Bancovo – opinie klientów i recenzja

Oferta nieaktywna, sprawdź polecane oferty:
Opinie:
4,2/5
Okres spłaty
1 miesiąc
Pierwsza pożyczka gratis
Tak
? od 300 zł do 3000 zł
Czas wypłaty
od 15 minut
? Jest to uzależnione od banku, w którym jest rachunek oraz od godzin sesji księgowania
Kwota
300 - 15 000 zł

2688 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
2.
taRata pożyczka online
Okres spłaty
3 - 36 miesięcy
Pierwsza pożyczka gratis
Tak
? Zależnie od oferty pożyczkodawcy
Czas wypłaty
max 15 minut
Kwota
100 - 60 000 zł

3674 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Opinie:
4,4/5
Okres spłaty
1 miesiąc
Pierwsza pożyczka gratis
Tak
? darmowa pożyczka na 5000 zł - promocja
Czas wypłaty
kilka minut
Kwota
500 - 8 000 zł
? Pierwsza: od 500 zł do 6 000 zł, Kolejna: od 1 000 zł do 8 000 zł

2798 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Opinie:
4,5/5
Okres spłaty
7 - 61 dni
? 30 dni 61 dni 2 raty
Pierwsza pożyczka gratis
Tak
? Do 3 000 zł
Czas wypłaty
15 minut
Kwota
300 - 5 000 zł

2739 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Opinie:
3,9/5
Okres spłaty
61 - 90 dni
Pierwsza pożyczka gratis
Tak
Czas wypłaty
15 minut
Kwota
100 - 10 000 zł

2787 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Chwilówki online
Opinie:
3,7/5
Okres spłaty
4 - 50 miesięcy
Wiek pożyczkobiorcy
21 - 80 lat
Czas wypłaty
15 minut
Kwota
1 000 - 30 000 zł

2953 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Okres spłaty
6 - 120 miesięcy
Wiek pożyczkobiorcy
21 - 70 lat
Czas wypłaty
30 minut
Kwota
1 000 - 60 000 zł

3703 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
3.
taRata pożyczka online
Okres spłaty
3 - 36 miesięcy
Wiek pożyczkobiorcy
18 - 80 lat
Czas wypłaty
max 15 minut
Kwota
100 - 60 000 zł

3674 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Opinie:
4,5/5
Okres spłaty
7 - 61 dni
? 30 dni 61 dni 2 raty
Wiek pożyczkobiorcy
20 - 75 lat
Czas wypłaty
15 minut
Kwota
300 - 5 000 zł

2739 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Opinie:
3,9/5
Okres spłaty
61 - 90 dni
Wiek pożyczkobiorcy
18 - 80 lat
Czas wypłaty
15 minut
Kwota
100 - 10 000 zł

2787 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Pożyczki na raty

Szczegóły pożyczki

Przykład reprezentatywny

Szczegóły pożyczki
Kwota
1 000 - 200 000 zł
Wiek pożyczkobiorcy
18 - 80 lat
Okres spłaty
3 - 120 miesięcy
Maks. pierwsza pożyczka
1 000 - 200 000 zł
Maks. kolejna pożyczka
200000 zł
Czas wypłaty
od 60 minut
Pierwsza pożyczka gratis
Nie
Wszelkie dane i koszty przedstawione w porównywarce mają charakter poglądowy. Całkowity koszt zobowiązania jest uzależniony od zdolności kredytowej klienta oraz indywidualnego wniosku.

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dostępnych u pośrednika kredytów konsumenckich w „Ofercie dla Nowych Klientów” wynosi 9,59%, całkowita kwota kredytu: 25 455,06 zł, całkowita kwota do zapłaty przez Konsumenta: 36 027,48 zł, oprocentowanie stałe 1,64%, całkowity koszt kredytu: 10 572,43 zł (w tym: prowizja 2 361,43 zł, odsetki 8 211,00 zł), 56 miesięcznych rat równych w wysokości 433,79 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 31.01.2019 r. na reprezentatywnym przykładzie. „Oferta dla Nowych Klientów” dotyczy Klientów, którzy złożyli pierwszy wniosek o kredyt konsumencki na bancovo.pl po 20.02.2019 r. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) dostępnych u pośrednika kredytów konsumenckich wynosi 60,54 %, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 4.681,85 zł, całkowita kwota do zapłaty 8.932,95 zł, oprocentowanie stałe 9,26%, całkowity koszt kredytu 4.251,10 zł (w tym: prowizja 3.094,31 zł, odsetki 1.156,79 zł), 36 miesięcznych równych rat w wysokości po 248,21 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 26.12.2018 r. na reprezentatywnym przykładzie.

