Smartney – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
5.0
Ocena użytkowników
4.1
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Status osoby fizycznej
Konto w banku
Telefon komórkowy
Adres e-mail
Zameldowanie
Maks. pierwsza pożyczka
3 000 - 60 000 zł
Złóż wniosek w Smartney

Zalety i wady firmy Smartney

Zalety
  • Wysoka kwota pożyczki i stosunkowo długi okres spłaty
  • Zobowiązanie bez zaświadczeń o dochodach
  • Proces w 100 % przez Internet
  • Szybka weryfikacja klienta
  • Akceptowane świadczenia socjalne oraz 500+
Wady
  • Weryfikacja klienta w bazach dłużników

Siedziba firmy

Adres:

Smartney Sp. z o.o.

Krakowiaków 46

02-255 Warszawa

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 20000000 PLN
KRS: 0000747738
NIP: 5272859012
REGON: 380793670
Skrócony przykład reprezentatywny RRSO: 23,35%, całkowita kwota pożyczki: 24938,14zł, oprocentowanie zmienne 16,50%, całkowity koszt pożyczki: 21229,75 zł - na przykładzie pożyczki od 66 do 96 miesięcy
Wiek firmy 12 miesięcy
Forma prawna firmy JDG
Wymagane konto bankowe Tak
Metoda wypłaty Przelew na konto
Sposób weryfikacji wiele możliwości
Okres spłaty 6 - 96 miesięcy
Oprocentowanie 16,50 %
? zmienne
RRSO 37,58 %
Kwota 3 000 - 60 000 zł
Maks. kolejna pożyczka 60000 zł
Wiek pożyczkobiorcy 23 - 70 lat
Pierwsza pożyczka gratis Nie
? darmowy zwrot do 60 dni
Maks. pierwsza pożyczka 3 000 - 60 000 zł
Czas wypłaty 30 minut

Oferta produktowa „Nowoczesna” obowiązuje od 09.10.2019 r. i dotyczy pożyczki w wysokości od 10 000 zł do 60 000 zł, zawieranej na okres od 66 do 96 miesięcy za pośrednictwem strony www.smartney.pl. Przykład reprezentatywny dla pożyczki „Nowoczesna”: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 23,35%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 24 938,14 zł, całkowita kwota do zapłaty 46 167,89 zł, oprocentowanie zmienne 16,50%, całkowity koszt kredytu 21 229,75 zł (w tym: prowizja 3 239,46 zł, odsetki 17 990,29 zł), 77 miesięcznych równych rat po 591,21 zł, ostatnia rata wyrównująca 644,72 zł. Kalkulacja na dzień 08.07.2022 r. Oferta produktowa „Korzystna” obowiązuje od 09.10.2019 r. i dotyczy pożyczki w wysokości od 3 000 zł do 50 000 zł, zawieranej na okres od 6 do 60 miesięcy, za pośrednictwem strony www.smartney.pl. Przykład reprezentatywny dla pożyczki „Korzystna”: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 37,58%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 9 353,87 zł, całkowita kwota do zapłaty 16 277,34 zł, oprocentowanie zmienne 16,50%, całkowity koszt kredytu 6 923,47 zł (w tym: prowizja 2 714,49 zł, odsetki 4 208,98 zł), 44 miesięcznych równych rat po 361,44 zł, ostatnia rata wyrównująca 373,98 zł. Kalkulacja na dzień 08.07.2022 r.

Weryfikacja w bazach dłużników
ZBP CRIF CCC BIK KBIG KRD

Smartney to kolejny powiew świeżości na polskim rynku pożyczkowym. Ta innowacyjna instytucja finansowa łączy w sobie tradycyjną bankowość z technologicznym trendem w przyznawaniu szybkich pożyczek online. Co warto wiedzieć? Oto krótka recenzja i opinie klientów na temat nowego pożyczkodawcy.

Smartney – nowość technologiczna na polskim rynku

Nie trzeba nikogo przekonywać, że popularność pozabankowych pożyczek w Polsce rośnie w siłę. W 2018 roku, według raportu półrocznego “Kredyt trendy” przygotowanego przez Biuro Informacji Kredytowej z sektora pożyczkowego korzystają coraz młodsi klienci. Prawie 14 proc. osób zadłużonych w firmach pożyczkowych nie ma ukończonych 25 lat (w bankach jest to zaledwie 4 proc.)1. Nic dziwnego, że pojawiła się kolejna instytucja, która z innowacyjnym “przytupem” postanowiła zawalczyć o klientów. Smartney oferuje pożyczki online łączące w sobie najlepsze cechy kredytu bankowego. W związku z tym, że niewiedza może sporo kosztować, dowiedzmy się co nieco o nowym pożyczkodawcy.

Czy polecił(a)byś pożyczkę w Smartney przyjacielowi?

