Pożyczka Plus – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
5.0
Ocena użytkowników
4.0
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Status osoby fizycznej
Konto w banku
Adres e-mail
Telefon komórkowy
Zameldowanie
Maks. pierwsza pożyczka
200 - 3 000 zł
Złóż wniosek w Pożyczka Plus

Siedziba firmy

Adres:

Aventus Group Sp. z o.o.

Kard. St. Wyszyńskiego 2B

15-888 Białystok

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 150000000 PLN
KRS: 0000355948
NIP: 9662029390
REGON: 200358089
Skrócony przykład reprezentatywnyRRSO: 2056,86%, całkowita kwota pożyczki: 1000zł, oprocentowanie stałe: 16%, całkowity koszt pożyczki: 287,15 zł - na przykładzie pożyczki na 30 dni
PromocjaTak
? Pierwsza pożyczka do 3 000 zł ZA DARMO - RRSO 0%, a do 5 000 zł z RABATEM -50%
RRSO0 %
? 0% przy pierwszej darmowej pożyczce, 412% z rabatem 50% w innym przypadku 2056,86%
Treść promocjiPierwsza pożyczka do 3 000 zł ZA DARMO - RRSO 0%, a do 5 000 zł z RABATEM -50%
Okres spłaty10 - 45 dni
Prowizja15,49%
? 0% przy darmowej, w innym przypadku 15,49%
Kwota200 - 15 000 zł
Sposób weryfikacjiKontomatik
Metoda wypłatyprzelew na konto
Oprocentowanie7,20 %
? 0% przy pierwszej darmowej pożyczce
Maks. pierwsza pożyczka200 - 3 000 zł
? do 3000 zł pierwsza darmowa
Godziny pracy w sobotę09:00-17:00
Maks. kolejna pożyczka15000 zł
Pierwsza pożyczka gratisTak
? do 3 000 zł
Wiek pożyczkobiorcy18 - 73 lat
Czas wypłatyod 15 minut

Reprezentatywny przykład pożyczki internetowej udzielanej przez ARENA Finance Sp. z o.o. na dzień 01.07.2022 r.: Opłata rejestracyjna wynosi 0.01 zł. Dla przykładowej pierwszej i kolejnej pożyczki na standardowych warunkach udzielanej za pośrednictwem strony internetowej www.pozyczkaplus.pl oraz przez telefon na kwotę 1 000 zł na 30 dni RRSO, tj. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania wynosi 2056,86%, przy założeniach: całkowita kwota pożyczki 1 000 zł, stała roczna stopa oprocentowania RSO 16%, całkowity koszt 287,15 zł, w tym Prowizja 274 zł i odsetki kapitałowe 13,15 zł, a całkowita kwota do spłaty: 1287,15 zł według stanu na dzień 01.05.2022. Dla pierwszej pożyczki na warunkach promocyjnych „Pierwsza pożyczka za darmo” na kwotę 1 000 zł na 30 dni RRSO, tj. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania wynosi 0%, przy założeniach: całkowita kwota pożyczki 1 000 zł, stała roczna stopa oprocentowania RSO 0%, całkowity koszt 0 zł, w tym Prowizja 0 zł i odsetki kapitałowe 0 zł, a całkowita kwota do spłaty: 1 000 zł, z zastrzeżeniem terminowej spłaty. Pożyczkodawcy udzielają pożyczek na warunkach Promocyjnych, w tym pożyczek darmowych oraz z rabatem, zgodnie z warunkami ustalanymi w Regulaminach Promocji. Promocja obowiązuje pod warunkiem terminowej spłaty pożyczki. Pożyczkodawcy posiadają również ofertę pożyczki na 61 dni za pośrednictwem strony internetowej www.plus61.pl

Weryfikacja w bazach dłużników
ERIF KRD CRIF PWIP

Do grona firm pożyczkowych, które wyróżniają się prostymi i jasnymi warunkami, zalicza się Pożyczka Plus. Ta międzynarodowa firma działa na terenie Polski od 9 lat i pomimo ogromnej konkurencji, dzielnie stara się przyciągnąć do siebie rzesze klientów. Czy warto skorzystać z usług tej firmy? Poznajmy szczegóły.

Pożyczka Plus — nasza opinia

Przeglądając oferty na wyjątkowo ciasnym rynku chwilówek i pożyczek przez Internet, czasem można odnieść wrażenie, że ich warunki praktycznie niczym się od siebie nie różnią. Są to jednak tylko pozory — po bliższym zapoznaniu się z ofertami poszczególnych przedsiębiorstw gratka leży w szczegółach.

