Profi Credit – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
3.0
Ocena użytkowników
3.3
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Konto w banku
Telefon komórkowy
Zaświadczenie o zarobkach
Zameldowanie
Adres e-mail
Maks. pierwsza pożyczka
1 000 - 25 000 zł
Złóż wniosek w Profi Credit

Zalety i wady firmy Profi Credit

Zalety
  • Zdolność kredytowa weryfikowana jest za pomocą rozmowy z agentem
  • Możliwość złożenia wniosku online
  • Elastyczne warunki
  • Możliwość spłaty ratalnej
  • Wysokie kwoty i czas spłaty pożyczek
Wady
  • Nie ma możliwości uzyskania pożyczki całkowicie online
  • Może być wymagane potwierdzenie zarobków
  • pożyczka dla osób zatrudnionych na umowę o pracę min.3 miesiące lub emerytów i rencistów

Siedziba firmy

PROFI CREDIT POLSKA S.A.

Browarna 2

43-300 Bielsko-Biała

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 793951000 PLN

KRS: 0000518190

NIP: 5472151080

REGON: 243624011

RRSO82,59 %
W jakim czasie otrzymasz bonusdo 04.04.2021 r.
Nagrody w promocjismartfon
Czas Promocji04.01.2021 r
PromocjaNie
Godziny pracy w sobotę24/7
Godziny pracy w niedziele24/7
Prowizja15,49%
Wymagane konto bankoweTak
Kwota1 000 - 25 000 zł
Oprocentowanie6,87 %
Okres spłaty24 - 36 miesięcy
Maks. kolejna pożyczka25000 zł
Maks. pierwsza pożyczka1 000 - 25 000 zł
Pierwsza pożyczka gratisNie
Wiek pożyczkobiorcy25 - 75 lat
Czas wypłaty48 godzin
Metoda wypłatyprzelew na konto
Sposób weryfikacjitelefonicznie
Oferta skierowana doumowa o pracę min. 3 miesiące lub emeryt/rencista

Przykład reprezentatywny dla pożyczki offline: Całkowita kwota pożyczki – 3 000 zł; stała Roczna Stopa Oprocentowania (RSO) – 6,88%; na całkowity koszt pożyczki, który wynosi 3 660 zł składają się: opłata przygotowawcza – 528 zł, prowizja – 1 672 zł, oprocentowanie – 660 zł, „Twój Pakiet” – 800 zł; Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) pożyczki – 82,74%; umowa płatna w 36 miesięcznych ratach po 185 zł każda; całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta – 6 660 zł. Stan na dzień 08.04.2021

Weryfikacja w bazach dłużników
ERIF KRD BIK

W wyjątkowo konkurencyjnej branży pożyczek każda firma musi znaleźć sposób na wyróżnienie się. Niektóre chcą zachęcić klientów do skorzystania z oferty poprzez darmowe pierwsze pożyczki, inne długim okresem spłaty, a jeszcze inni — maksymalną kwotą zobowiązania. Międzynarodowa firma Profi Credit wybrała więcej niż jeden sposób. Oferuje ona pożyczki w sporej, maksymalnej kwocie 25 000 złotych. Ponadto, klient może spłacić zobowiązanie nawet do 36 miesięcy.

Profi Credit nasza opinia

W przeciwieństwie do wielu konkurencyjnych graczy Profi Credit to firma z dużym doświadczeniem rynkowym. Powstała dokładnie w 2004 roku, a więc na 10 lat przed boomem rynku pożyczkowego. Przez kilkanaście lat swojej działalności firma posiadająca siedzibę w Bielsku-Białej chwaliła się indywidualnym podejściem do klienta i wyjątkowo korzystnymi warunkami pożyczek ratalnych. Trzeba przyznać, że oferta faktycznie może okazać się atrakcyjna dla wielu potencjalnych klientów. Wyróżnia ją ogromna kwota dla maksymalnej pożyczki (25 tys. zł), a także rozbudowana paleta przewidzianych terminów spłaty mogą one zostać rozłożone nawet do 3 lat. Jest prawdziwa to rzadkość jeśli chodzi o pożyczki pozabankowe.

Czy polecił(a)byś pożyczkę w Profi Credit przyjacielowi?

Zobacz wyniki

Oferta Profi Credit nie jest oczywiście skierowana do osób, które poszukują szybkich chwilówek online. Jest to raczej usługa będąca pomostem pomiędzy branżą pożyczek a tradycyjną bankowością. Coś dla tych, którzy potrzebują większej ilości mniej pilnej gotówki z dłuższym, niż typowy miesiąc okresem spłaty. Jednocześnie, nie chcąc korzystać z usług banków. Specyfika Profi Credit wyróżnia się jeszcze w jednej kwestii transakcje odbywają się tylko częściowo za pośrednictwem internetu. Kluczowym etapem jest obsługa nas przez agenta. Proces ten może odbyć się zarówno poprzez wizytę w domu klienta, jak i udanie się do stacjonarnej placówki parabanku (jest ich w całym kraju 130).