Zalety
Choć jest to młody podmiot, to stoi za nim bank o ugruntowanej pozycji
Jasno podane warunki uzyskania pożyczki
Przejrzysta, bardzo dobrze rozplanowana witryna internetowa
Czytelnie przedstawione informacje co do dostępnych pożyczek
Możliwość uzyskania różnych produktów finansowych - także kredytów bankowych
Wady
Niezbędna jest dobra zdolność kredytowa
Bancovo to jedynie pośrednik finansowy
Mało przejrzyście rozpisane koszty pożyczki
Bardzo wysokie koszty zobowiązań

Nasza ocena:

5.0/5

Ocena klientów:

3.9/5

Siedziba firmy

Al Finance sp.zo.o.
Łopuszańska 38D
02-232 Warszawa

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 2.795.000,00
KRS: 0000646878
NIP: 6751565906

Firmy pozabankowe regularnie daje o sobie znać w przekazach reklamowych. Zarówno w telewizji, jak i radiu i internecie natknąć się można na promocje ofert wielu ofert chwilówek i pożyczek. Nie brakuje jednak tutaj także pośredników. Do tego grona należy szeroko reklamowana firma Bancovo, która pomaga w procesie ubiegania się o zobowiązanie finansowe. Czy warto skorzystać z ich usług?

Bancovo — nasza opinia

Nawet nie znając szerzej profilu działalności firmy Bancovo, wielu mogło o niej usłyszeć w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Opracowała ona bowiem zakrojoną na szeroką skalę kampanię reklamową, której sztandarowym elementem są spoty telewizyjne z udziałem jednego ze znanych polskich piosenkarzy. Jeśli firma zapadła już niektórym w pamięci lub zwyczajnie zyskała naszą uwagę innymi drogami, warto bliżej opisać jej ofertę.

Bancovo to polska, bardzo młoda firma specjalizująca się w usługach finansowych. Została ona powołana do życia w grudniu 2017 roku z inicjatywy Alior Banku. Jak tłumaczono w początkach działalności tego brandu, Bancovo powstało w celu wypełnienia luki, jaka – zdaniem przedstawicieli – była widoczna w sektorze finansowym. Ma ono wychodzić naprzeciw potrzebom tych klientów, którzy dotąd nie mieli gdzie zaciągnąć kredytu lub pożyczki bankowej całkowicie online.

Co jednak najważniejsze z punktu widzenia tego wpisu, Bancovo daje możliwość uzyskania także pożyczki pozabankowej. Nie zajmuje się jednak bezpośrednio ich udzielaniem. Firma jest bowiem kolejnym finansowym pośrednikiem, który ma za zadanie pomóc konsumentowi w wyborze optymalnej dla siebie oferty w gąszczu różnych marek. W przypadku Bancovo, współpraca obejmuje osiem dużych firm pożyczkowych o ugruntowanej pozycji rynkowej.

Witryna internetowa jest doskonale rozplanowana. Zawiera wszystkie ważne informacje na temat parametrów pożyczek, a także w jest czytelna, prosta w nawigacji i zwyczajnie – estetyczna. Bancovo, choć działa na rynku stosunkowo niedługo, prezentuje się jako warta uwagi oferta dla osób, które nie są zainteresowane długimi poszukiwaniami dziesiątek ofert pożyczkowych.

Jakie warunki należy spełnić w Bancovo?

Choć Bancovo jest pośrednikiem finansowym, to firma w bardzo obszerny sposób przedstawia warunki, jakie należy spełnić przed uzyskaniem pożyczki za jej pośrednictwem. Przyjąć zatem można, że są one jednolite – niezależnie od tego, z jakiej firmy usług ostatecznie skorzysta się dzięki pomocy tego pośrednika. To rzadko spotykana praktyka u konkurencji. Wspomniane warunki prezentują się następująco.

  • Minimalny wiek wynosi 18 lat, a maksymalny 80 lat.
  • Konieczne jest posiadanie obywatelstwa Rzeczypospolitej Polskiej.
  • Niezbędny jest też polski adres zamieszkania.
  • Należy mieć zdolność do czynności prawnych i status konsumenta.
  • Ważna jest też dobra zdolność kredytowa.
  • Nie można mieć na koncie nieuregulowanych zobowiązań w Bancovo.