Zazwyczaj to, co wyróżnia poszczególne firmy na tle konkurencji to niższe koszty kolejnej pożyczki czy możliwość kilkukrotnego refinansowania. Czasem jest to wyższa kwota pierwszej pożyczki, niekiedy wysoka kwota dopuszczona dla stałych klientów. Jak w tym wszystkim odnajduje się Pożyczka Plus?

Całkiem zręcznie. Międzynarodowa firma należąca do grupy Aventus, obecna m.in. w Europie i Azji, postanowiła zareklamować się długim terminem spłaty kolejnych pożyczek, który wynosi od 10 do 45 dni. Dla osób potrzebujących pilnej gotówki, a jednocześnie mających problemy ze szybkim odrobieniem tej kwoty — może to być wartościowe udogodnienie.

Warto spojrzeć także na kwestię certyfikatów — opisywana firma posiada ich sporo, co faktycznie daje duży kredyt zaufania na początek. Warto również wiedzieć to, że do grupy Aventus należy także Smart Pożyczka. Czy jednak faktycznie oferta tego przedsiębiorstwa jest warta uwagi? Sprawdźmy to.

Nowość – pożyczka dla obcokrajowców!

Od 31 stycznia 2022 roku marka wprowadziła do swojej oferty pożyczkę dla obywateli Ukrainy. Cudzoziemiec, który będzie chciał o nią wnioskować, musi podać poniższe informacje:

  • numer paszportu oraz termin jego ważności,
  • numer karty pobytu (wraz z terminem ważności),
  • PESEL,
  • numer ubezpieczenia,
  • przesłać zdjęcie lub skan paszportu oraz
  • posiadać stały dochód (zdjęcie lub skan dokumentu potwierdzającego zatrudnienie).
Pożyczka dla obcokrajowca

Pożyczka Plus — jakie warunki należy spełnić?

Kryteria dla potencjalnych klientów, jakie Pożyczka Plus określiła w swoich warunkach, nie odbiegają znacznie od tego, czego wymagają inne firmy pożyczkowe. Zawarto w nich typowe dla branży chwilówek zapisy, jednak warto się z nimi wnikliwie zapoznać.

  • Wymagany wiek musi być nie mniejszy niż 19 lat i nie większy niż 73 lata.
  • Klient musi mieć obywatelstwo Rzeczpospolitej Polskiej.
  • Trzeba posiadać ważny, polski dowód osobisty.
  • Obowiązkowe jest posiadanie stałego adresu lub zameldowania na terenie Polski.
  • Obowiązkowe jest posiadanie numeru telefonu komórkowego i adresu e-mail.
  • Nie posiada się wpisów w rejestrach w charakterze dłużnika.

Warunki pierwszej pożyczki

Warunki, jakie określa Pożyczka Plus dla nowych klientów, są dość jasne i przejrzyste. Według ogólnych ustaleń.

  • Pierwsza pożyczka za darmo dla nowych klientów. Można ją wziąć na wysokość od 200 do 3000 złotych. Okres spłaty wynosi od 10 do 30 dni.
  • Powyżej kwoty 3000 złotych pierwsza pożyczka nie jest już darmowa. Za pierwszym razem można zaciągnąć zobowiązanie do 5000 złotych (ze stałym okresem spłaty od 10 do 45 dni).

Dobrą informacją dla nowych klientów jest to, że firma proponuje rabat do -50 proc. dla pożyczek do 5 tys. zł (RRSO 393%).

Warunki oraz koszty kolejnych pożyczek

Kolejna pożyczka zawsze jest w tej firmie obciążana należnymi opłatami. Jej maksymalna kwota jest jednak wyjątkowo atrakcyjna — może ona wynieść nawet 15 000 złotych, co wyróżnia się na tle wielu konkurentów. Podobnie jednak jak w Smart Pożyczce, także w opisywanej formie obowiązują progi. Innymi słowy, im więcej razy jesteśmy klientami Pożyczki Plus, tym więcej możemy jednorazowo pożyczyć. To właśnie stali klienci mogą uzyskać wspomniane 15 000 złotych chwilówki.

Druga i kolejne pożyczki mogą być zaciągnięte na okres od 10 do 45 dni. Przedstawmy jeszcze przykładowe koszty pożyczek w najpopularniejszych kwotach.

