Bocian pożyczki – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
5.0
Ocena użytkowników
3.7
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Zaświadczenie o zarobkach
Status osoby fizycznej
Maks. pierwsza pożyczka
500 - 1 500 zł
Złóż wniosek w bocian pożyczki

Zalety i wady firmy bocian pożyczki

Zalety
  • Możliwość otrzymania pożyczki mimo negatywnej historii kredytowej, nawet ze złym wpisem w BIK i BIG
  • Możliwość spłaty zdalnej (karta płatnicza/BLIK/Google Pay/przelew)
  • Środki wypłacane są natychmiast po zawarciu umowy
  • Możliwość wnioskowania o kolejne pożyczki online
Wady
  • Spłata pożyczki odbywa się w kontakcie z Doradcą
  • Dłuższy proces wnioskowania o pierwszą pożyczkę
  • Pierwsza rata spłacana po 7 dniach od zawarcia umowy

Siedziba firmy

Adres:

EVEREST FINANSE S.A.

Stary Rynek 88

61-772 Poznań

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 500000000 PLN
KRS: 0000541824
NIP: 7831722320
REGON: 360730596
Prowizja 15,49%
Wymagane konto bankowe Nie
Oprocentowanie 19 %
Kwota 500 - 6 000 zł
RRSO 146,88 %
? pożyczka na 35 tygodni: 146,88%,pożyczka na 52 tygodnie: 156,43%, pożyczka na 62 tygodnie: 144,24%, pożyczka na 104 tygodnie: 118,76%
Maks. kolejna pożyczka 6000 zł
Sposób weryfikacji telefonicznie
Okres spłaty 25 tygodni
Maks. pierwsza pożyczka 500 - 1 500 zł
Wiek pożyczkobiorcy 18 - 75 lat
Pierwsza pożyczka gratis Nie
Czas wypłaty 24 godziny
? po podpisaniu umowy
Metoda wypłaty Karta przedpłacona/gotówka

Reprezentatywny przykład dla pożyczki na kwotę 1000 zł na 35 tygodni: Reprezentatywny przykład dla pożyczki w wysokości 1000 zł, umowa zawierana na 35 tygodni: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 146,88%, całkowita kwota kredytu 1000 zł, całkowita kwota do zapłaty 1345,41 zł, oprocentowanie stałe 19%, całkowity koszt kredytu 345,41 zł (w tym: prowizja 183,50 zł, opłata przygotowawcza 50 zł, opłata za dostarczenie środków 10 zł, opłata za usługę terenowej obsługi 35 zł, odsetki 66,91 zł), pierwsza rata tygodniowa 38,45 zł, kolejne raty tygodniowe po 38,44 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 14.06.2022. Reprezentatywny przykład dla pożyczki na kwotę 2000 zł na 52 tygodnie: Reprezentatywny przykład dla pożyczki w wysokości 2000 zł, umowa zawierana na 52 tygodnie: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 156,43%, całkowita kwota kredytu 2000 zł, całkowita kwota do zapłaty 3111,97 zł, oprocentowanie stałe 19%, całkowity koszt kredytu 1111,97 zł (w tym: prowizja 801,00 zł, opłata przygotowawcza 50 zł, opłata za dostarczenie środków 10 zł, opłata za usługę terenowej obsługi 52 zł, odsetki 198,97 zł), pierwsza rata tygodniowa 59,62 zł, kolejne raty tygodniowe po 59,85 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 14.06.2022. Reprezentatywny przykład dla pożyczki na kwotę 3000 zł na 62 tygodnie: Reprezentatywny przykład dla pożyczki w wysokości 3000 zł, umowa zawierana na 62 tygodnie: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 144,24% całkowita kwota kredytu 3000 zł, całkowita kwota do zapłaty 4911,33 zł, oprocentowanie stałe 19%, całkowity koszt kredytu 1911,33 zł (w tym: prowizja 1432,50 zł, opłata przygotowawcza 50 zł, opłata za dostarczenie środków 10 zł, opłata za usługę terenowej obsługi 62 zł, odsetki 356,83 zł), pierwsza rata tygodniowa 78,91 zł, kolejne raty tygodniowe po 79,22 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 14.06.2022. Reprezentatywny przykład dla pożyczki na kwotę 5000 zł na 104 tygodnie: Reprezentatywny przykład dla pożyczki w wysokości 5000 zł, umowa zawierana na 104 tygodnie: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 118,76%, całkowita kwota kredytu 5000 zł, całkowita kwota do zapłaty 9954,45 zł, oprocentowanie stałe 19%, całkowity koszt kredytu 4954,45 zł (w tym: prowizja 3775,00 zł, opłata przygotowawcza 50 zł, opłata za dostarczenie środków 10 zł, opłata za usługę terenowej obsługi 104 zł, odsetki 1015,45 zł), pierwsza rata tygodniowa 95,29 zł, kolejne raty tygodniowe po 95,72 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 14.06.2022.

