Pożyczka Plus – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
5.0
Ocena użytkowników
3.9
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Status osoby fizycznej
Konto w banku
Adres e-mail
Telefon komórkowy
Zameldowanie
Maks. pierwsza pożyczka
200 - 3 000 zł
Złóż wniosek w Pożyczka Plus

Siedziba firmy

Adres:

Aventus Group Sp. z o.o.

Kard. St. Wyszyńskiego 2B

15-888 Białystok

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 150000000 PLN
KRS: 0000355948
NIP: 9662029390
REGON: 200358089
Treść promocjiPierwsza pożyczka do 3 000 zł ZA DARMO - RRSO 0%, a do 5 000 zł z RABATEM -50%
PromocjaTak
? Pierwsza pożyczka do 3 000 zł ZA DARMO - RRSO 0%, a do 5 000 zł z RABATEM -50%
RRSO0 %
? 0% przy pierwszej darmowej pożyczce, 412% z rabatem 50% w innym przypadku 2056,86%
Okres spłaty10 - 45 dni
Prowizja15,49%
? 0% przy darmowej, w innym przypadku 15,49%
Kwota200 - 15 000 zł
Sposób weryfikacjiKontomatik
Metoda wypłatyprzelew na konto
Oprocentowanie7,20 %
? 0% przy pierwszej darmowej pożyczce
Maks. pierwsza pożyczka200 - 3 000 zł
? do 3000 zł pierwsza darmowa
Godziny pracy w sobotę09:00-17:00
Maks. kolejna pożyczka15000 zł
Pierwsza pożyczka gratisTak
? do 3 000 zł
Wiek pożyczkobiorcy18 - 73 lat
Czas wypłatyod 15 minut

Reprezentatywny przykład pożyczki internetowej udzielanej przez ARENA Finance Sp. z o.o. na dzień 01.07.2022 r.: Opłata rejestracyjna wynosi 0.01 zł. Dla przykładowej pierwszej i kolejnej pożyczki na standardowych warunkach udzielanej za pośrednictwem strony internetowej www.pozyczkaplus.pl oraz przez telefon na kwotę 1 000 zł na 30 dni RRSO, tj. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania wynosi 2056,86%, przy założeniach: całkowita kwota pożyczki 1 000 zł, stała roczna stopa oprocentowania RSO 16%, całkowity koszt 287,15 zł, w tym Prowizja 274 zł i odsetki kapitałowe 13,15 zł, a całkowita kwota do spłaty: 1287,15 zł według stanu na dzień 01.05.2022. Dla pierwszej pożyczki na warunkach promocyjnych „Pierwsza pożyczka za darmo” na kwotę 1 000 zł na 30 dni RRSO, tj. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania wynosi 0%, przy założeniach: całkowita kwota pożyczki 1 000 zł, stała roczna stopa oprocentowania RSO 0%, całkowity koszt 0 zł, w tym Prowizja 0 zł i odsetki kapitałowe 0 zł, a całkowita kwota do spłaty: 1 000 zł, z zastrzeżeniem terminowej spłaty. Pożyczkodawcy udzielają pożyczek na warunkach Promocyjnych, w tym pożyczek darmowych oraz z rabatem, zgodnie z warunkami ustalanymi w Regulaminach Promocji. Promocja obowiązuje pod warunkiem terminowej spłaty pożyczki. Pożyczkodawcy posiadają również ofertę pożyczki na 61 dni za pośrednictwem strony internetowej www.plus61.pl

Weryfikacja w bazach dłużników
ERIF KRD CRIF PWIP

Do grona firm pożyczkowych, które wyróżniają się prostymi i jasnymi warunkami, zalicza się Pożyczka Plus. Ta międzynarodowa firma działa na terenie Polski od 9 lat i pomimo ogromnej konkurencji, dzielnie stara się przyciągnąć do siebie rzesze klientów. Czy warto skorzystać z usług tej firmy? Poznajmy szczegóły.

Pożyczka Plus — nasza opinia

Przeglądając oferty na wyjątkowo ciasnym rynku chwilówek i pożyczek przez Internet, czasem można odnieść wrażenie, że ich warunki praktycznie niczym się od siebie nie różnią. Są to jednak tylko pozory — po bliższym zapoznaniu się z ofertami poszczególnych przedsiębiorstw gratka leży w szczegółach.

