Hapi Pożyczki – opinie klientów i recenzja

Oferta nieaktywna, sprawdź polecane oferty:
Opinie:
4,2/5
Okres spłaty
1 miesiąc
Pierwsza pożyczka gratis
Tak
? od 200 zł do 3000 zł
Czas wypłaty
od 15 minut
? Jest to uzależnione od banku, w którym jest rachunek oraz od godzin sesji księgowania
Kwota
300 - 15 000 zł

2680 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
2.
taRata pożyczka online
Okres spłaty
3 - 36 miesięcy
Pierwsza pożyczka gratis
Tak
Czas wypłaty
max 15 minut
Kwota
100 - 60 000 zł

4337 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Opinie:
4,5/5
Okres spłaty
1 miesiąc
Pierwsza pożyczka gratis
Tak
? darmowa pożyczka na 5000 zł - promocja
Czas wypłaty
kilka minut
Kwota
500 - 8 000 zł
? pierwsza: od 500 zł do 5000 zł, kolejna: od 1000 zł do 8000 zł

2282 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Opinie:
4,5/5
Okres spłaty
7 - 61 dni
? 30 dni 61 dni 2 raty
Pierwsza pożyczka gratis
Tak
Czas wypłaty
15 minut
Kwota
300 - 5 000 zł

3438 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Opinie:
3,7/5
Okres spłaty
12 - 36 miesięcy
? 12, 18, 24, 36 rat
Pierwsza pożyczka gratis
Nie
Czas wypłaty
od 10 minut
Kwota
1 000 - 20 000 zł

2768 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Chwilówki online
Opinie:
3,6/5
Okres spłaty
4 - 50 miesięcy
Wiek pożyczkobiorcy
21 - 80 lat
Czas wypłaty
15 minut
Kwota
1 000 - 30 000 zł

3607 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Okres spłaty
6 - 96 miesięcy
Wiek pożyczkobiorcy
21 - 70 lat
Czas wypłaty
30 minut
Kwota
1 000 - 60 000 zł

5220 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
3.
taRata pożyczka online
Okres spłaty
3 - 36 miesięcy
Wiek pożyczkobiorcy
18 - 80 lat
Czas wypłaty
max 15 minut
Kwota
100 - 60 000 zł

4337 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Opinie:
4,5/5
Okres spłaty
1 miesiąc
Wiek pożyczkobiorcy
21 - 75 lat
Czas wypłaty
kilka minut
Kwota
500 - 8 000 zł
? pierwsza: od 500 zł do 5000 zł, kolejna: od 1000 zł do 8000 zł

2282 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Opinie:
4,5/5
Okres spłaty
7 - 61 dni
? 30 dni 61 dni 2 raty
Wiek pożyczkobiorcy
20 - 75 lat
Czas wypłaty
15 minut
Kwota
300 - 5 000 zł

3438 osób

wybrało ofertę
Sprawdź
Pożyczki na raty

Szczegóły pożyczki

Przykład reprezentatywny

Szczegóły pożyczki
Godziny pracy w sobotę
9:00 - 17.00
Maks. pierwsza pożyczka
2 000 - 15 000 zł
Maks. kolejna pożyczka
15000 zł
Pierwsza pożyczka gratis
Nie
Czas wypłaty
15 minut
Sposób weryfikacji
telefoniczna
Wiek pożyczkobiorcy
20 - 99 lat
Okres spłaty
6 - 24 miesięcy
Kwota
2 000 - 15 000 zł
Oprocentowanie
7,20 %
Metoda wypłaty
przelew na konto
RRSO
9,81 %
? 9,81% Pożyczka Długoterminowa, RRSO 118,81% Pożyczka ratalna
Promocja
Nie
? Weź dowolną hapipożyczkę z szansą na jej SPŁATĘ! Konkurs „Świąteczna hapispłata” trwa w okresie od 20.12.2021 r. od godz. 00:00 do 27.12.2021 r. do godz.23:59.

Wymagania:

Konto w banku
Status osoby fizycznej
Wszelkie dane i koszty przedstawione w porównywarce mają charakter poglądowy. Całkowity koszt zobowiązania jest uzależniony od zdolności kredytowej klienta oraz indywidualnego wniosku.

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 9,80%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 15.000,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 17.268,00 zł, oprocentowanie stałe 0,00%, całkowity koszt kredytu 2.268,00 zł (w tym: prowizja 1.701,00 zł, odsetki 0,00 zł, opłata za hapiserwis 567,00 zł), 36 miesięcznych rat: 35 pierwszych miesięcznych równych rat w wysokości po 479,67 zł., ostatnia 36 miesięczna rata w wysokości 479,55 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 01.07.2021 r. na reprezentatywnym przykładzie Pożyczki Długoterminowej. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 118,81 %, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 3.000,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 5.273,40 zł, oprocentowanie stałe 7,20 %, całkowity koszt kredytu 2.273,40 zł (w tym: prowizja 1.571,40 zł, odsetki 178,20 zł, opłata hapiserwis 523,80 zł), 18 miesięcznych rat: 17 pierwsze miesięczne równe raty w wysokości po 292,97 zł, ostatnia 18 miesięczna rata w wysokości 292,91 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 01.07.2021 r. na reprezentatywnym przykładzie Pożyczki ratalnej.