Tym razem przyjrzymy się ofercie polskiej firmy z ponad 19-letnim doświadczeniem na rynku pożyczek. Firma Bocian to dobrze rozpoznawalna marka, która dzięki dźwięcznej nazwie i szeroko zakrojonej kampanii marketingowej zyskała wysoką rozpoznawalność wśród konsumentów. Jej oferta jest dość niestandardowa — raty spłacane są co tydzień, a wniosek jest składany podczas spotkania z Doradcą Klienta. Sprawdziliśmy ofertę tego pożyczkodawcy.

Bocian  nasza opinia

Właścicielem marki Bocian Pożyczki jest Everest Finanse S.A., firma, która działa w Polsce od 2000 roku. Oferta tego pożyczkodawcy adresowana jest do osób szukających pożyczek w średnich kwotach. Oferta Bociana jest dość niestandardowa i zanim złożysz wniosek o pożyczkę, warto dokładnie zapoznać się z zasadami jej udzielania. Raty pożyczki spłacasz co tydzień, a dodatkowo ubiegać się o nią możesz nie tylko za pośrednictwem internetu, ale i przez telefon i SMS-em.

Sprawdźmy, czym wyróżnia się niecodzienna oferta Bociana i czy warto z niej skorzystać.

Bocian  jakie warunki należy spełnić?

Pożyczkodawca w jasny i przejrzysty sposób określa warunki, jakie muszą spełnić Klienci po raz pierwszy korzystający z jej oferty. Są one dość typowe dla branży pożyczek, choć Bocian opisuje je w zwięźlejszy i oszczędniejszy sposób, niż jest to przyjęte. Poznajmy wszystkie warunki.

  • Musisz mieć nie mniej niż 18 lat i nie więcej niż 75 lat.
  • Niezbędny jest ważny polski dowód osobisty.
  • Wymagane jest posiadanie stałych dochodów lub renty albo emerytury. Dochody muszą być zaświadczone odpowiednim dokumentem, podobnie jak renta i emerytura.
  • Musisz mieć telefon.

Czy jesteś zadowolony/a z usług Bociana?

Zobacz wyniki

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

Naturalnym etapem jest także weryfikacja Twoich danych w rejestrach dłużników. Bocian, na tle konkurencji, podchodzi do tej kwestii wyjątkowo wyrozumiale. Wpis do BIK nie przekreśla szans na uzyskanie pożyczki, jednak wszystko zależy od sytuacji finansowej pożyczkobiorcy. Każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie.

W regulaminie nie ma informacji na temat sprawdzania wnioskodawców w takich bazach jak KRD, BIG czy ERIF.

Wysokość pożyczki, raty i odsetki

Podstawą oferty bociana nie są chwilówki, lecz pożyczki na dłuższy okres. Ich parametry są następujące:

  • minimalna kwota wynosi 500 złotych, a maksymalna 1 000 złotych,
  • okres spłaty wynosi 25 tygodni (ok. 5 miesięcy),
  • rata, niezależnie od okresu spłaty, musi być regulowana co tydzień, poczynając od zawarcia umowy pożyczki.

Pożyczka domowa u Bociana

“Gdy nie ma siana, zadzwoń po Bociana” – ten pokrzepiający zwrot, którym reklamuje się ten pożyczkodawca, bez wątpienia znany jest szerszej publiczności. Jednak firma słynie z jeszcze jednej rzeczy, która wyróżnia ją na tle konkurencji. Jest to, tzw. pożyczka domowa, czyli pożyczka z przedstawicielem udzielana w domu klienta. W praktyce oznacza to, że internetowo składasz wniosek o pożyczkę, a resztę formalności dostarcza Ci doradca klienta, który odwiedza Cię pod wskazanym adresem.