Aby znaleźć powyższe informacje o warunkach na stronie internetowej, należy przejść do zakładki „FAQ” widocznej na dole głównej strony.

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

W Bancovo niezbędnym warunkiem do posiadania jakichkolwiek szans na uzyskanie pożyczki pozabankowej jest weryfikacja historii kredytowej. W jasny sposób zakomunikowane jest to na stronie głównej tego pośrednika, gdzie widnieje informacja o współpracy z Biurem Informacji Kredytowej (BIK). To właśnie sprawdzenie historii wpisów na temat danego konsumenta w tym rejestrze pozwala na ocenę jego historii finansowej.

Jest to warunek związany z udzieleniem pożyczki, o czym zresztą firma wspomina już w zakładce o warunkach udzielenia zobowiązania. Co może zostać sprawdzone w BIK i jaki ma to wpływ na dalszy tok wnioskowania? Rejestr pokazuje historię spłaty zobowiązań zarówno bankowych, jak i wybranych pożyczek i chwilówek. Pojawiają się tam wpisy o np. opóźnieniach w spłacie lub nieterminowym regulowaniu rat.

Jeżeli profil konsumenta i związany z tym scoring BIK zostaną ocenione negatywnie, to niestety – konsument nie ma szans na uzyskanie pożyczki przy pomocy Bancovo.

Wysokość pożyczki, raty i odsetki

Bancovo oferuje wyjątkowo szerokie parametry dostępnych kwot pożyczek. Minimalna suma, o jaką można się tutaj ubiegać, wynosi już 1000 złotych. Maksymalna z kolei to 200 tysięcy złotych. Minimalny okres spłaty wynosi przy tym 3 miesiące, a maksymalny nawet 120 miesięcy. Nowi klienci opisywanego pośrednika są w bardzo korzystnej pozycji – pożyczka dla nich opatrzona jest niższym RRSO, czyli Rzeczywistą Roczną Stopą Oprocentowania.

Przedstawmy to na dwóch, reprezentatywnych przykładach.

Oferta dla Nowych Klientów.

  • Kwota pożyczki to 25 455,06 złotego.
  • RRSO wynosi 9,59%.
  • Oprocentowanie to 1,64%.
  • Ilość rat: 56.
  • Kwota miesięcznej raty: 433,79 złotych.
  • Prowizja: 2 361,43 złotego.
  • Odsetki: 8 211,00 złotych.
  • Całkowity koszt kredytu: 10 572,43 złotego.
  • Całkowita kwota do spłaty to 36 027,48 złotych.

Inne oferty (oferta dla stałych klientów).

  • Kwota pożyczki to 4 681,85 złotych.
  • RRSO wynosi 60,54%.
  • Oprocentowanie to 9,26%.
  • Ilość rat: 36.
  • Kwota miesięcznej raty: 248,21 złotych.
  • Prowizja: 3 094,31 złotego.
  • Odsetki: 1 156,79 złotych.
  • Całkowity koszt kredytu: 4 251,10 złotych.
  • Całkowita kwota do spłaty to 8 932,95 złotych.

Pożyczka w Bancovo krok po kroku

Ubieganie się o pożyczkę za pośrednictwem Bancovo można rozpisać w kilku prostych krokach.

  1. Na stronie głównej pożyczkodawcy na pierwszy rzut oka pojawia się pole do wybrania parametrów pożyczki. Za pomocą suwaków należy ustalić kwotę, a także termin spłaty zobowiązania.
  2. Gdy wyżej wspomniane informacje zostaną ustalone, pozostaje już tylko kliknąć w przycisk „złóż wniosek”.
  3. Następnie, konsument zostaje przekierowany do formularza zgłoszeniowego. Należy w nim wpisać m.in. imię, nazwisko, numer telefonu i adres e-mail. Po zaznaczeniu wszystkich wymaganych zgód, należy przejść do etapu wyboru dogodnej dla siebie oferty pożyczkowej.
  4. Po sprecyzowaniu swoich wymagań pożyczkowych, należy potwierdzić i zweryfikować swoją tożsamość.
  5. W przypadku pozytywnej weryfikacji wszelkich formalności, konsumentowi pozostaje sporządzenie umowy i uzyskanie pożyczonych środków.