Zobacz wyniki

Smartney – co warto o nim wiedzieć?

Opinie klientów i recenzja na temat Smartney powinny nam wiele powiedzieć o tej firmie. Jest ona częścią francuskiej grupy bankowej Oney Bank działającej na rynku od ponad 35 lat. I choć w Polsce znana jest szerzej od września 2018 roku, to może pochwalić się działalnością w 11 krajach na świecie, gdzie obsługuje ponad 7,6 mln klientów.

W kraju możemy ją znać ze współpracy, z chociażby: Leroy Merlin, Auchan, Credit Agricole czy Alior Bankiem. Warto dodać, że system. jaki stworzono w Smartney to nowa jakość, która oferuje klientom indywidualne dopasowanie pożyczki – szybko, prosto, bez zbędnych formalności i z korzystnym oprocentowaniem. To wszystko wprost ze swojego smartfona. Prawda, że taka pozabankowa opcja brzmi całkiem kusząco?

Opinie klientów i recenzja na temat Smartney z pewnością dużo powie o firmie. Jej wyjątkowości dodaje fakt, że oferuje znacznie wyższe kwoty zobowiązania i dłuższy okres kredytowania niż konkurencja. Źródło: Smartney.pl

Czym Smartney wyróżnia się na rynku finansowym?

Firma z pomocą technologicznych rozwiązań jest z całą pewnością aspirującym start-upem, który wypełnia lukę na rynku pożyczkowym. Na co konkretnie możesz liczyć w tej firmie? Smartney oferuje pożyczki do 60 tys. zł z terminem spłaty sięgającym nawet do 5 lat – i to wszystko, jak podkreśla instytucja, na korzystnych warunkach cenowych. Jest zatem dobrym rozwiązaniem dla osób, które potrzebują dużego zastrzyku gotówki rozłożonego na dłuższy czas niż w przypadku ofert krótkoterminowych.

  • Kwota pożyczki – od 3 000 zł do 60 000 zł
  • Okres spłaty – od 6 do 84 miesięcy
  • RRSO – od 16,31%
  • Minimum formalności – jedynym dokumentem niezbędnym do złożenia wniosku jest dowód osobisty.
  • Pożyczka 100% online
  • Bez zaświadczeń o dochodach
  • Akceptowalne źródła dochodów – m.in. umowa o pracę, dzieło, zlecenie, świadczenia socjalne, renta, emerytura, świadczenie Rodzina “500+”.

Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej!


Pożycz łatwo i mądrze w Smartney!

Oferta pożyczkodawcy to propozycja nie tylko dla starszych klientów. Równie dobrze z usług Smartney mogą skorzystać młode osoby odnajdujące się w nowoczesnych technologiach. Firma celuje głównie do konsumentów, którzy:

  • Mają od 25 do 70 lat,
  • mają rachunek w banku działającym w Polsce.

Smartney weryfikuje wnioskujących na podstawie informacji z rachunku bankowego, sprawdzając wybrane bazy danych. Jak sami podkreślają – “skraca to zdecydowanie czas oczekiwania na decyzję o przyznaniu finansowania, nawet do 1 minuty”.

Jak pożyczyć w Smartney?

Opinie klientów, jak i sama recenzja wielokrotnie podkreślają prosty proces wnioskowania o dodatkową gotówkę. Wszystko odbywa się całkowicie przez Internet, bez wychodzenia z domu i kompletowania szeregu dokumentów.

Oprocentowanie niższe niż w innych firmach pożyczkowych, minimum formalności i najwyższe standardy bezpieczeństwa to główne kryteria, jakimi kieruje się Smartney. Źródło: smartney.pl

Do uzyskania pożyczki wystarczy:

Przejdź na stronę Smartney

1. wybranie konkretnej kwoty pożyczki i okresu spłaty,

2. wypełnienie wniosku o pożyczkę (składa się z trzech prostych stron z pomocną walidacją pól),

3. potwierdzenie online swoich danych poprzez wybranie jednej z 3 form weryfikacji:

  • przelew tradycyjny,
  • szybki przelew Blue Media,
  • aplikację Kontomatik – dzięki połączeniu online z kontem bankowym klienta pozwala ona na natychmiastową weryfikację dochodów i otrzymanie pożyczki do 60 tys.

Następnie trzeba tylko czekać na przelew gotówki – firma współpracuje z szybkim systemem DotPay, który gwarantuje wypłatę środków i zaksięgowanie przelewu w kilka minut na rachunku odbiorcy (najpóźniej do 30 minut).  


Szybki przelew Blue Media oraz przelew tradycyjny to metody, które umożliwiają wzięcie pożyczki maksymalnie do 15 tys. zł.