I tak zawarta pożyczka do domu trafia do Ciebie albo w gotówce, albo w postaci karty przedpłaconej (bankomatowej) Visa-mBank, na którą zostanie przelana kwota z pożyczki. Pożyczone środki możesz też wypłacić z bankomatu lub płacić kartą za zakupy. Dlatego, tego typu pożyczka domowa sprawdzi się szczególnie wtedy, gdy krępujesz się rozmawiać o finansach w placówce firmy, przez telefon lub też chcesz uniknąć zbędnych pytań komornika (pieniądze nie trafiają na Twoje konto osobiste, które może być zablokowane przez komornika).

Czy wiesz, że Bocian Pożyczki oferuje swoim klientom darmową usługę, w ramach której zakładany jest Profil Klienta? Dzięki niej na bieżąco sprawdzisz informacje o Twoim zobowiązaniu, dostępnym saldzie, ratach oraz ciekawych ofertach. Szczegóły dotyczące korzystania z Platformy dostępne są w umowie pożyczki.

Na stronie internetowej bocianpozyczki.pl odnajdziemy jeszcze jedną istotną informację. Otóż możemy się dowiedzieć, że ten pożyczkodawca proponuje, tzw. szybkie pożyczki dla rolników. W tym celu konieczne jest jednak okazanie dodatkowych dokumentów, jak: potwierdzenie z gminy o osiąganych dochodach, akt własności ziemi (do wglądu), 3 ostatnie odcinki z KRUS-u, a także dowód osobisty (lub prawo jazdy czy rachunek wystawiony na nazwisko klienta i adres zamieszkania).

Bocian Pożyczki – formularz pożyczkowy

Jeśli zastanawiasz się, jak wygląda kwestia wnioskowania o pożyczkę i jakie dokumenty są Ci w tym celu potrzebne – już spieszymy z dokładnym wyjaśnieniem. Najważniejszym krokiem jest szybka rejestracja na stronie poprzez złożenie wniosku online (jednocześnie pamiętaj, że Bocian Pożyczki udziela pożyczek wyłącznie z obsługą domową).

Kluczowe jest także określenie swoich potrzeb finansowych oraz okresu spłaty. Wówczas Pożyczkodawca wyliczy odsetki od zobowiązania, a Ty będziesz musiał podjąć ostateczną decyzję, czy przystajesz na takie warunki, czy też nie.

Jakich dokumentów wymaga firma?

  • Ważny dowód osobisty, ewentualnie prawo jazdy (w celu potwierdzenia tożsamości),
  • Zaświadczenie o dochodach (w przypadku umowy o pracę),
  • Decyzja o przyznaniu świadczenia (w przypadku emerytury/renty),
  • Tytuł własności lokalu albo imienny rachunek za media wystawiony na adres zamieszkania klienta, ewentualnie korespondencja kierowana na adres zamieszkania (w celu obsługi pożyczki domowej).

Z kolei, gdy wnioskujesz o pożyczkę dla rolników to dodatkowo musisz okazać:

  • potwierdzenie z gminy o osiąganych dochodach,
  • akt własności ziemi (do wglądu),
  • 3 ostatnie odcinki z KRUS-u.

O pożyczkę możesz zawnioskować, dzwoniąc też na numer infolinii: 600 100 100 (opłata za połączenie zgodna z cennikiem Operatora). Natomiast, gdy pojawią się u Ciebie problemy ze spłatą zobowiązania, to koniecznie skontaktuj się z Doradcą Klienta, który obsługuje Twoją pożyczkę!

Pożyczka w Bocianie krok po kroku

Proces ubiegania się o pożyczkę w firmie Bocian przebiega na nieco innych zasadach, niż u konkurencji (np. w Lime Credit, Ekspres Pożyczka czy Ekassa). Proces wnioskowania o pożyczkę przedstawia się następująco:

  1. Wniosek o pożyczkę możesz złożyć nie tylko za pośrednictwem internetu, ale i przez telefon (dzwoniąc pod numer 600 100 100 lub wysyłając SMS o treści KONTAKT ma numer 7057). W przypadku składania wniosku przez internet wystarczy, że podasz tam swoje dane osobowe – numer telefonu, PESEL i adres zamieszkania.
  2. Kontakt z Konsultantem. Wyżej wspomniane 2 metody łączy jedna cecha — etap drugi i pozostałe wyglądają tak samo. Dzwoniąc na wspomniany numer, kontaktujesz się z Konsultantem firmy. Reprezentująca Bociana osoba udzieli Ci wszystkich potrzebnych informacji na temat specyfiki pożyczki, warunków umowy i wszelkich kosztów, jakie łączą się ze spłatą należności. Podczas rozmowy podajesz także kwotę, jaka jest Ci potrzebna, a także podajesz okres, na jaki chciałbyś wziąć pożyczkę.

