Rapida Money – opinie klientów i recenzja

Weź pożyczkę

rapidarapida opinie

Na rynku pożyczek pozabankowych zdecydowanie wyróżnia się firma Rapida. Jest to jedyna działająca na terenie całej Polski firma, która udziela pożyczek z gwarantem. Rapida Money udziela najtańszych pożyczek ratalnych w sektorze firm pozabankowych. Niestety, z usług tego pożyczkodawcy mogą skorzystać jedynie osoby za których poręczy żyrant.

Rapida Money — nasza opinia

Trafiając na stronę internetową firmy Rapida Money w oczy rzuca się odmienność jej schematu. W przeciwieństwie do konkurencyjnych stron, jak takich jak Hapi Pożyczki, układ witryny jest nieco archaiczny. Brak nowoczesnych modyfikacji i postawienie na prosty układ witryny może jednak okazać się dla wielu zaletą i poprawić nawigację. Autorzy strony stawiają, oprócz klasycznego kalkulatora wartości pożyczki i wysokości odsetek, na wzbudzeniu zaufania u kredytobiorcy. Aby wzmocnić wiarygodność Rapida Money i zachęcić do zagłębienia się w jej ofertę przedstawiono opinie zadowolonych użytkowników. Usatysfakcjonowana klientka chwali za szybkie otrzymanie pożyczki na raty, a drugi mężczyzna pełniący tutaj rolę gwaranta chwali za brak zbędnych formalności. Rapida Money chwali się też wysokim poziomem zadowolonych klientów — przyzwoite 93%. Czy brytyjski gracz na polskim rynku usług pozabankowych faktycznie odznacza się tak interesującą ofertą?

Złóż wniosek w Rapida

Pożyczka w Rapida Money — jakie warunki należy spełnić?

Warunki, jakie należy spełnić, aby uzyskać kredyt o jakiejkolwiek wysokości, nie są zbyt wygórowane, jeśli nie liczyć gwaranta, który jest konieczny do uzyskania pożyczki. Wniosek może złożyć każdy, kto spełnia następujące warunki.

  • Ma żyranta, który poręczy za konsumenta i przyjmie na siebie ewentualny ciężar spłaty zobowiązania.
  • Ma nie mniej niż 18 lat oraz nie więcej niż 75 lat.
  • Nie zalega ze spłatą żadnych wcześniejszych pożyczek w Rapida Money.
  • Ma pełną zdolność do podejmowania czynności prawnych.
  • Mieszka na stałe na terenie Rzeczypospolitej Polski i jest jej obywatelem lub ma prawo do stałego pobytu.

Jeśli chodzi o gwaranta, czyli osobę, która poręcza za pożyczkobiorcę to musi spełnić następujące warunki.

  • Musi być pełnoletni (minimalnie 18 lat).
  • Musi posiadać dobrą historię kredytową.
  • Koniecznie musi posiadać także konto bankowe z dostępną historią rachunku.

Warunki pierwszej pożyczki

Pierwsza pożyczka może wynieść od 2,5 tysiąca złotych do nawet 25 tysięcy złotych. Termin spłaty może wynieść od 12 miesięcy (rok) do nawet 60 miesięcy (5 lat). Złożenie wniosku o uzyskanie pożyczki nie jest wyjątkowo trudne. Zanim jednak przejdzie się do wypełniania formularza musimy pamiętać, że obowiązkowe jest pozyskanie gwaranta. Jest on niezbędny podczas składania wniosku pożyczkowego, ponieważ żyrant również musi pokwitować odrębne dokumenty.

Gdy gwarant zakończy swoją część — wówczas można przejść do etapu wykazania i udowodnienia naszych (obu osób) miesięcznych wydatków oraz dochodów. W ten sposób pożyczkodawca będzie mógł mieć pewność, że zarówno my, jak i nasz gwarant (w awaryjnej sytuacji) będą wstanie spłacać na czas wszystkie określone w umowie raty pożyczki.

Co następnie? Telefon od konsultanta Rapida Money i odbycie krótkiej rozmowy telefonicznej z konsumentem i gwarantem. Jej cel to upewnienie się, że wszelkie formalności i dane, jakie dotychczas podano są prawdziwe. Po pomyślnym zakończeniu rozmowy wypłacane są środki do 60 godzin od czasu zakończenia rozmowy, która zamyka proces aplikacji.

Co ciekawe — środki finansowe w formie pożyczki, jakie są przyznawane pierw trafiają na rachunek gwaranta. Potem dopiero przekazuje on je nam. Rapida Money nie udziela pożyczek bez gwaranta!

Złóż wniosek w Rapida

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

Weryfikacja w Rapida Money przebiega na niestandardowych warunkach. Z racji istnienia wymogu posiadania gwaranta, weryfikacji w Biurze Informacji Kredytowej (BIK) zostanie poddany zarówno wnioskujący o pożyczkę, jak i towarzyszący mu żyrant. W przypadku tej drugiej osoby, Rapida może też niekiedy wystąpić z prośbą o dodatkowe zabezpieczenie jak np. nieruchomość.

Co opóźnia termin wypłaty pożyczki?