Zalety
W całości bez wychodzenia z domu
Pierwsza rata po 2 miesiącach od wypłaty gotówki
Pieniądze na koncie nawet w 15 minut
Wady
Brak podanych realnych kosztów pożyczki na stronie głównej

Nasza ocena:

5.0/5

Ocena klientów:

3.9/5

Siedziba firmy

IPF Polska Sp. z o. o.
Al. Jerozolimskie 136
02-305 Warszawa

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 1740000000
KRS: 0000333174
NIP: 7010191956
REGON: 141948913

Hapi Pożyczki to firma istniejąca na rynku od końca 2014 roku. Firma jest częścią koncernu IPF, do którego należy między innymi pożyczkodawca Provident. Firma szybko zyskała ugruntowaną pozycję na rynku. Czym charakteryzuje się oferta Hapi i czy warto z niej skorzystać?

Hapi Pożyczki to jeden z najchętniej wybieranych pożyczkodawców przez klientów w każdym wieku

Hapi Pożyczki — nasza opinia

Po zapoznaniu się ze stroną internetową Hapi Pożyczki naszym oczom okazuje się barwna, ciekawie zaprojektowana witryna. Nie dajmy się zwieść jednak kalkulatorowi przykładowych kwot, który dominuje stronę — podaje on tylko przykładowe zależności między kwotą i długością zaciągnięcia pożyczki a wysokością miesięcznych rat. Podobny chwyt w swojej ofercie stosuje Wonga. Do poinformowania o tym zmuszony jest zresztą sam pożyczkodawca:

Powyższa prognoza nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Ostateczna oferta pożyczki w tym wysokość miesięcznej raty oraz całkowitych kosztów pożyczki uzależniona będzie od indywidualnej oceny zdolności kredytowej pożyczkobiorcy.

Innymi słowy — jeśli nie przeszliśmy jeszcze procesu weryfikacji, traktujmy podane przez stronę wartości z dystansem. Czy warto podjąć się w ogóle współpracy z Hapi Pożyczki? Zapoznając się z poniżej wspomnianymi warunkami i specyfikacją oferty, a także rodowodem i historią tej firmy widać, że jest to pewny i ugruntowany usługodawca. Warto jednak dokładnie przemyśleć, czy zaciągnięcie tego zobowiązania nie obciąży zbytnio naszego budżetu w przyszłości, gdy będziemy musieli go w końcu spłacić. Wskazane jest też uporządkowanie swoich dotychczasowych zobowiązań, w przypadku zaciąganiu nowej pożyczki ratalnej.

Pożyczka w Hapi — jakie warunki należy spełnić?

Hapi w swojej ofercie deklaruje, że jej usług korzystać może każdy, kto ukończył 20 lat. Nie jest jednocześnie podana górna granica wieku. Oznacza to, że Hapi udziela pożyczek także osobom w podeszłym wieku i na emeryturze. Wśród pozostałych wymogów podane jest posiadanie polskiego obywatelstwa, posiadanie stałego adresu na terenie naszego kraju. Wszystko w celu ułatwienia procesu weryfikacji pożyczkobiorcy. Ubiegając się o pożyczkę na raty w Hapi Pożyczki nie można też zapomnieć o posiadaniu ważnego dowodu osobistego. Dane w nim zawarte trzeba będzie podać we wniosku pożyczkowym. Będzie to imię, nazwisko i numer PESEL. Standardem jest też już obowiązek posiadania telefonu kontaktowego oraz konta w banku.

Warto zaznaczyć, że składający wniosek może posiadać już inne zobowiązania na koncie. Jednakże, konieczne jest wykazanie uzyskiwania zarobków z wysokości, która pozwoli na bezproblemową spłatę pożyczki Według tych danych, największe szanse na pomyślny proces szybkiej weryfikacji mają ci, którzy spełniają poniższe wymagania.

  • Mają minimum 20 lat.
  • Nie mają zaległości w BIK.
  • Wykazują źródło stałego źródła dochodu.
  • Regularne spłacają dotychczasowe zobowiązania.
  • Nie mają negatywnych wpisów w rejestrach BIG InfoMonitor, KRD, ZBP, ERIF oraz w zewnętrznych rejestrach firmy Provident.