Dalsze etapy:

  1. Przekazanie danych. Jeżeli oferta pożyczki przedstawiona przez Konsultanta wyda Ci się korzystna i będziesz chciał podpisać umowę — wówczas musisz podać swoje dane osobowe (imię, nazwisko, numer PESEL oraz numer telefonu).
  2. Czekasz na decyzję pożyczkodawcy. Po przekazaniu swoich danych pozostaje Ci tylko czekać na wydanie decyzji przez pożyczkodawcę (wg. Bociana powinno to zająć do 24 godzin).
  3. Telefon od Doradcy Klienta i spotkanie. Gdy decyzja zostanie już podjęta, wówczas czekasz na telefon od Doradcy Klienta. Po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku umawiasz się na spotkanie z Doradcą Klienta. Podczas niego podpisujesz umowę.
  4. Wypłacenie pieniędzy. Po podpisaniu umowy i dopełnieniu wszystkich wymaganych formalności, pożyczone pieniądze dostajesz w gotówce lub na karcie przedpłaconej. Cel, na jaki chcemy je wydać, jest dowolny i nie musisz go wskazywać.

Bocian Pożyczki – logowanie

Aby zalogować się na swoje konto na bocianpozyczki.pl, trzeba wejść na stronę pożyczkodawcy i w jej prawnym górnym rogu kliknąć „Profil Klienta”. Zostaniesz wtedy przeniesiony do panelu logowania, w którym wpisujesz swój numer PESEL oraz hasło podane podczas rejestracji.

Z profilu klienta masz dostęp do, m.in.:

  • pełnych informacji o umowie pożyczki,
  • historii spłaty zobowiązania,
  • kwoty spłaconej i kwoty pozostałej do spłaty,
  • funkcji sprawdzania salda karty przedpłaconej Bocian Pożyczki,
  • swoich danych kontaktowych z możliwością ich zmiany,
  • danych kontaktowych doradcy,
  • komunikatów i ciekawostek od pożyczkodawcy.

W przypadku, gdy zapomnisz hasła, to poprzez przycisk „Profil Klienta” wybierasz „Kliknij, jeśli nie pamiętasz hasła” (widoczny pod przyciskiem „Zaloguj się”).

Bocian  co, jeśli nie spłacimy na czas?

Tradycyjnie dla firm świadczących usługi pożyczkowe, niespłacenie należnej kwoty na czas wiążę się z podjęciem kroków, w celu jej wyegzekwowania. Konsekwencje stosowane przez Bociana są następujące:

  • Obciążenie Cię karnymi odsetkami, które naliczane są od pierwszego dnia upłynięcia terminu spłaty.
  • Wysyłanie do dłużnika ponagleń i wezwań do zapłaty, które mogą przyjąć formę SMS-ów.
  • Sprzedanie Twojej sprawy zewnętrznej firmie windykacyjnej. Zajmie się ona dalszym upominaniem się o spłacenie długu.
  • Przekazanie sprawy do sądu, który orzeknie obowiązek wyegzekwowania należnego długu.
  • Przeprowadzenie egzekucji komorniczej, której koszty będziemy musiał pokryć w całości.
  • Wprowadzenie Twoich danych osobowych do rejestru dłużników, co w efekcie obniży Twoją wiarygodność kredytową i utrudni zaciąganie zobowiązań w przyszłości.

Infolinia, godziny pracy i dane kontaktowe:

Infolinia:

  • 600 100 100* (*opłata za połączenie zgodna z cennikiem operatora)

SMS:

  • o treści “KONTAKT” pod numer 7057 (koszt 0,50 zł netto / 0,62 zł brutto)

E-mail:

  • biuro@bocianpozyczki.pl

Godziny pracy:

  • od poniedziałku do piątku: 7.30 – 20.00,
  • w weekendy: nieczynne
Rodzaj:Firma pożyczkowa
Numer REGON:360730596
Numer NIP:783-17-22-320
Numer KRS:0000541824
Adres firmy  Stary Rynek 88, 61-772 Poznań

Sprawdź pozostałe oferty pożyczek:

3.7/5 - (171 votes)
Opinie o bocian pożyczki (169)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • A
    A
    Anita
    12.04.2021, 23:23

    Najgorsza pożyczka jaka może być . Nie polecam . Pracownicy jeżdżący po ratę wyzywają od patologii .itp. oprocentowanie 5x . Płacisz i nie wiadomo gdzie te pieniądze idą . NIE POLECAM . Już Providenta bardziej bym polecila . Nie bierzcie tego . Pozdrawiam . Mam nadzieję że coś zrobi z tym sąd bo to zwykła kradzież.