Bancovo — co, jeśli nie spłacimy na czas?

W sytuacji, gdy konsument ma problem z terminowym uregulowaniem, Bancovo otwarcie przyznaje, że nie jest odpowiednim celem do kontaktu. Firma zaleca, aby w celu uzgodnienia dalszych działań kontaktować się bezpośrednio z firmą pożyczkową, u której uzyskało się przy pomocy Bancovo pożyczkę. W zależności od panującej u niej polityki wobec klientów z zaległościami finansowymi będzie wiadomo, co dalej.

Niektórzy mogą oferować możliwość refinansowania pożyczki. Inni, odroczenia terminu spłaty, co oczywiście możliwe jest po uiszczeniu przewidzianej w regulaminie opłaty.

Sprawdź również opinie o Bezbanq.pl

Jak podobała Ci się treść?
5 - ciekawa, 1 - nieciekawa
3.9/5 - (79 votes)
Opinie o Bancovo (10)

Odpowiadasz na komentarz:

Komentarz zostanie opublikowany pod tą nazwą

Adres e-mail nie zostanie nigdzie opublikowany

Treści, które udostępniasz w serwisie są weryfikowane

  • K
    K

    Kzk

    08.12.2019, 16:54

    Wyróżniający się komentarz

    Odradzam! Oni generują bardzo dużą ilość zapytań do bik i w przypadku chęci skprzystania z innej oferry dostaniemy odmowę z automatu. Zbyt duża ilość zapytań.

  • M
    M

    Michał z Warszawy

    03.12.2019, 11:09

    Wyróżniający się komentarz

    Bardzo nieprofesjonalna firma, wysyła dziesiątki zapytań do bik-u bez rzetelnych informacji od klienta!
    Nie polecam

  • X
    X

    Xxx

    11.10.2020, 10:38

    Wyróżniający się komentarz

    Uwaga padłem ofiarą cyberprzestępcy! oszusci internetowi wyczyscili mi konto i nabrali pożyczek na ogromna kwotę w moim banku millenium i przez bancowo tak samo nabrali pozyczek. Sprawa trafiła na policję i do prokuratury.

    • K
      K

      Karina

      03.08.2021, 13:52

      Wyróżniający się komentarz

      To prawdopodobnie ta sama grupa, która działa przy użyciu platformy pseudogiełdowej, oferującej zysk za pomocą handlu ktyptowalutą Bitcoin. Nazwa ich firmy to również AssetGroup. To oszuści, wyłudzający najpierw pieniądze, a potem, jeśli otrzymają odpowiednie dane, pozbawiający swoich klientów wszystkich oszczędności na kontach. Mając dane personalne klientów mogą też brać pożyczki i kredyty na ich nazwisko. Strzeżcie się i unikajcie jak ognia, żerują na ludzkiej naiwności obiecując łatwy i szybki zysk.

  • r
    r

    rafal

    20.06.2022, 14:36

    Wyróżniający się komentarz

    uwazajcie na to badziewie, szkoda ze nie przeczytalem wczesniejszych opinii, wygenerowali tak duzo zapytan do BIK ze padla mi zdolnosc do zera, to jakis dramat

  • K
    K

    Kamil:)

    14.06.2022, 17:59

    Wyróżniający się komentarz

    Pani Konsultanta wysoce niekompetentna, wręcz cisną się na usta inne słowa. Proszę robić pracownikom testy na inteligencje przed zatrudnieniem.Również polecam znać ustawy na podstawie których się pracuje

  • S
    S

    Sylwia

    13.10.2021, 16:32

    Wyróżniający się komentarz

    Chamscy operatorzy na infolinii! Skandal

  • K
    K

    Krzysiek

    13.07.2020, 14:00

    Wyróżniający się komentarz

    Jak dla mnie wszystko ok. Otrzymałem oferty zgodnie z oczekiwaniami.

  • M
    M

    Małgosia

    02.06.2020, 12:49

    Wyróżniający się komentarz

    Ja otrzymałam pożyczkę jakiej potrzebowałam. Szybko i bez problemów. Bardzo pomocni konsultanci telefoniczni.

  • W
    W

    Wiesław

    05.05.2020, 16:02

    Wyróżniający się komentarz

    Proszę się nie łudzić, bez sensu, droga i słaba firma, obiecują jak większość. Obietnice bez pokrycia !

Polecane artykuły

Zobacz wszystkie
Zobacz wszystkie