Warunki pierwszej pożyczki ratalnej

Pora na etap rejestracji. Formularz jest wyjątkowo prosty i przejrzysty. Typowo dla firm oferujących pożyczki, Hapi pozwala nam określić warunki za pomocą prostych suwaków. Jak wspomnieliśmy wyżej, dzięki temu można poznać przybliżone koszty i terminy związane z zaciągnięciem pożyczki na raty. Po wybraniu dogodnych parametrów można przejść do etapu wprowadzenia wspomnianych danych. Jednak tak jak zostało wcześniej wspomniane — nie wiadomo ile tak naprawdę kosztuje pożyczka, ponieważ w kalkulatorze nie zostały pokazane realne koszty zobowiązania. Jeśli już otrzymasz ofertę i będziesz znać realne koszty, warto sprawdzić zakładkę tanie pożyczki pozabankowe, żeby porównać firmę z konkurencją.

Gdy to już wszystko — decyzja zostanie wydana automatycznie w mniej niż minutę. W przypadku pozytywnej decyzji i zaakceptowaniu oferty, środki przekazuje się na rachunek bankowy klienta w ciągu 15 minut. Lub jeśli nie lubimy wirtualnej bankowości — w formie przekazu pocztowego.

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

Proces weryfikacji to naturalne działania każdej firmy, która w swoich usługach ma pożyczanie pieniędzy. Klient nie powinien czuć się podejrzanie — firma musi mieć pewność, że współpracuje z uczciwą osobą. Z tego względu Hapi Pożyczki wymaga od klienta uiszczenia przelewu weryfikacyjnego na numer konta parabanku. Kwota jest symboliczna i wynosi 1 grosz. Celem tego działania jest potwierdzenie podanych przez nas danych. W ten sposób pieniądze uzyskamy sprawnie i bez komplikacji.

Powyższa czynność to jednak nie wszystko, czego wymaga od nas Hapi. Firma będzie też weryfikować dane klienta w rejestrze dłużników. Jeżeli klient nie posiada obecnie opóźnień w spłacie swoich zobowiązań to jest na prostej drodze do uzyskania pożyczki. Ponadto, posiadanie innych zobowiązań nie przekreśla w Hapi szans na uzyskanie wsparcia finansowego. Kluczowym czynnikiem będzie wykazanie przez konsumenta, że wysokość uzyskiwanych przez niego zarobków będzie odpowiednia i zarazem – będą one wpływać stale.

Sytuację może jeszcze dodatkowo poprawić dobra historia kredytowa, która obfituje w dużą ilość wcześniej spłaconych pożyczek i chwilówek.

Hapi Pożyczki – logowanie

Chcąc zalogować się do strefy klienta w serwisie pożyczkodawcy, należy na stronie hapipozyczki.pl kliknąć w prawym górnym rogu na ikonę klienta w kółku. Zostaniesz wtedy przeniesiony do panelu logowania, w którym podajesz swój adres e-mail oraz hasło utworzone w trakcie rejestracji. Następnie klikasz przycisk „Logowanie”.

Natomiast, gdy zdarzy Ci się zapomnieć hasła i chcesz ustawić nowe, to również poprzez strefę klienta, zaznaczasz opcję „Hasło gdzieś umknęło?” (widoczną tuż nad przyciskiem „Logowanie”).

Hapi pożyczki — spłata gotówki i przesunięcie terminu spłaty

Pierwszą ratę możemy spłacić dwa miesiące po zawarciu pożyczki, co jest wyjątkowo korzystnym warunkiem i daje szansę na uniknięcie popadnięcia w kłopoty finansowe. Warto wspomnieć że podobne rozwiązanie stosuje także Provident. Spłat należy dokonywać regularnie przelewając środki na określony podczas zawierania umowy numer konta firmy Hapi Pożyczki. Wpłaty powinno się wykonywać z największą starannością i dokładnością, bowiem każde opóźnienie w spłatach upoważnia firmę do podjęcia kroków mających na celu odzyskanie pieniędzy na koszt klienta. Wynika to wprost z umowy pożyczki i warto zapoznać się z jej treścią w sposób kompleksowy.

Co w przypadku chęci przesunięcia terminu spłaty? Dla takich klientów Hapi przewidziało usługę nazwaną Wakacje od raty. W zależności od okresu, na jaki wzięliśmy pożyczkę, możemy uzyskać podczas spłacania pożyczki od jednokrotnego lub nawet czterokrotnego skorzystania z powyższej usługi. Warunki, jakie należy wówczas spełnić, można uzyskać na żądanie klienta. Ważne, aby ubiegać się o tę ofertę najpóźniej 3 dni przed upłynięciem terminu spłaty pożyczki.

Aktualizacja – „Pożyczka długoterminowa” i „Pożyczka ratalana”

Hapi Pożyczka po trudnym okresie pandemii wróciła ze swoją odswieżoną ofertą. Ta firma pozabankowa proponuje w tym momencie dwa rozwiązania dla swoich klientów.