  • 1 000 zł na 30 dni – 279,92 zł kosztów. W promocji 0 złotych.
  • 2 000 zł na 30 dni – 560,89 zł kosztów. W promocji 0 złotych.
  • 4 000 zł na 30 dni – 1121,67 zł kosztów.
  • 6 000 zł na 30 dni – 1682,51 zł kosztów.
  • 8 000 zł na 30 dni – 2244,34 zł kosztów.
  • 12 000 zł na 30 dni – 3366,01 zł kosztów.
  • 15 000 zł na 30 dni – 4207,77 zł kosztów.
  • 15 000 zł na 45 dni – 4437,15 zł kosztów.

W razie szczególnej potrzeby istnieje możliwość refinansowania pożyczki, jednak aby je uzyskać, konieczne jest złożenie wniosku przed końcem terminu spłaty. Musimy też zapłacić, jednak wartość tej opłaty zależy od indywidualnych parametrów naszej pożyczki.

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy w Pożyczka Plus

Ważnym punktem podczas weryfikacji pożyczkobiorcy jest sprawdzenie jego historii finansowej i realnej zdolności kredytowej. Aby weryfikacja przebiegła sprawnie i rzetelnie, konieczne jest zajrzenie do odpowiednich rejestrów.

  • KRD – Krajowy Rejestr Długów.
  • Rejestr Dłużników ERIF.
  • Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej.
  • Platforma Wymiany Informacji Pożyczkowej (PWIP).
  • CRIF.

Proces ubiegania się o chwilówkę krok po kroku

Streszczając najważniejsze informacje, określmy jeszcze zwięźle proces ubiegania się o pożyczkę w Pożyczce Plus krok po kroku.

  1. Ustalamy kwotę i termin spłaty pożyczki, jaka nas interesuje. Aby to uczynić, wchodzimy na stronę internetową Pożyczka Plus i za pomocą suwaków ustalamy pożądane wartości. Wówczas kalkulator przedstawia nam określone opłaty, jeśli nie jesteśmy pierwszymi klientami parabanku. Jeśli jesteśmy zdecydowani — wystarczy kliknąć „weź pożyczkę”, aby bezpośrednio przejść do wniosku pożyczkowego.
  2. Wypełniamy formularz rejestracyjny wprowadzając nasze dane. Wymagane będzie podanie naszego imienia, nazwiska, numeru PESEL, numeru dowodu osobistego, numeru telefonu oraz adresu e-mail.
  3. Przeprowadzamy weryfikację tożsamości. Jest to popularny sposób w postaci przelewu symbolicznego 1 grosza na konto parabanku lub też za pomocą aplikacji Kontomatik, która umożliwia weryfikację danych bez przelewania 1 grosza.
  4. Składamy nasz wniosek za pomocą kliknięcia. Czas na podanie naszego adresu zameldowania i zamieszkania, a także informacji na temat wysokości naszych dochodów oraz wartości naszych miesięcznych wydatków.
  5. Jeśli powyższe kroki miną bez komplikacji, wówczas wniosek otrzymuje pozytywną decyzję. O tym informowani jesteśmy za pomocą jednakowo wiadomości e-mail, jaki SMS-a.
  6. Pieniądze trafiają na konto bankowe. Powinny one trafić na nasz rachunek bankowy natychmiast po wydaniu pożyczki jeśli masz konto w bankach: Alior Bank, Bank Pekao, PKO BP, Millennium lub Santander. Jeśli nie, środki zostaną zaksięgowanie zgodnie z godzinami sesji przychodzących i wychodzących.

Co jeśli nie spłacimy pożyczki?

Jak już wspomnieliśmy wyżej, Pożyczka Plus dla klientów mających problem ze spłatą zobowiązania na czas przewidziała usługę przedłużenia pożyczki o kolejny okres, na jaki ją uprzednio zaciągnięto. Jeżeli jednak klient nie zgłosi się po tę deskę ratunku — wówczas naraża się na poważne konsekwencje. Brzmią one następująco.

  • Naliczane są odsetki od pierwszego dnia przeterminowania pożyczki, których oprocentowanie wynosi nie więcej niż 11,2% rocznej kwoty pożyczki.
  • Wysyłanie są zawiadomienia i wezwania do zapłaty w formie SMS-ów, e-maili, listów oraz połączeń telefonicznych.
  • Przekazanie długu firmie windykacyjnej.
  • Wszczęcie postępowania przed sądem cywilnym, którego skutkiem jest wydanie tytułu wykonawczego.
  • Wszczęcie egzekucji komorniczej na podstawie wyroku sądu.
  • Wprowadzenie naszych danych do jednego, z rejestrów dłużników. Wiążę się to z kłopotami z uzyskaniem innego kredytu w przyszłości.