  Warto dodać, że gotówka w całości przelewana jest na konto podane we wniosku pożyczkowym. Smartney od kwietnia 2019 roku oferuje swoje produkty w stacjonarnych placówkach w Polsce, m.in. w punktach Oney Polska, w oddziałach ulokowanych w sieci sklepów Auchan oraz Leroy Merlin, a także w Unilink Cash.

Smartney – logowanie

Jeśli chcesz się zalogować do Smartney, dokonasz tego na stronie pożyczkodawcy, klikając w prawym górnym rogu w zakładkę oznaczoną jako „Strefa Klienta”. Kiedy w nią wejdziesz, pojawi się panel logowania, w którym musisz podać albo adres e-mail, albo numer klienta z umowy oraz hasło. Następnie wybierz przycisk „Dalej”, po czym zostaniesz przeniesiony do swojego panelu.

Na swoim profilu masz dostęp do wszystkich informacji dotyczących zaciągniętej pożyczki. Możesz także za jego pomocą złożyć kolejny wniosek o finansowanie. Gdy zapomnisz hasła, istnieje opcja jego przypomnienia, która przyjdzie na Twój adres e-mail podany w umowie pożyczki.

Smartney – rozwiązanie szyte na miarę!

Warto wiedzieć, że firma jest zarejestrowana w Polsce i wpisana do rejestru przedsiębiorców. Smartney posiada kapitał zakładowy o wartości 20 000 000 zł. Formalnie zarejestrowana jest także w Komisji Nadzoru Finansowego, działając na podstawie Umowy o kredycie konsumenckim2 oraz jak każda firma pożyczkowa podlega nadzorowi UOKiK.

Źródła:

1. Raport półroczny Biura Informacji Kredytowej „Kredyt Trendy”, Rok 2018.

2. Ustawa o kredycie konsumenckim z dnia 12.05.2011 roku, http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20111260715

3. https://www.smartney.pl/

Zostawiając opinię, pomagasz innym! Podziel się swoimi doświadczeniami z firmą Smartney w komentarzu.

4.1/5 - (296 votes)
Opinie o Smartney (95)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • R
    R
    Rambo
    14.01.2022, 09:26

    Nie polecam, prosiłem o zawieszenie rat kredytu teraz za nie dopłatę raty nie idzie się dogadać raty strasznie podnoszą

  • b
    b
    beti
    13.01.2022, 14:38

    Nie polecam w ciągu 5 miesięcy oprocentowanie wzrosło z 9,50 % na 11,50 Tłumacząc że w związku z podniesieniem przez Radę Polityki Pieniężnej stopy referencyjnej NBP, w dniu zmieniło się oprocentowanie Twojego kredytu konsumenckiego . Nie wiem jak długo jeszcze będzie to oprocentowanie wzrastać bo co zapłacę rate na drugi dzień otrzymuje maila że następna rata wzrasta bo zmieniło się procentownie i tak jest co miesiąc.To jest bardzo dziwne nie mowie raz wzrost oprocentowania ale nie co miesiąc.

    • K
      K
      Kamila
      16.03.2022, 08:49

      Dzien dobry ja rowniez mam z tym problem to jest poprostu nie logiczne płace pożyczke juz 7 miesiecy a stopa z miesiaca na miesiąc rosnie wygloda na to ze przez 7 miesiecy splacilam tylko 1800 zl nie wiem chyba bede musiała poradzic sie prawnika czy w tej sytuacji jest jakies wyjście

  • Z
    Z
    Zofia
    05.01.2022, 16:42

    Nikt nie obiera telefonu tydzień czasu dzwoniłam i jedno i to samo proszę w póżniejszym czasie ile można czekać?

  • A
    A
    Anna
    28.12.2021, 08:46

    Nie Polecam. Spłaciłam kredyt przed czasem i od tygodnia proszę się o rozliczenie i zamknięcie kredytu. Podobno wkradł się jakiś błąd i nadal mam 8 tysięcy zadłużenia .Porażka

  • E
    E
    Ewa
    17.12.2021, 10:03

    Najgorsza i złodziejska firma pożyczkowa , owszem udzielają pożyczki bez problemu ale ciągle wzrasta oprocentowanie i to tak ze ja spłacając już 2000 wg nich spłaciłam 1000 zł czyli to będzie nie kończąca się opowieść . Nie warto ludzie tego robić lepiej sobie budować zdolność. kredytową i iść do normalnego banku . To są złodzieje i tyle , żałuje , że nie przyjrzałam im się od razu . Jedyne na co mam ochotę to znalezć na nich jakiś kruczek prawny , jeśli ktoś coś to chętnie.

    • M
      M
      Maciej
      30.12.2021, 13:33

      Dzień dobry, Pani Ewo.

      W ciągu ostatnich miesięcy rzeczywiście oprocentowanie udzielanych przez nas pożyczek wzrosło. Zmiana wynika z decyzji Rady Polityki Pieniężnej o podwyżce stopy referencyjnej. Zmiany dotyczą wszystkich pożyczek i kredytów ze zmiennym oprocentowaniem – zarówno bankowych jak i udzielanych przez fintechy.

