Vivus – opinie klientów i eksperta

Pożyczam
od 100 do 7200
na
od 61 do 61 dni
Złóż wniosek

Koszty pożyczki

Szczegóły pożyczki

Przykład reprezentatywny

Złóż wniosek
Koszty pożyczki
Łącznie do spłaty
0
Całkowity koszt pożyczki
0
Odsetki
0
Prowizja
0

Wymagania:

Status osoby fizycznej
Konto w banku
Wszelkie dane i koszty przedstawione w porównywarce mają charakter poglądowy. Całkowity koszt zobowiązania jest uzależniony od zdolności kredytowej klienta oraz indywidualnego wniosku.

RRSO: 0%, całkowita kwota pożyczki: 1000 zł, całkowita kwota do zapłaty: 1000 zł, oprocentowanie stałe: 0%, całkowity koszt pożyczki: 0 zł - na przykładzie pożyczki dla nowego klienta na 61 dni.

Szczegóły pożyczki
Oprocentowanie
18,50 %
? stałe
Godziny pracy w niedziele
10:00-18:00
Godziny pracy w sobotę
08:00-20:00
Wiek pożyczkobiorcy
19 - 78 lat
Czas wypłaty
od 15 minut
Sposób weryfikacji
Przelew na konto
Wymagane konto bankowe
Tak
Okres spłaty (kolejna pożyczka)
1 miesiąc
Maks. kolejna pożyczka
7200 zł
Pierwsza pożyczka gratis
Tak
? Bez względu na kwotę pożyczki!
RRSO
0 %
? przy pierwszej darmowej pożyczce kolejna 311,75%
Prowizja
0%
Okres spłaty
61 dni
Okres spłaty (pierwsza pożyczka)
61 dni
Maks. pierwsza pożyczka
100 - 3 000 zł
Kwota
100 - 7 200 zł

Reprezentatywny przykład dla kolejnej pożyczki udzielanej za pośrednictwem strony internetowej www.vivus.pl, aplikacji mobilnej Vivus.pl lub przez telefon: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) to 311,75 % przy założeniach: całkowita kwota pożyczki 4 700 zł; całkowita kwota do zapłaty 5 279,78 zł; oprocentowanie stałe w skali roku 18,5%; całkowity koszt pożyczki 579,78 zł (prowizja 508,31 zł, odsetki 71,47 zł); umowa na 30 dni. Stan na 05.10.2023 r.

Zalety
pierwsza pożyczka do 3000 zl na 61 dni - RRSO 0%
Wypłaty pożyczek 7 dni w tygodniu
Wysoki maksymalny wiek pożyczkobiorcy
Pewna firma o ugruntowanej pozycji
Wady
Ograniczona ilość przedłużeń spłaty
Sprawdzana baza BIK

Nasza ocena:

5.0/5

Ocena klientów:

3.7/5

Siedziba firmy

 Soonly Finance sp. z o.o.
Żwirki i Wigury 16c Budynek B4
02-092 Warszawa

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 40 019 100 zł
KRS: 0000418977
NIP: 525-253-13-20
REGON: 146101268

Vivus to jedna z popularniejszych firm pozabankowych w Polsce. Nie ma co się dziwić, ponieważ oferta tego pożyczkodawcy praktycznie nie ma sobie równych. Pierwsza pożyczka w Vivus może wynieść nawet 3000 zł z okresem spłaty wynoszącym 61 dni (RRSO 0%). Składając wniosek o kolejną pożyczkę, możesz otrzymać nawet 7200 zł na 30 dni (RRSO 319,14%). Aby skorzystać z finansowania, należy mieć jedynie stabilny dochód i pozytywnie przejść weryfikację w bazach dłużniczych.

Dzięki silnej pozycji na rynku firma może pozwolić sobie na przygotowanie naprawdę przystępnych ofert. I od dłuższego czasu robi to, skutecznie zostawiając konkurencję w tyle. Największym plusem pożyczania od Vivusa jest fakt, że firma udziela tanich pożyczek pozabankowych. Pożyczkodawca ma również w swoim arsenale pierwszą pożyczkę za darmo na kwotę do 3 000 zł, którą skutecznie kusi nowych klientów. Warto również wiedzieć, że Vivus jest właścicielem marki Zaplo, udzielającej pożyczek ratalnych.