Przykład reprezentatywny wyliczony na dzień 1.05.2022 r.

Dla przykładowej pierwszej i kolejnej pożyczki na standardowych warunkach na kwotę 1 000 zł na 30 dni RRSO, tj. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania wynosi 2056,86%, przy założeniach: całkowita kwota pożyczki: 1 000 zł, stała roczna stopa oprocentowania RSO: 16%, całkowity koszt: 287,15 zł, w tym prowizja: 274 zł i odsetki kapitałowe: 13,15 zł, a całkowita kwota do spłaty: 1287,15 zł.


Promocja

Dla pierwszej pożyczki na warunkach promocyjnych „Pierwsza pożyczka za darmo” na kwotę 1 000 zł na 30 dni RRSO, tj. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania wynosi 0%, przy założeniach: całkowita kwota pożyczki: 1 000 zł, stała roczna stopa oprocentowania RSO: 0%, całkowity koszt: 0 zł, w tym Prowizja: 0 zł i odsetki kapitałowe: 0 zł, a całkowita kwota do spłaty: 1 000 zł, z zastrzeżeniem terminowej spłaty.

Pożyczkodawcy udzielają również pożyczek na warunkach Promocyjnych, w tym pożyczek darmowych, zgodnie z warunkami ustalanymi w Regulaminach Promocji. Promocja obowiązuje pod warunkiem terminowej spłaty pożyczki.

4/5 - (82 votes)
Opinie o Pożyczka Plus (27)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • P
    P
    Piotr
    25.04.2022, 13:05

    Złodzieje bez jakichkolwiek skrupułów . Pożyczka spłacona godzinę po terminie . Miałem ciężki dzień bardzo późno wróciłem do domu z pracy , obudziłem się o 1 w nocy z informacją że do mojej pożyczki 2600 dojebali 500 zł prowizji „za zwłokę” .zajebista zwłoka faktycznie… To policzyć za godzinę a nie za cały dzień . Prośby , telefony nic nie pomogły …potrafią się tylko zasłaniać niedotrzymaniem warunków umowy bla bla bla . Zwykli zlodzieje a nie ludzie dodatkowo z kosmicznymi procentami. Wielki minus za brak człowieczego podejścia, korporacja ze swoimi formułkami z dupy. Nie ma znaczenia że byłem ich częstym klientem … Którego właśnie stracili. No cóż już im nie dam zarobić :) nie polecam !
    .

  • A
    A
    Andrzej
    10.02.2022, 11:59

    Nie polecam u nich pożyczki. Firma krzaki reprezentuję gangsterskie ściąganie długu. Straszenie SMS. Oczywiście mowa jak się spóźnisz kilka dni. Prokuratura powinna nimi zainteresować. Prowizja bandycka. Wyeliminować z rynku

    • K
      K
      Kew
      16.04.2022, 04:35

      No siema pisze tak że nie pierwszy raz brałem od ich hajs co parę dni dzwonią z propozycją OK! brałem i przed spłata zawsze miałem informacje o spłacie… (widomix) teraz wyszło że za 1 dzień spóźnienia naliczyli mi 400 z hakiem PLN. Ok za spóźnienie można ponieść konsenfenkcie rozumiem. Po telefonie do nich z mojej strony z zapytaniem czemu nie zostałem poinformowany tak jak zawsze że za 3 dni kończy się okres rozliczeniowy odpowiedziano mi że widnieje w ich systemie że dostałem SMS z Taka informacja. Mam biling który potwierdza ze takiego SMS nie dostałem a nawet nikt nie dzwonił od nich do mnie. Hmm pożyczyłem 1400 na 20 dni no i zapomniałem o spłacie po 21 dniu przychodzi SMS od firmy ze zalegam za pożyczkę 1 dzień tak samo email przeszukałem to wysłali wiadomość o 12.30 w nocy że nie spacilem pożyczki i z 1400 muszę zapłacić 1900. Moim zdaniem nie ładnie tak wciskać pożyczek później jeszcze twierdzić że zostałem poinformowany o spacie mam biling z tel na mail tak samo. I takie zapytanie do was mam czy jest to możliwe że za 1400 PLN pożyczki do spłaty po dniu spóźnieniu mogą nliczyc ponad 400pln?