Profi Credit — jakie warunki należy spełnić?

Warunki dla pierwszych pożyczkobiorców są całkowicie standardowe dla tego rodzaju firm. Kryteria w przypadku Profi Credit warto znać jednak ze szczególną starannością. Wszystko bowiem, krok po kroku będzie weryfikowane przez agenta, z którym się spotkamy. Pracownik omawianego parabanku zapyta nas o następujące zagadnienia:

  • Czy mamy nie mniej niż 25 lat i nie więcej niż 75 lat.
  • Posiadanie ważnego dowodu osobistego.
  • Mieszkanie pod stałym adresem.
  • Posiadanie konta bankowego.
  • Uzyskiwanie stałych dochodów, co potwierdzić można np. za pomocą wyciągu z konta bankowego.

Warto dodać, że agent może poprosić klienta o wykazanie i potwierdzenie, iż powyższe informacje zgadzają się ze stanem faktycznym. Jeśli mowa o potwierdzeniu adresu, konieczne może być przedstawienie np. faktury za gaz lub wodę. W kwestii uzyskiwania stałych dochodów, niektórzy klienci proszeni są o wyciągi z konta udowadniające ten fakt. Dodatkowo agent Profi Credit ma prawo zadzwonić do pracodawcy w celu potwierdzenia podanych przez nas informacji na temat zarobków i charakteru wykonywanej przez pożyczkobiorcę pracy. Takie sytuacje nie są jednak regułą – co pożyczkodawca zastrzega na stronie internetowej.

Oferta pożyczkowa

Dla klientów indywidualnych omawiana firma przewidziała rozbudowane taryfy. Wyróżniamy trzy kategorie pożyczek, jakie możemy uzyskać.

Klienci indywidualni mogą otrzymać.

  • Profi Credit: Pożyczka na Oświadczenie. Jej minimalna wysokość wynosi 200 złotych, a maksymalna granica kończy się na 4000 złotych. Okres, na jaki można zaciągnąć tę pożyczkę wynosi od 6 miesięcy (pół roku), aż do 48 miesięcy (4 lata). Grupa, dla jakich celowana jest ta pożyczka to osoby mające pilną potrzebę uzyskania dodatkowych pieniędzy na niespodziewany i nieplanowany wydatek. Uzyskać ją mogą ci, którzy zatrudnieni są zarówno na umowę-zlecenie, jak i na umowę o dzieło.
  • Profi Credit: Pożyczka na Zaświadczenie. Jej minimalna wysokość wynosi 2 000 złotych, a górna granica zamyka się na 9000 złotych. Termin spłaty wynosi minimalnie 12 miesięcy (rok), a maksymalny nawet 48 miesięcy (4 lata). Pożyczkodawca nie precyzuje charakterystycznej grupy odbiorców, chwaląc się atrakcyjnymi warunkami finansowymi wspomnianymi wcześniej, a także opcją przedłużenia terminu spłaty nawet do 3 miesięcy.
  • Profi Credit: Pożyczka Premium. Jest to świadczenie, które omawiana firma kieruje do najbardziej wymagających klientów. Minimalna kwota pożyczki wynosi 9 000 złotych, z kolei maksymalna wartość to zaskakująca i rzadko spotykana w branży wartość 25 000 złotych. Termin spłaty może wynieść od 12 miesięcy (rok) do 48 miesięcy (4 lata). Podstawowa zaleta tej pożyczki, zdaniem parabanku, to mało formalności oraz możliwość odroczenia rat. Klient, jeśli spełni warunki, uzyskuje tę ofertę błyskawicznie.

Proces przedłużenia pożyczki

Profi Credit, podobnie do konkurencyjnych firm, dla klientów w szczególnych sytuacjach przewidziało możliwość skorzystania z tzw. wakacji kredytowych. Ta standardowa dla branży pożyczek procedura ma oczywiście na celu pomóc pożyczkobiorcom w wyjściu na finansową prostą i uniknąć popadnięcia w zadłużenie. Aby jednak skorzystać z tej usługi, konieczne jest poinformowanie zawczasu o tym przedstawicieli firmy.

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

Profi Credit sprawdza dane konsumenta zarówno w BIK (Biurze Informacji Kredytowej), jak i bazach BIG (Biur Informacji Gospodarczej, czyli np. KRD czy ERIF). Jeżeli masz problem ze swoją historią kredytową, zajrzyj na naszą stronę pożyczki bez BIK – znajdziesz tam najlepsze oferty bez sprawdzania baz.