  • l
    l
    lul
    12.04.2021, 11:33

    Złodziejstwo, RRSO 120% i reklamujący się uderzając w strunę polskich patriotów, bo chyba nikt normalny tam nie pożycza 😂

  • T
    T
    Tatiana
    04.04.2021, 19:38

    Wzięłam 1sza pożyczke 1000zl do oddania miałam 1700 zł miałam zawsze regularne spłaty gdy zostało mi do spłaty ok 760zl dostałam aneks do umowy na kwotę 1740zl a oddać muszę ok 5640zl …Więc ostrzegam tych co będą chcieli wziąć aneks do umowy gdyż odsetki są dużo wyższe niż przy pierwszej pożyczce…

  • P
    P
    Prokura
    28.03.2021, 03:16

    120%- faktycznie zmienili na to w reklamie ale tak podpadają pod art. 304 kk bo RRSO maksymalne wg ustawy wychodzi ok. 44% Dwukrotne przekroczenie tego nominału zagrożone karą do 5 lat. Pożyczka do 30 dni tylko 5 % od kapitału i nic więcej, czyli jak ktoś bierze 1000 zł to oddaje 1050. Jeśli na umowie jest RRSO 120 % to jest to klauzula abuzywna (prawnie niedozwolona) i z mocy prawa nieważna. Można wystąpić do sądu o stwierdzenie jej nieważności i wtedy odda się tyle ile pożyczyło, albo nie występować i płacić odsetki 14 % w skali roku bo 15 % od kapitału czyli 30 % w skali roku potrącił sobie wierzyciel na początku. Pożyczkodawca nie wystąpi do sądu bo sprawę przegra. Jest tu jednak pewne ryzyko bo niektóre firmy podają do sądu nieprawdziwy adres pożyczkobiorcy i w takiej sytuacji nie może się on odwołać bo nic do niego nie przyjdzie. A po podwójnym awizo (28 dni) wyrok staje się prawomocny i zaczyna działać komornik, który dostaje prawdziwy adres, wiadomo od kogo.

  • P
    P
    Prokura
    25.03.2021, 22:47

    Niech mi ktoś wytłumaczy: maksymalne odsetki wg. ustawy anty lichwiarskiej to 8% w skali roku. Pozaodsetkowe koszty to maksymalnie 15% od kwoty pożyczki plus do 6% w skali roku a u Bociana RRSO 178% albo i więcej.W co tu jest grane? Czy ktoś już siedzi? bo art. 304 kk przewiduje za lichwę do 3 lat więzienia a ma być 5. ( W Niemczech 10 w Stanach 20 już jest)

  • #
    #
    #####
    24.03.2021, 16:14

    koszty chwilówek udzielanych na okres krótszy niż 30 dni nie mogą przekraczać 5% wartości całej pożyczki. W przypadku chwilówek zaciąganych na okres powyżej 30 dni maksymalne koszty pożyczki nie mogą zaś przekraczać 15% całkowitej kwoty pożyczki.(ustawa anty-lichwiarska z 2019r) Jeśli ktoś płaci więcej powinien zgłosić to do prokuratury i do rzecznika finansowego, jest to czyn karalny. Za lichwę można posiedzieć od 3 miesięcy do 5 lat. Firmy pożyczkowe objęte są nadzorem KNF-u (komisja nadzoru finansowego)

    • #
      #
      #####
      25.03.2021, 20:36

      Uzupełnienie:
      Oprócz 15% od kwoty pożyczki dochodzi jeszcze 6% w skali roku
      Maksymalne odsetki nie mogą przekroczyć 8% w skali roku
      Z danych tych wynika że RRSO jest poniżej 50% i nikt nie musi płacić więcej cokolwiek by na umowie było Bocian nie pójdzie z tym do sądu bo tym samym złożyłby donos na samego siebie. Klauzule abuzywne z mocy prawa są nieważne