  • Pożyczka długoterminowa jest przeznaczona dla nowych klientów i jest możliwa do otrzymania tylko przez internet. Dzięki temu promocyjnemu finansowaniu można zaciągnąć zobowiązanie o niewysokich kosztach na sumę od 2 000 do 15 000 złotych (termin spłaty 12-36 miesięcy).
  • Pożyczka ratalna jest możliwa do otrzymania we wszystkich kanałach dystrybucji. Przeznaczona jest zarówno dla nowych, jak i obecnych klientów, którzy pozytywnie przejdą ocenę zdolności kredytowej. W wypadku pożyczki ratalnej można otrzymać do 10 000 złotych.
Jak podobała Ci się treść?
5 - ciekawa, 1 - nieciekawa
3.9/5 - (90 votes)
Opinie o Hapi Pożyczki (41)

Odpowiadasz na komentarz:

Komentarz zostanie opublikowany pod tą nazwą

Adres e-mail nie zostanie nigdzie opublikowany

Treści, które udostępniasz w serwisie są weryfikowane

  • W
    W

    Waldek

    03.02.2021, 20:24

    Wyróżniający się komentarz

    Ich oferta cenowo nie jest najgorsza , oczywiscie zależy z kim się porównuje. Patrząc obiektywnie mają długi okres spłaty do 24 miesięcy, a nie każda firma z czołówki taki posiada, wysokie kwoty i w miarę przyzwite oprocentowanie.

  • U
    U

    Uio

    21.08.2020, 10:57

    Wyróżniający się komentarz

    Czy macie propozycję dla obcokrajowców?

    • P
      P

      Paulina Krupa

      24.08.2020, 08:37

      Wyróżniający się komentarz

      Hapipozyczki.pl nie oferuje pożyczek dla obcokrajowców. Jedną z takich firm jest firma Wandoo dostępna w naszym rankingu https://www.czerwona-skarbonka.pl/chwilowki/

  • R
    R

    Radek

    05.03.2020, 11:49

    Wyróżniający się komentarz

    Nie można się doprosić zwrotu nadpłaty po ustawowych 14 dniach. Odkładają termin z dnia na dzień. Mam wrażenie, że rozmawiam z kłamcami. Sprawę zgłaszam.
    Omijać z daleka.

  • J
    J

    Janusz

    10.02.2020, 13:54

    Wyróżniający się komentarz

    Jesli nie mam konta, a Chcialbym pozyczke co wowczas?

  • t
    t

    tatu

    01.12.2019, 17:31

    Wyróżniający się komentarz

    Jestem bardzo z nich zadowolony już kolejny raz biorę .
    mogę polecić w 100 %

  • j
    j

    jolanta

    19.09.2019, 10:31

    Wyróżniający się komentarz

    happi to zlodzieje ; po splaceniu calej pozyczki z odsetkami . zostawiaja mala sume na koncie i naliczaja odsetki karne a ty czlowizku nawet o tym nie wiesz .

    • E
      E

      Edyta

      19.03.2021, 15:38

      Wyróżniający się komentarz

      Udalo sie rozwiac problem?

  • A
    A

    Aneta

    08.07.2019, 05:03

    Wyróżniający się komentarz

    Oferta naprawdę porównywalna z bankami, a nie z konkurencją w segmencie pożyczek pozabankowych. Można też dług rozłożyć na 48 rat od jakiegoś czasu i maksymalna kwota to 25 tys. zł. Ja skorzystałam i spokojnie sobie spłacam, mimo, że w banku nie mogłam z moją umową zlecenie otrzymać pożyczki, a przecież to również dochód stały. Z obsługi jestem bardzo zadowolona.

    • K
      K

      Kuba

      25.05.2022, 13:19

      Wyróżniający się komentarz

      Wzięłaś 25000tyś a zapłacisz 48000tyś to mi biznes.Kurna drugi Balcerowicz🤣😂🤣

    • A
      A

      Aloe

      26.07.2022, 08:34

      Wyróżniający się komentarz

      Gdzie masz porównanie z bankami ? Kalkulacja pokazuje niskie koszty pożyczki a jak dojdzie do oferty nagle 100% więcej do oddania . Nie wprowadzaj ludzi w błąd bo biorąc np . 4000 zł trzeba oddac 8000 zł to jest ok ?

  • J
    J

    Józek

    28.11.2018, 11:16

    Wyróżniający się komentarz

    Wszystko przejrzyście, chyba będzie wszystko w porządku.
    Dobrze, że dają opcję odroczenia i wakacji bo nigdy nie wiadomo.

Polecane artykuły

Zobacz wszystkie
Zobacz wszystkie