Co, jeśli nie spłacimy pożyczki?

Jak wyżej wspomnieliśmy, Profi Credit stara się przyciągać klientów wyrozumiałym i indywidualnym stosunkiem. Jednak jak każda firma na rynku, nie stosuje taryfy ulgowej dla osób, które nie spłacają należności na czas oraz nie próbują wówczas współpracować z pożyczkodawcą.

Brak terminowej spłaty rat otwiera jednak furtkę do nałożenia odsetek karnych, które naliczane są od dnia upłynięcia terminu spłaty. Jeżeli notorycznie będziemy uchylać się od spłaty, wówczas firma ma prawo podjąć kroki pozwalające skutecznie wyegzekwować od nas należną kwotę. Może być to np. firma windykacyjna, a potem także sąd. Na końcu dane klienta mogą trafić do bazy dłużników.

Przykład reprezentatywny dla pożyczki offline: Całkowita kwota pożyczki – 3 000 zł; stała Roczna Stopa Oprocentowania (RSO) – 6,87%; na całkowity koszt pożyczki, który wynosi 3 660 zł składają się: opłata przygotowawcza – 528 zł, prowizja – 1 672 zł, oprocentowanie – 660 zł, „Twój Pakiet” – 800 zł; Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) pożyczki – 82,59%; umowa płatna w 36 miesięcznych ratach po 185 zł każda; całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta – 6 660 zł. Stan na dzień 08.03.2021.

Czy polecił(a)byś pożyczkę w Profi Credit przyjacielowi?

Zobacz wyniki

Twoja opinia jest bardzo pomocna! Podziel się swoimi doświadczeniami z Profi Credit zostawiając komentarz.

Opinie o Profi Credit (72)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • M
    M
    Malwina
    31.03.2019, 23:24

    Byłam w trakcie realizowania własnego wesela, kiedy niedługo przed nim restauracja podniosła nam opłaty. Czegoś nie policzyli i przez to koszt podniósł się o kilka tysięcy. Początkowo wpadliśmy w rozpacz, ale poźniej stwierdziłam, że trzeba wziąć szybką pożyczkę, dzięki któej uda nam się to sfinansować. Złożyliśmy więc wniosek do Profi Credit, a pieniądze mieliśmy już następnego dnia.

  • T
    T
    Tomasz
    31.03.2019, 23:23

    Z okazji rocznicy ślubu, chciałem zabrać żonę do spa w górach. Nie był to mały wydatek, a mi nie udało się uzbierać całej kwoty, dlatego postanowiłem dobrać resztę w poistaci pożyczki w PC. Złożenie wniosku zajęło mi chwilę, a jego weryfikacja nastą piła tego samego dnia. Bardzo ucieszył mnie też szybki przelew pieniędzy, które były na moim koncie już następnego dnia.

  • J
    J
    Judyta
    25.02.2019, 00:51

    Mam do Profi Credit ogromny sentyment, gdyż jest to firma, w której zaciągnęłam swoją pierwszą pożyczkę i dostałam ją bez najmniejszego problemu (w banku robiono mi ogromne problemy i pod uwagę nie brano moich źródeł dochodu, którymi na tamtą chwilę były umowy o dzieło).

  • j
    j
    julek
    20.02.2019, 14:20

    Oj weżmie się za nich Ziobro oj weżmie jak ta ustawa wejdzie już niebawem!!!!

  • A
    A
    Antek
    20.02.2019, 14:18

    Mi zostały raty jeszcze do końca roku i zobaczę czy mi oddadzą odsetki za regularne i bez spóżnień spłaty rat bo taką dostałem promocje jak brałem u nich ten kredyt!!!!

    • J
      J
      Johny
      02.07.2019, 07:59

      Zapomnij

  • J
    J
    JOLA
    18.02.2019, 11:28

    Bardzo dziwne same pozytywne opinie, bardzo ciekawe.
    Moja opinia pewnie od razu będzie usunięta.
    Nie dajcie się nabrać. Spłacałam terminowo całą nie małą
    pożyczkę, niestety musiałam pilnie wyjechać za granicę na dwa
    miesiące i co się stało, po 1 miesiącu do domu zajechali dwaj
    barczyści „windykatorzy” przepychali i popychali mojego 75-cio
    letniego ojca na wózku inwalidzkim i krzykami próbowali wymusić
    tą przypominam ostatnią ratę tylko nie wiedzieli z jakim człowiekiem mają do czynienia
    szanowanym i lubianym. Przyszedł sąsiad i wygonił ich po prostu.
    Ja zwyczajnie w natłoku obowiązków zapomniałam o tej ostatniej racie,
    natychmiast zrobiłam przelew i myślałam ,że będzie po sprawie.
    Ale nie. Przez ponad rok jeszcze musiałam walczyć w sądzie o niesłusznie naliczone koszty i odsetki.
    TAKŻE NIE POLECAM ! UWAŻAJCIE !