  • B
    B
    Bozena
    17.02.2021, 17:53

    Bylam wzorowa klientka Bociana w marcu z powodow rodzinnych zaczelam miec zaleglosci.W pazdzierniku przyszla przedstawicielka z propozycja ugody na 396zl miesiecznie podpisalam z wielka radoscia bo tyle placilam po rozmowie z kierownikiem.Od listopada zaczely sie sms i telefony ze znowu mam zaleglosci.Dzisiaj wyszlo ze nie podpisalam zadnej Ugody tylko Restrukturyzacje za ktora wzieli 2500zl i rata miesieczna 627zl a nie 396zl.Dzisiaj zlozylam Wniosek do Rzecznika Finansowego plus kopie wszystkich umow.POnadto poprosilam redakcje programu Alarm o pomoc.Ludzie nie podpisujcie nic z ta banda oszustow,Wplacajcie po pare groszy a jak pojdzie do Sadu to i tak sie wygra bo juz raz dostali kare i dalej ludzi oszukuja.Wiem ze to bedzie mnei kosztowalo duzo zdrowia ale nie dam sie..

    • A
      A
      Anna
      22.02.2021, 19:51

      Ja wzięłam pożyczkę już dawno miałam dwa aneksy i ugodę na bo nie splacalam co tydzień bo nie miałam teraz mnie straszą policją że dokumenty są przygotowane na policję za to że powiedziałam nie prawdę że mam zaległości w innych parabankach że nie powiedziałam ile płace za mieszkanie itp.ale ja powiedziałam o mieszkaniu a o zaległościach to przedstawiciel wiedziała i pewnie nie napisała. Powiedcje mi co mam robić bo oni tylko straszą czy naprawdę pujda na policję.

    • K
      K
      Kamila
      11.03.2021, 10:06

      Życzę pani jak najlepiej, ja mam duże kłopoty z tą firma, ale po prostu ktoś powinien zrobić z nimi porządek, a nie oszukują ludzi. Chciałam tylko powiedzieć, czy jak pani podpisywała umowę to wiedziała pani o jakiś ubezpieczeniach? Będę wdzięczna jak pani do mnie zadzwoni my jako oszukani powinniśmy razem iść do sądu.

  • K
    K
    Kamila Wild
    09.02.2021, 15:13

    Kto jest poszkodowany tak jak ja proszę do mnie zadzwonić 514871***

    • D
      D
      Dorota
      10.03.2021, 14:42

      Witam my również z mężem mamy problem z firmą ponieważ dostaliśmy aneks 1700 a mamy do spłaty prawie 7tys płacimy wszystko w terminie,ale nie wiemy czy mamy dawać się tak oszukiwać?

    • K
      K
      Kamila
      11.03.2021, 10:13

      Chce się teraz też sądzić, mnie też straszyli i trzeba być twardym i nie dać się zastraszyć. Podałam swój numer telefonu i by było dobrze żeby osoby, które są poszkodowane by do mnie zadzwoniły i byśmy musieli razem coś wykombinować, tak nie może być.

    • T
      T
      Tina
      04.04.2021, 19:47

      👍👍👍👍👍🤣

    • P
      P
      Patrycja
      13.02.2022, 18:24

      Nie widać nr
      patrycjaulamek1991@gmail

  • H
    H
    Halina
    31.01.2021, 00:37

    …Provident dla nowych klientów ma oprocentowanie 10 % na 60 tyg.lub na 12 miesiecy
    Bocian robi jak chce.

  • K
    K
    Kamila
    28.01.2021, 18:33

    Spłacacie teraz te pożyczkę która wzięliście bo ja teraz nie wiem co zrobić czy płacić raty czy iść pierw do prawnika

    • R
      R
      Robson
      30.01.2021, 18:05

      Cześć Idź do prawnika mnie na to nie stać ale gdybym miał kasę to bym szedł Pozostaje U. O. K. I. K

    • K
      K
      Kamila
      01.02.2021, 14:35

      Mnie też nie stać ale trzeba coś zrobić u nas to doradca nam nie wytłumaczył i nie powiedział że nowe zasady są

    • R
      R
      Robson
      01.02.2021, 17:03

      Hej moj doradca tez słowem się nie odezwał I owszem masz rację coś trzeba z tym zrobic

Podobne artykuły