Zazwyczaj to, co wyróżnia poszczególne firmy na tle konkurencji to niższe koszty kolejnej pożyczki czy możliwość kilkukrotnego refinansowania. Czasem jest to wyższa kwota pierwszej pożyczki, niekiedy wysoka kwota dopuszczona dla stałych klientów. Jak w tym wszystkim odnajduje się Pożyczka Plus?

Całkiem zręcznie. Międzynarodowa firma należąca do grupy Aventus, obecna m.in. w Europie i Azji, postanowiła zareklamować się długim terminem spłaty kolejnych pożyczek, który wynosi od 10 do 45 dni. Dla osób potrzebujących pilnej gotówki, a jednocześnie mających problemy ze szybkim odrobieniem tej kwoty — może to być wartościowe udogodnienie.

Warto spojrzeć także na kwestię certyfikatów — opisywana firma posiada ich sporo, co faktycznie daje duży kredyt zaufania na początek. Warto również wiedzieć to, że do grupy Aventus należy także Smart Pożyczka. Czy jednak faktycznie oferta tego przedsiębiorstwa jest warta uwagi? Sprawdźmy to.

Nowość – pożyczka dla obcokrajowców!

Od 31 stycznia 2022 roku marka wprowadziła do swojej oferty pożyczkę dla obywateli Ukrainy. Cudzoziemiec, który będzie chciał o nią wnioskować, musi podać poniższe informacje:

  • numer paszportu oraz termin jego ważności,
  • numer karty pobytu (wraz z terminem ważności),
  • PESEL,
  • numer ubezpieczenia,
  • przesłać zdjęcie lub skan paszportu oraz
  • posiadać stały dochód (zdjęcie lub skan dokumentu potwierdzającego zatrudnienie).
Pożyczka dla obcokrajowca

Pożyczka Plus — jakie warunki należy spełnić?

Kryteria dla potencjalnych klientów, jakie Pożyczka Plus określiła w swoich warunkach, nie odbiegają znacznie od tego, czego wymagają inne firmy pożyczkowe. Zawarto w nich typowe dla branży chwilówek zapisy, jednak warto się z nimi wnikliwie zapoznać.

  • Wymagany wiek musi być nie mniejszy niż 19 lat i nie większy niż 73 lata.
  • Klient musi mieć obywatelstwo Rzeczpospolitej Polskiej.
  • Trzeba posiadać ważny, polski dowód osobisty.
  • Obowiązkowe jest posiadanie stałego adresu lub zameldowania na terenie Polski.
  • Obowiązkowe jest posiadanie numeru telefonu komórkowego i adresu e-mail.
  • Nie posiada się wpisów w rejestrach w charakterze dłużnika.

Warunki pierwszej pożyczki

Warunki, jakie określa Pożyczka Plus dla nowych klientów, są dość jasne i przejrzyste. Według ogólnych ustaleń.

  • Pierwsza pożyczka za darmo dla nowych klientów. Można ją wziąć na wysokość od 200 do 5000 złotych. Okres spłaty wynosi od 10 do 30 dni.
  • Powyżej kwoty 5000 złotych pierwsza pożyczka nie jest już darmowa. Za pierwszym razem można zaciągnąć zobowiązanie do 5000 złotych (ze stałym okresem spłaty od 10 do 45 dni).

Warunki oraz koszty kolejnych pożyczek

Kolejna pożyczka zawsze jest w tej firmie obciążana należnymi opłatami. Jej maksymalna kwota jest jednak wyjątkowo atrakcyjna — może ona wynieść nawet 15 000 złotych, co wyróżnia się na tle wielu konkurentów. Podobnie jednak jak w Smart Pożyczce, także w opisywanej formie obowiązują progi. Innymi słowy, im więcej razy jesteśmy klientami Pożyczki Plus, tym więcej możemy jednorazowo pożyczyć. To właśnie stali klienci mogą uzyskać wspomniane 15 000 złotych chwilówki.

Druga i kolejne pożyczki mogą być zaciągnięte na okres od 10 do 45 dni. W razie szczególnej potrzeby istnieje możliwość refinansowania pożyczki, jednak aby je uzyskać, konieczne jest złożenie wniosku przed końcem terminu spłaty. Musimy też zapłacić, jednak wartość tej opłaty zależy od indywidualnych parametrów naszej pożyczki.