    • k
      k
      kasia
      09.05.2019, 18:32

      Pani Jolu,mam podobne ,tylko dużo gorsze doświadczenia z tą oszukańczą firmą.Dzięki Prokuraturze i Sądowi wygrałam .W tym czasie posiwiałam , straciłam zdrowie.Zastraszano mnie,grożono.Wizyty w domu ,chamstwo i jeszcze raz chamstwo. Po doniesieniu do prokuratury ,ustały telefony i nękania.Sprawę wygrałam.Teraz czekam na zwrot pieniędzy, które zapłaciłam zupełnie niepotrzebnie.Myślę o założeniu stowarzyszenia poszkodowanych przez Profi ,a szczególnie jego dwóch pracowników ,ludzi bez sumień i człowieczeństwa.Obaj Panowie mają rodziny,ale moja dla nich była niczym.Miałam propozycję od ludzi,którzy zajmują się takimi jak oni i nie powiem miałam ochotę skorzystać,ale wybrałam uczciwą drogę.Gdyby jednak któryś z nich w tej chwili postawił nogę na moim osiedlu to nie wiem czy pomimo, tego , że jest po sprawie ,nie wykorzystałabym tej mozliwośći.
      Z daleka od nich!!!!!!!!!

    • B
      B
      Bozena
      19.05.2019, 20:05

      Witam ja przez 5 lat nie miałam ani dnia opóźnienia w tym miesiącu wpłaciłam nie pełna ratę poprostu pomyliłam kwoty w pamięci zleceń i po 17. Dniach opóźnienia kwota ta wynosiła 120 zł przyszło pismo do pracodawcy ze mna przez tel nie rozmawiano tylko były se wrzaski w moja stronę i groźby podobno przy tel siedzą 22 23 latki które jeszcze w życiu nic nie przeszły ale n nich tez kiedyś przyjdzie kolej takie traktowanie ludzi to nie do pomyślenia nawet do mojej szefowej tak sie odnosiła smarkula jednak szefowa tego tak nie zostawi bo nie można wszystkich mierzyć jedna miarka zawsze byłam zadowolona bo panie które pracują jako doradcy u nas w mięscie sa bardzo miłe i serdeczne

    • T
      T
      Tomi
      02.12.2020, 10:19

      Jola, ty jakaś niepoważna jesteś. Nie splacalaś bo wyjechałaś, potem zapomniałaś spłacić raty. Wszystko ok ?
      Jak podpisywalaś umowę to czytałaś dokładnie jakie są odsetki od niepłacenia.
      Ludzie bierzecie to na swoją odpowiedzialność i nawet można poczytać jakie są koszta na takich forach i dalej bierzecie bo łatwo dali, a potem pretensja. Firma musi uruchomić procedury za które to wy płacicie. Windykator też pracuje i nie jest to rozbujnik tylko człowiek który stara się o pieniądze tego para banku.
      Czy ta firma wysyła windykatora jak ktoś spłaca pożyczkę, chyba nie.
      Dlaczego nie dadzą wam w banku, bo jesteście na czarnej liście i taka jest prawda.
      Jak się nie ma miedzi to się na d… siedzi.

  • G
    G
    Grzegorz
    16.01.2019, 20:29

    Wszystko ok, szybka decyzja i kasa od razu na koncie. Bardzo miła i pomocna obsługa, kilka razy dzwoniłem z pytaniami i wszystko mi wyjaśnili. Jedna z najlepszych firm pożyczkowych.

  • R
    R
    Robert
    23.12.2018, 17:19

    zgoda jest a pieniędzy niema. Niepoważna firma.

    • k
      k
      kasia
      09.05.2019, 18:34

      Ciesz się ,że nie ma i czym prędzej anuluj umowę. Uciekaj póki czas.

  • K
    K
    Krystian
    17.12.2018, 21:34

    Moim zdaniem firma jest ok. Cenowo wypada całkiem spoko.

  • K
    K
    Karol
    28.11.2018, 11:19

    Dostałem pożyczkę mimo złej historii kredytowej – szybka decyzja i minimum formalności. Zdecydowanie będę wracać częściej, polecam!

Podobne artykuły
NOWOŚĆ

Pobierz aplikacje

czerwona-skarbonka.pl

x