  • I
    I
    Irina
    26.01.2022, 17:14

    Też nie jestem zadowolona z tej firmy.
    Co prawda spózniłam się że spłatą o 16 godzin. Ale z powodu choroby i kwarantanny całej rodziny. Nie mogłam zapłacić gotówką z domu. Ale widocznie w firmie pracują ludzi u których brak empatii i współczucia do innych. Które dostali sobie 600 zł za nic. Najlepiej trzymać się z daleka od takich które żerują na nieszczęściach innych. Mam nadzieję że te pieniądze co zapłaciłam dadzą im tyle szczęcia co mi. Kiedy będę siedzieć w domu chora z chorym dzieckiem niepełnosprawnym i nie będziemy mieli co jeść.

    • M
      M
      Michal
      25.03.2022, 14:59

      Dziadostwo jakiego mało. Strasznie ludzi na porządku dzienny. Na przelew czekanie do następnego dnia roboczego . Banda oszołomów

  • O
    O
    Oliwia
    26.12.2021, 15:02

    Złożyłam w piątek 24.12 wniosek o pożyczkę na 300zł (okazuje się, że wzięłam pakiet premium CO ŚMIESZNE, bo dopiero dzisiaj w niedzielę 26.12 przyszła mi decyzja o pożyczce, a miała być błyskwiczna), dzisiaj przyszedł mi SMS, że mogę dostać pożyczkę na 100zł (nigdzie nie było napisane, że to w tym pakiecie niby premium) i dostałam na konto trzydzieści parę złotych zamiast 100zł, bo odliczyli sobie pakiet premium. Zapłaciłam 100zł za 31zł :)))) Nie polecam

  • M
    M
    Magdalena
    14.12.2021, 11:50

    Witam serdecznie..Nie zgadzam się z opiniami ludzi..Pożyczkę dostałam w ciągiu 15-tu minut…Bez dodatkowych opłat…Po otrzymaniu telefonu z firmy..Pani była przemiła i z konkretami…Otrzymałam 2000 tys.i oddaję 2000 tys…Polecam i pozdrawiam :)

  • W
    W
    Wojciech
    01.12.2021, 09:15

    Dla mnie wielki „wałek” z pierwszą darmową pożyczką. Od roku czasu korzystam z innych instytucji finansowych , bez problemu przechodzę weryfikację, wszystkie pożyczki pospłacane a w firmie pożyczka plus nie przechodzę weryfikacji. Proponują 100zł jako podbudowę zdolności kredytowej (pewnie chodzi o to że pierwsza pożyczka do 2000 zł jest darmowa a druga pożyczka jest już płatna) – wiec te 2000 zł za darmo to wielka fikcja. Skoro już na samym wstępie współpracy odnoszę wrażenie , że ktoś oszukuje warto zastanowić się nad dalszą współpracą z tą firmą.

    • M
      M
      Monika
      18.12.2021, 06:37

      A, czy osobie, która skończyła 18 lat też dają bez problemu?

  • R
    R
    ROBBY
    18.11.2021, 12:13

    Nie polecam 🤦‍♂️
    Złożyłem wniosek o 250zł i o 500zł na okres 2 tygodni, bo wypadł mi dodatkowy wydatek. Zarabiam ponad 4000zł, a oni mi piszą, że nie spełniam kryteriów wypłacalności 😂 chora firma i gratuluję podejścia do klienta 👍🤦‍♂️😂😂

  • K
    K
    Konhopat
    10.05.2021, 20:26

    Złodzieje! Po 4 dniach zwłoki wpisują na strony jako sprzedaż długu. Nie polecam!

  • p
    p
    piotr
    06.11.2020, 17:59

    Przecież ich strona nie działa. Nie uaktualniacie wpisów ???

    • P
      P
      Paulina Krupa
      09.11.2020, 09:08

      Panie Piotrze, strona jak najbardziej działa. Wpisy również uaktualniane są na bieżąco.

  • J
    J
    Jerzy
    28.11.2018, 10:56

    Korzystam już od dawna. Wyższy limit przydał się kiedy musiałem wymienić piec.

    • M
      M
      MONIKA
      11.02.2020, 20:43

      Nie jestem z was zadowolona. Pracownica jest do zwolnienia. Nie nadaje się do was w ogóle , przez nią nie chciałam odbierac telefonu. Za kogo ona mnie uważa?

Podobne artykuły