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy w Pożyczka Plus

Ważnym punktem podczas weryfikacji pożyczkobiorcy jest sprawdzenie jego historii finansowej i realnej zdolności kredytowej. Aby weryfikacja przebiegła sprawnie i rzetelnie, konieczne jest zajrzenie do odpowiednich rejestrów.

  • KRD – Krajowy Rejestr Długów.
  • Rejestr Dłużników ERIF.
  • Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej.
  • Platforma Wymiany Informacji Pożyczkowej (PWIP).
  • CRIF.

Proces ubiegania się o chwilówkę krok po kroku

Streszczając najważniejsze informacje, określmy jeszcze zwięźle proces ubiegania się o pożyczkę w Pożyczce Plus krok po kroku.

  1. Ustalamy kwotę i termin spłaty pożyczki, jaka nas interesuje. Aby to uczynić, wchodzimy na stronę internetową Pożyczka Plus i za pomocą suwaków ustalamy pożądane wartości. Wówczas kalkulator przedstawia nam określone opłaty, jeśli nie jesteśmy pierwszymi klientami parabanku. Jeśli jesteśmy zdecydowani — wystarczy kliknąć „weź pożyczkę”, aby bezpośrednio przejść do wniosku pożyczkowego.
  2. Wypełniamy formularz rejestracyjny wprowadzając nasze dane. Wymagane będzie podanie naszego imienia, nazwiska, numeru PESEL, numeru dowodu osobistego, numeru telefonu oraz adresu e-mail.
  3. Przeprowadzamy weryfikację tożsamości. Jest to popularny sposób w postaci przelewu symbolicznego 1 grosza na konto parabanku lub też za pomocą aplikacji Kontomatik, która umożliwia weryfikację danych bez przelewania 1 grosza.
  4. Składamy nasz wniosek za pomocą kliknięcia. Czas na podanie naszego adresu zameldowania i zamieszkania, a także informacji na temat wysokości naszych dochodów oraz wartości naszych miesięcznych wydatków.
  5. Jeśli powyższe kroki miną bez komplikacji, wówczas wniosek otrzymuje pozytywną decyzję. O tym informowani jesteśmy za pomocą jednakowo wiadomości e-mail, jaki SMS-a.
  6. Pieniądze trafiają na konto bankowe. Powinny one trafić na nasz rachunek bankowy natychmiast po wydaniu pożyczki jeśli masz konto w bankach: Alior Bank, Bank Pekao, PKO BP, Millennium lub Santander. Jeśli nie, środki zostaną zaksięgowanie zgodnie z godzinami sesji przychodzących i wychodzących.

Co jeśli nie spłacimy pożyczki?

Jak już wspomnieliśmy wyżej, Pożyczka Plus dla klientów mających problem ze spłatą zobowiązania na czas przewidziała usługę przedłużenia pożyczki o kolejny okres, na jaki ją uprzednio zaciągnięto. Jeżeli jednak klient nie zgłosi się po tę deskę ratunku — wówczas naraża się na poważne konsekwencje. Brzmią one następująco.

  • Naliczane są odsetki od pierwszego dnia przeterminowania pożyczki,
  • Wysyłanie są zawiadomienia i wezwania do zapłaty w formie SMS-ów, e-maili, listów oraz połączeń telefonicznych.
  • Przekazanie długu firmie windykacyjnej.
  • Wszczęcie postępowania przed sądem cywilnym, którego skutkiem jest wydanie tytułu wykonawczego.
  • Wszczęcie egzekucji komorniczej na podstawie wyroku sądu.
  • Wprowadzenie naszych danych do jednego, z rejestrów dłużników. Wiążę się to z kłopotami z uzyskaniem innego kredytu w przyszłości.
Opinie o Pożyczka Plus (29)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • M
    M
    MONIKA
    11.02.2020, 20:41

    Nie jestem zadowolona. W dniu terminu mojej wpłaty chcialam przekazać, że na chwilę dziś wtedy czasu refinansowania, czyli 9 stycznia znikąd nie mogę zebrać kwoty, około 1100. To w firmie pracownica narodowości ukraińskiej się na mnie wydarla, jakby ona zjadła wszystkie rozumy i była najważniejsza na świecie. Zastanowcie się: klient też człowiek! Każdy ma prawo mieć kłopoty finansowe tym bardziej,że w tej drugiej siostrzanej firmie nie dostałam pożyczki a tak, niby wszystko płaciłam w terminie i dużo przed czasem. A teraz mi wysylaja listy”milosne”i straszą sądem. A co zrobicie jak zgłoszę upadlosc konsumencka??