Istnieją okoliczności, wraz z którymi udzielenie pożyczki może okazać się problemem. Muszą wówczas nastąpić następujące przypadki.

  • Brak możliwości nawiązania kontaktu z klientem lub jego gwarantem.
  • Złożenie wniosku o pożyczkę na raty podczas weekendu lub w okresie dni ustawowych wolnych od pracy.
  • Konieczność dostarczenia dodatkowych dokumentów.

Kim może być gwarant i jaka jest jego odpowiedzialność?

Gwarantem może być każda osoba, która utrzymuje dobrą i długotrwałą relację z pożyczkobiorcą. Gwarantuje ona wówczas za niego, że będzie on w stanie zwrócić pożyczone pieniądze w terminie i bez opóźnień.

Wymagane cechy gwaranta:

  • Być osobą w wieku nie mniejszym niż 18 i nie większym niż 75 lat.
  • Brak problemów ze spłatą ewentualnych należnych zobowiązań bankom lub parabankom w przeszłości.

Gwarant nabywa odpowiedzialność za spłatę pożyczki, jeśli pożyczkobiorca nie jest w stanie regulować zaciągniętego zobowiązania w ustalonym terminie.

Zanim pożyczkobiorca zwróci się z prośbą o spłatę do gwaranta, pierw powinien poinformować o wszelkich wstępnych warunkach wiążących się z uzyskaniem tego statusu. Gwarant jest również informowany o wszelkich ustaleniach dokonanych z pożyczkobiorcą i uczestniczy w procesie wydawania decyzji o udzieleniu pożyczki do końca.

Złóż wniosek w Rapida

Wysokość pożyczki, raty i odsetki

Rapida Money nie przewiduje pierwszej pożyczki za darmo dla nowych klientów (bez opłat i odsetek). System naliczania opłat działa na zasadzie proporcjonalności i prezentuje się w następujący sposób.

Przykładowo, jeśli weźmiemy pożyczki o poniższych kwotach zapłacić będziemy musieli:

  • Pożyczka 5000 zł na 12 miesięcy, rata wyniesie 590, 72 zł.
  • Pożyczka 10 000 zł na 36 miesięcy, rata wyniesie 620,39 zł.

Minimalnie można pożyczyć 2500 złotych, a kolejne kwoty rosną co 5000 złotych aż do maksymalnej – 25 000 złotych. Terminy spłaty można dobrać na 12, 24, 36, 48 lub 60 miesięcy.

Podsumowanie

Zalety

  • Wysoka kwota pożyczki – do 25 tysięcy zł.
  • Długi okres spłaty – do 60 miesięcy.
  • Wsparcie finansowe oferowane osobom ze złą historią kredytową.

Wady

  • Konieczność wskazania poręczyciela (gwaranta).

Kontakt:

e-mail: czesc@rapidamoney.pl

tel.:  128 813 123

Złóż wniosek w Rapida

Reprezentatywny przykład: pożyczasz 25000 zł na 48 miesięcy, płacąc 1028.57zł na miesiąc, całkowita kwota do zapłaty 49370.98 zł. Prowizja za udzielenie pożyczki: 17000 zł. Oprocentowanie stałe: 10%, RRSO: 46.1%.

Dane firmy

Rapida Money należy do spółki Rapda Sp. z o.o. Ta z kolei jest częścią grupy kapitałowej The Richmond Group.

Dane spółki Rapida Sp. z o.o.

Prezes zarządu:Sam Alfred Wells
REGON:36589292600000
KRS:0000647952
NIP:5252684957
Adres:Rapida Sp. z o.o.
ul. Ostatnia 1c
31-444 Kraków

Rapida Money – opinie klientów i recenzja
4.3 (85%) 12 głos[ów]

Autor wpisu: Michał Frankowski

2019-08-23T10:55:26+02:0012.07.2019|Opinie o firmach pożyczkowych|
Dodaj komentarz

45 komentarzy

Sortuj: od najstarszych | od najnowszych

  1. Elwira 3 września 2019 at 01:28 - Odpowiedz

    Jeżeli są ludzie oszukani i zastraszani to proponuję żeby się zajęła tym instytucja państwowa taka jak telewizja to jest karalne i oczywiście już pozew przeciwko nim został złożony i się toczy jeszcze chwila jak znikną będziemy darzyc by takich firm nie było… Każdy idzie zgłasza oficjalne zawiadomienie na policji, trzymamy smsy i absolutnie pozytywnych opinii nie brać pod uwagę ponieważ to ludzie podesłani i opłaceni.. Więc ci co je wystawili też dojdziemy i do tego etapu

  2. Soniak 15 lipca 2019 at 15:43 - Odpowiedz

    Ludzie, skoro godzicie się na pożyczkę z takiej firmy, to czego oczekujecie? Skoro banki nie chcą wam dac kredytu, to znaczy że nie jesteście wyplacalni. A takie firmy właśnie tak działają, dac bez problemu pomimo ze mają w bazie Bik, big itd dane że nie można wam dac kredytu, Oni wlasnie na tym zarabiaja, na osobach zadłużonych, aby jeszcze bardziej ich dobić. Prawda jest taka, ,że nie powinno być żadnych parabankow. Jeżeli Bank nie da kredytu, trudno. Państwo powinno się wziąć za tą lichwe, ponieważ przez nich ludzie się zadluzaja. Ale nie wezmą, A dlaczego? Ponieważ to bankowcy zakładają takie firmy jak parabanki…….