Wymagania do uzyskania pożyczki w Vivus.pl

Jeżeli chciałbyś uzyskać pożyczkę w Vivus, powinieneś mieć nie mniej niż 19 lat i nie więcej niż 78 lat. To oznacza, że chwilówka w Vivusie będzie odpowiednia nie tylko dla studentów i młodszych osób, ale także dla emerytów, którzy z powodu swojego wieku mają często problemy z uzyskaniem finansowania w innych firmach. Oprócz tego wnioskujący powinien mieć:

  • polskie obywatelstwo i na stałe mieszkać na terenie Polski,
  • aktywny numer telefonu komórkowego,
  • adres e-mail,
  • osobiste konto bankowe, które będzie Ci potrzebne do zweryfikowania tożsamości.

Vivus nie wymaga od swoich klientów dostarczania żadnych zaświadczeń czy poręczeń. Pożyczka jest wypłacana szybkim przelewem w 100% przez internet, w kilka chwil po złożenia wniosku. Pieniądze są wypłacane od poniedziałku do soboty między 8:00 a 20:00, w niedziele handlowe od 10:00 do 18:00.

Pożyczki jak Vivus? To możliwe!

Vivus nie jest jedyną renomowaną firmą pożyczkową w Polsce. Obok niego wymienić można między innymi Wongę, Lendona czy Provident. Znane są one głównie z reklam w telewizji. Jednak istnieje wiele innych firm, które oferują są równie warte zaufania. Aby zobaczyć pełną ofertę i znaleźć pożyczkę jak w Vivusie, a być może nawet lepszą – przejdź na naszą stronę:

Chwilówki online

Pierwsza pożyczka w Vivus za darmo

Vivus to jedna z pierwszych firm, która zdecydowała się wprowadzić do swojej oferty pierwszą pożyczkę za darmo. Jak można przeczytać na stronie pożyczkodawcy, finansowanie nie ma żadnych ukrytych kosztów, a RRSO wynosi 0%. Darmową pożyczkę w Vivus można uzyskać na maksymalnie 3 000 złotych i spłacić ją w 61 dni.

Vivus – logowanie

Aby zalogować się na swój profil klienta, należy kliknąć przycisk „Zaloguj się” na stronie vivus.pl (widoczny w prawym górnym rogu). Pamiętaj, że Twój login do konta to adres e-mail oraz hasło, które ustawiłeś podczas rejestracji w serwisie.

Vivus - zrzut strony głownej
Vivus – zrzut strony głównej [17.05.2023 r.]

Z poziomu profilu możesz:

  • sprawdzić informacje nt. Twojego wniosku i przyznanej pożyczki,
  • złożyć wniosek o kolejną pożyczkę,
  • zaktualizować swoje dane,
  • wypłacić kolejną kwotę zobowiązania, jeśli nie wykorzystałeś z niego wszystkich środków,
  • sprawdzić termin i kwotę do spłaty Twojej pożyczki,
  • zobaczyć numer klienta i pożyczki,
  • znaleźć link do portalu e-archiwum.

Jeśli zapomnisz hasła do logowania, wystarczy, że klikniesz przycisk „Zaloguj się” i następnie „Przypomnij hasło” (widoczny pod przyciskiem „Zaloguj się”).

Czy Vivus sprawdza klientów w BIK, BIG, KRD i ERiF?

Na stronie głównej pożyczkodawcy można znaleźć informację, że Vivus sprawdza BIK. Jeśli więc masz problemy z negatywnymi wpisami w tej bazie, Twoje szanse na pożyczkę mogą zmaleć, co będzie skutkować otrzymaniem negatywnej decyzji.

Podczas wysyłania wniosku wymagane jest również zaznaczenie zgody na weryfikację swoich danych w pozostałych bazach, takich jak: BIG InfoMonitor, KRD (Krajowy Rejestr Dłużników), ERIF czy KBIG (Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej). Jeśli więc masz negatywne wpisy w tych bazach za nieopłacone mandaty lub rachunki, powinieneś złożyć wniosek w firmie, która nieco łagodniej patrzy na wiarygodność kredytową. Pomocne mogą okazać się chwilówki bez BIK.

Pożyczkodawca weryfikuje historię kredytową swoich klientów, po to, aby mieć pewność, że pożyczone pieniądze zostaną zwrócone na czas.

Co się dzieje w przypadku braku spłaty chwilówki?