    • M
      M
      Marcin
      25.06.2020, 15:56

      BOK naszej firmy zna przypadek Pani Moniki. Niestety klientka pomyliła firmy.
      Czasami tak się zdarza. Mamy nadzieję, że doświadczenia Pani Moniki z pożyczaniem online będą już tylko lepsze.

    • m
      m
      maja222
      10.01.2022, 14:02

      z nimi niema rozmowy porozumienia albo tak jak oni albo cie strasza

  • A
    A
    Agatka
    05.08.2019, 15:55

    Odradzam każdemu! Na przelew się czeka wieczność!!!
    Ja nie wiem czy oni nie mają szybkich przelewów czy co, ale jak brałam w Szybkiej Gotówce to koszty na moim koncie pojawiały się naprawdę w kilka minut, a tu ponad 2 godziny czekam i nic!

  • M
    M
    Mary
    29.12.2020, 11:13

    Nie polecam, miałam kilkudniową obsuwe w spłacie nie dało się z nimi dogadać wypisywali i wyzwaniami kilka razy dziennie grożąc, że ich ludzie się do mnie przejdą Pani nie miła. Mówiłam że zapłacę za kilka dni mówiła że ja to nie obchodzi i komornik do mnie jedzie, zadzwoniłam na następny dzień i przemiła Pani dała mi te 2 dni najwięcej.

  • N
    N
    Nikodem
    01.09.2022, 18:39

    to jest tragedia jakas, wszyscy w tej firmie są tak nieprzyjemni i aroganccy, że szkoda gadać przedłużyłem pożyczkę w spłacie o 30 dni i zamiast na przedłużenie poszło na spłatę długu i naliczyli sobie swoje odsetki. Nie polecam

  • i
    i
    imie
    29.08.2022, 17:53

    Nie jestem zadowolony piszesz do nich zero odzewu. Strefa klienta to jedna wielka pomylka

  • S
    S
    Sebek
    05.07.2022, 12:06

    Odradzam pożyczki w pożyczka plus, niestety deklaracji wpłaty w późniejszym terminie ich nie interesuje i gówno ich obchodzi z kąd te pieniądze wezmę mam już spłacić przy 4 dniach zaległości Odradzam i nie polecam

  • T
    T
    Tommy
    26.06.2022, 09:26

    Nie polecam. Bierzesz 2 spłacasz przed terminem, a potem z 2 proponują Ci 300zł gdzie nie masz żadnych opóźnień

  • N
    N
    Nick
    08.06.2022, 15:27

    Pożyczyłem raz 2 stówy, to teraz co 2 dni dzwonia z jakimiś ofertami. Koleś do mnie dzwoni z nieznanego nr i mówi że musi mnie zwerifikować. Data ur itp.
    .. Straszne buraki przez tel.
    Byłem ich klientem ale już to olewam. Znajdę inna firmę. Pełno tego.

  • P
    P
    Piotr
    24.05.2022, 06:50

    Poprzez opryskliwosc telefoniczna Pana. Odechcialo sie mi odbierac telefony od Nich. Kontaktbtylko poprzez email.

  • P
    P
    Piotr
    24.05.2022, 06:36

    Dokladnie z tymi wpisami do sprzedazy dlugow to porazka. Obsluga telefoniczna katastrofa jak i kontakt. Kilka dni obsuwy a jakby stala sie tragedia. Kazdy ma prawo miec poslizg za co doliczane sa odsetki wedle prawa. Nie moga od tak sobie doliczac/ narzucac kar. Bardzo konfliktowi probujacy wymusic poprzez rozmowe narzuconego terminu ja mowilem ze space za tydz a pan do mnie ze mam dzisiaj splacic i abym sie do tego zgodzil. Zastraszanie plus mobbing podlega karze

Podobne artykuły
Sprawdź ofertę!