      Jeśli ma Pani jakiekolwiek pytania dotyczące dotychczas wpłaconych rat, zachęcam do kontaktu z naszą infolinią. Jestem pewny, że nasi konsultanci wyczerpująco na nie odpowiedzą.

  • Z
    Z
    Zofia.
    16.12.2021, 11:49

    Mam pożyczki w Smartney w ciągu 2 miesięcy 3 razy podwyżki .Powołują się że to przez NBP. oprocentowanie rośnie.Jeżeli wziełam pożyczkę na starych zasadach to powinnam spłacać na starym oprocentowaniu od dnia kiedy zawarta umowa została.A nowi klienci na nowych zasadach.Ile razy jeszcze będzie podwyżka bo to sprawa nadaje się do sądu.

    • M
      M
      Maciej
      30.12.2021, 13:39

      Dzień dobry, Pani Zofio.

      W ciągu ostatnich miesięcy rzeczywiście oprocentowanie udzielanych przez nas pożyczek wzrosło. Zmiana wynika z decyzji Rady Polityki Pieniężnej o podwyżce stopy referencyjnej. Zmiany dotyczą wszystkich pożyczek i kredytów ze zmiennym oprocentowaniem – zarówno bankowych jak i udzielanych przez fintechy. Zapis na ten temat znajduje się oczywiście w umowie – a my każdorazowo o podobnej podwyżce informujemy naszych klientów.

      Pozdrawiam serdecznie,
      Maciej

  • A
    A
    AGNIESZKA
    12.11.2021, 07:30

    Dostałam umowę i kredyt bez problemu. W ciągu 1 miesiąca dwukrotnie zwiększyli wysokość raty miesięcznej powołując się na zmianę stóp procentowych w NBP. Niesądzę żeby raty mialy w przyszłości maleć gdyby stopy procentowe NBP zmieniły się na korzyść kredytobiorcy – czy w umowie musi być zapis o maksymalnej kwocie raty?
    To przypomina kredyt franczyzowy

    • M
      M
      Maciej
      30.12.2021, 13:43

      Dzień dobry, Pani Agnieszko.

      W ciągu ostatnich miesięcy rzeczywiście oprocentowanie udzielanych przez nas pożyczek wzrosło. Zmiana wynika z decyzji Rady Polityki Pieniężnej o podwyżce stopy referencyjnej. Zmiany dotyczą wszystkich pożyczek i kredytów ze zmiennym oprocentowaniem – zarówno bankowych jak i udzielanych przez fintechy.

      Nawiązując do dalszej części Pani wypowiedzi – w przypadku obniżenia stopy referencyjnej ponownie przeliczamy raty naszych kredytobiorców – raty wtedy maleją. Z podobną sytuacją mieliśmy do czynienia w zeszłym roku.

  • D
    D
    Dariusz 7201
    10.11.2021, 12:03

    Najgorsza firma pożyczkowa na terenie Polski
    Wrazie problemów twierdzą że chcą się dogadać a w rezultacie bazują natym by jak najwięcej wyciągnąć od klienta kasy

  • K
    K
    Karol
    14.10.2021, 01:31

    Loteria, jakiś czas temu odmowa , wczoraj / dzisiaj – wniosek pod wieczór z dodatkową weryfikacją – przeszło wg wcześniejszej oferty ze strony – całkiem dobra opcja .

  • J
    J
    JK
    16.09.2021, 14:26

    Szukałem instytucji, która udzieli mi pożyczki. Czekałem cały dzień na akceptację wniosku – udało się. Przyznali jednak większą kwotę niż potrzebowałem, dlatego poprosiłem o zmniejszenie kwoty. Najpierw zadzwoniła jakaś dziwna pani, która w ogóle nie wiedziała, o co chodzi i dało się wyczuć, że miesza odpowiedzi. Ciągle podawała inne kwoty i czekała aż powiem magiczne: „Tak, zgadzam się”. Wtedy wiadomoo, że byłoby pozamiatane i zostałbym z taką kasą do splacenia. W końcu się zdenerwowała i niemal wykrzyczała, że ona nie jest od ustalania kwot i mam dzwonić na infolinię. Dzwoniłem, nikt długo nie odbierał. W końcu odebrał jakiś młody facet, bardzo butny, który powiedział, że jak się zmniejszy kwotę, to wniosek zostanie anulowany, a następny będzie rozpatrzony negatywnie. Mówię, że nie chcę tak dużej kwoty i nie chcę tyle płącić. No i co? Wniosek był negatywny xD To jakiś żart, ale cieszę się, że los mnie uchronił przed wzięciem pożyczki w tym parabanku.

Podobne artykuły