Co, jeśli spóźniasz się w spłacie pożyczki, a wykorzystałeś już możliwość przedłużenia spłaty? Na stronie Vivusa nie znajdziesz żadnych informacji odnośnie naliczania opłat za tzw. monity. Jest jednak informacja o tym, że w przypadku braku płatności zostaną naliczone odsetki za zwłokę (w wysokości 2-krotności sumy stopy referencyjnej Narodowego Banku Polskiego i 5,5 punktów procentowych, czyli maksymalne odsetki za opóźnienie). Oprócz tego będą też naliczane opłąty za zwłokę czterokrotnej wysokości stopy kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.

Firma Vivus jako jeden z niewielu oferuje pierwszą pożyczkę na 61 dni za darmo.

Zachęcamy do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami na temat Vivusa w komentarzach. Bardzo doceniamy zarówno pochwały jak i opinie negatywne. Pozwoli to innym podjąć decyzję odnośnie skorzystania z oferty. Pamiętajcie także o możliwości odstąpienia od umowy z Vivus, zawartej na odległość.

Pytania i odpowiedzi

Jak spłacić pożyczkę w Vivus?

Aby spłacić pożyczkę w Vivus należy wysłać przelew na następujące dane:
Numer konta bankowego: PL11116022020000000219314405
Nazwa odbiorcy: Vivus Finance sp. z o.o.
Adres: ul. Żwirki i Wigury 16c Budynek B4, 02-092 Warszawa
Tytuł przelewu: Spłata pożyczki (numer identyfikacyjny pożyczki)

Kiedy dostanę przelew od Vivus.pl?

Pieniądze wysyłane są natychmiast po uzyskaniu pozytywnej decyzji o przyznaniu pożyczki, więc mogą trafić na konto w ciąku kilkunastu minut od złożenia wniosku.

Ile razy można przedłużyć spłatę pożyczki?

Zgodnie z informacją na stronie vivus.pl termin spłaty można wydłużyć dwukrotnie o 30 dni, w przypadku jeśli jest to pierwsza zaciągnięta pożyczka.

Jak usunąć konto na vivus.pl?

Aby usunąć swoje konto na Vivus.pl, należy wysłać odpowiedni wniosek na adres kontakt@vivus.pl. W treści wystarczy złożyć dyspozycję o usunięcie konta.

Jak zrezygnować z pożyczki w Vivus?

Tak jak w przypadku innych pożyczek, w Vivus można odstąpić od umowy w ciągu 14 dni od jej zawiązania. Więcej informacji na ten temat oraz wzór odstąpienia znajdą Państwo w tym artykule.

Jeśli chcesz, podziel się swoimi doświadczeniami z firmą Vivus w komentarzach poniżej.

Jak podobała Ci się treść?
5 - ciekawa, 1 - nieciekawa
3.7/5 - (211 votes)
Opinie o Vivus (112)

Odpowiadasz na komentarz:

Komentarz zostanie opublikowany pod tą nazwą

Adres e-mail nie zostanie nigdzie opublikowany

Treści, które udostępniasz w serwisie są weryfikowane

  • I
    I

    Ingaa

    05.12.2022, 00:01

    Wyróżniający się komentarz

    Wzięłam pożyczkę 3tysie czy jest możliwość skontaktowania się z państwem i rozłożenia jej na 3 raty? Czy są wtedy doliczone dodatkowe koszty?

  • K
    K

    Klaudia

    11.11.2022, 05:42

    Wyróżniający się komentarz

    Pożyczyłam od bivus już 3 razy za każdym razem spłaciłam przed terminem pierwszy raz maksymalnie 200 więc wzięłam 200 następnie wzrosło do 500 a pp tej spłacie do 1000 . Pytanie brzmi , jak spłacę ten tysiac to czy po raz kolejny wzrośnie mi limit mojej kolejne pożyczki ? Czy może zostać już taki sam?

  • P
    P

    Piotr

    03.11.2022, 14:11

    Wyróżniający się komentarz

    Uwaga oszuści pomimo przelania 1 grosza stale twierdzą ,ze albo przelew nie doszedł albo nie zaksięgowali bo źle były podane dane.Potwierdzenie przelewu mówi co innego.Nie polecam widocznie wivus zbiera na bółki

  • W
    W

    Wojtekkk

    30.09.2022, 09:18

    Wyróżniający się komentarz

    Witam . Mogę wypowiedzieć się na temat dłuższej współpracy z firma vivus . Sprawa wyglada tak ze przez ostatni rok brałem u nich maksymalnie pożyczki czyli na kwotę 7500 – 9000 do oddania . Wiem ze nie było to opłacalne ale gdy potrzebowałem środków miałem je w 5 minut i za to duży plus . Niestety raz dosłownie raz spoźniłem się ze spłata Ok 20 dni bo niestety miałem poślizg w firmie . Pierwszy telefon od Pani na temat opóźnienia w spłacie był na parwde w porzadku . Jednak później było tylko gorzej nic nie dawały moje tłumaczenia ze to pierwszy raz a brałem pożyczki łącznie na na prawdę na duża kwotę .Muszę tez zaznaczyć ze wpłacałem rozne kwoty ale nie były to kwoty po 50 zł . Raz wpłaciłem 3200 zł a od 3800 można było przedłużyć spłatę pożyczki i to wchodziło na częściowa wpłatę jednak nie zgodzili się obniżyć o 600 zł . Wkoncu po tej sytuacji dostałem pismo mailem z prośba o wpłatę jeżeli nie mogę całej kwoty wpłacić to mam uzgodnić wpłaty telefonicznie . Zadzwoniłem odebrał
    facet który chyba ma przykre życie i siedzi tam za karę nie pozwolił na raty tylko nakazał wplaty całkowitej za dwa dni bo sprawa skierowana jest do zewnętrznej firmy windykacyjnej . Trochę mnie to przeraziło i wkrótce również taka informacje dostałem na maila . Udało mi się zamknąć pożyczkę na drugi dzien i usunąć konto .Podsumowując vivusa można szybko dostać pożyczkę gorzej jest się dogadać jeśli ma się opóźnienia w spłacie . Do tego oni się nie patyczkują . Wiadomo ze nic sie nie stanie po 3-5 dniach opóźnienia ale później jest gorzej . Dlatego trzeba grubo sie zastanowić czy będziecie wstanie oddać w terminie . Pozdrawiam

  • A
    A

    Anka

    24.08.2022, 18:58

    Wyróżniający się komentarz

    Jak najbardziej polecam Vivus. Nie rozumiem negatywnych komentarzy. Od samego początku zasady są bardzo jasne. Pożyczasz,oddajesz tyle ile pożyczasz plus koszty!Nie jesteś w stanie spłacić,nie bierz!Takie pożyczki są dla ludzi potrzebujących,nie głupich.Szybko,sprawnie i na temat. Jedyny minus,brak opcji pożyczki na raty.Polecam

  • w
    w

    warknur

    23.08.2022, 19:07

    Wyróżniający się komentarz

    Witam, chciałbym powiedzieć że Vivus korzysta z BIK i regularnie wprowadza tam dane przy:
    -wzięciu pożyczki
    -oraz jej spłacie
    Nie żebym miał z tym problem, ale przy pobycie w banku i wnioskowaniu o kredyt niespodzianka w postaci wpisu w BIK. A dane także długo aktualizują po wpłacie, 14 dni.

    • S
      S

      Stańczyk

      26.09.2022, 19:09

      Wyróżniający się komentarz

      Aktualizacja danych w ciągu 14 dni trwa właśnie tyle ponieważ każda instytucja finansowa wysyła aktualizacje danych np .o spłacie w ciągu 7 dni od odnotowania zmian BIK również ma na ich aktualizacje 7 dni. Dodatkowo warto zauważyć, że firmy finansowe nie mają dziesięciu klientów tylko raczej ok 100 tys. Jeśli ktoś spłaca na czas to raczej nie narzeka na raporty BIKu bo info o terminowej spłacie też się tam znajduje

  • A
    A

    Anna

    16.08.2022, 11:50

    Wyróżniający się komentarz

    Nie mam pojęcia co jest z ludźmi,biora pozyczke ,a potem narzekają.Nie możesz splacic to nie bierz i tyle.Osobiście polecam Vivusa , minimum formalności,pieniadze na koncie chwilę po zatwierdzeniu.Nawet oplate zatwierdzającą od razu oddali na konto . Wszystko zgodnie z umową .Napewno skorzytam jeszcze nieraz.

  • A
    A

    Aga

    19.07.2022, 10:39

    Wyróżniający się komentarz

    Polecam bardzo szybka decyzja o kredycie

  • D
    D

    Daniel

    07.07.2022, 10:47

    Wyróżniający się komentarz

    Dla mnie ok

  • J
    J

    Jacek

    14.06.2022, 19:09

    Wyróżniający się komentarz

    Wystarczy 2-3 razy odstąpić od umowy i dostajesz bana!!!.Firma zerooooo

Polecane artykuły

Zobacz wszystkie
Zobacz wszystkie