  3. Bartek 12 lipca 2019 at 07:59 - Odpowiedz

    U mnie wszystko było w porządku. Nie rozumiem tego narzekania na Rapidę. Ludzie – czytajcie umowy! Jak się nie wie co się podpisuje to się nie podpisuje.

  4. Maglosia 9 lipca 2019 at 15:05 - Odpowiedz

    Rapida najgorsza smieciowka jaka moze być 3 ,dni spóźnienia i telefony że rozwiążą umowę te pozytywne komentarze to może pisze pani Kinga z Rapidy bo nikt inny hahahahahahaha sprawa jest już u prawnika

    • Lucyna 24 sierpnia 2019 at 15:03 - Odpowiedz

      Dokładnie Pani Kinga Karolina i Ewa jakieś siedzą tam nie wiadomo czy podają prawdziwe imiona i nazwiska zwykła lichwa

  5. Anna 9 lipca 2019 at 15:00 - Odpowiedz

    Nigdy przenigdy żadnej Rapidy nie polecam, nikomu banda zlodzieji po jednym dniu są groźby i zastraszanie nie polecam

  6. Magdalena 4 lipca 2019 at 14:03 - Odpowiedz

    staram sie tam o pozyczke. W kolko jakies problemy. Co chwila cos doslij, zadzwon, napisz.
    Wcale nie jest szybko. Bujam sie juz 3 dzien.

  7. szymon stryc 2 czerwca 2019 at 16:03 - Odpowiedz

    Usłyszałem o tej firmie od kolegi, skorzystałem i jestem bardzo zadowolony. Szybka i łatwa kasa z dogodnymi warunkami splaty

  8. Gary jp 2 czerwca 2019 at 05:42 - Odpowiedz

    Możliwość samodzielnego wyboru kwoty i okresu spłaty pożyczki a pieniadze masz szybko na koncie polecam

    • Tomasz 14 sierpnia 2019 at 11:24 - Odpowiedz

      Pozyczajac 25000 na 60miesiecy rata 1000zl =60000tys ha

  9. Adam Pasik 1 czerwca 2019 at 00:37 - Odpowiedz

    Rapida Money polecił mi kolega. Nie miałem szans na szybką pożyczkę z banku. Tutaj raz dwa i załatwione. Zero problemów i dogodny czas spłaty. Polecam

  10. malina 29 maja 2019 at 17:05 - Odpowiedz

    Pożyczkę można otrzymać w bardzo łatwy sposób co jest plusem a pieniądze pojawiają się na koncie dosłownie w kilka minut. Serdecznie polecam !

  11. Zbyszek 24 maja 2019 at 21:34 - Odpowiedz

    Na chwilę obecną nie mogę powiedzieć złego słowa o tej firmie. Pożyczkę przyznano mi bardzo szybko, a pieniądze na koncie miałem na drugi dzień. Nie mam problemów z ratami, a jak mam jakieś pytania, mogę spokojnie je zadać konsultantom.

  12. Karina 21 maja 2019 at 17:06 - Odpowiedz

    Myślę, że każdy ma szansę na pożyczkę w Rapidzie. Ja dostałam, a nie mam stałego dochodu.

  13. Karolina 19 maja 2019 at 11:46 - Odpowiedz

    Jestem bardzo zadowolona z usług tej firmy. Nie ma problemu z wypłaceniem pieniędzy a na plus działa to, że nie boją się udzielić pożyczki osobie, która już negatywną historię kredytową. Polecam.

    • Łukasz 22 maja 2019 at 05:17 - Odpowiedz

      JAAAASNE BO AKURAT UWIERZYMY ŻE TO SZCZERA OPINIA.

      UWAGA PRACOWNICY TEJ ZŁODZIEJSKIEJ ORGANIZACJI SĄ WSZĘDZIE!!!

  14. dorota przestrzega 4 maja 2019 at 08:12 - Odpowiedz

    To aż śmieszne, że oni jeszcze są na rynku! Jeśli pragniesz mieć problemy, skorzystaj z ich oferty i zapożycz się! Nie ma szans zebyś nie żałował!
    Stwarzają okazję szybkiej pożyczki. Potem zaczynają się same problemy!
    Chcesz problemów i niepotrzebnego stresu? Zgłoś sie do nich. Masz szanse poznać “pomoc” z innej strony”!
    Omijaj szerokim łukiem. Szybka pożyczka i mnóstwo komplikacji po jej pobraniu.

  15. Łukasz 19 kwietnia 2019 at 11:02 - Odpowiedz

    ODRADZAM!

    SYF, DNO I MAFIA!

    2 DNI obsunięcia w spłacie i cyrki na tak niskim poziomie że to SZOK!

    Miliony SMS-ów, Ciągłe groźby, w kółko jakiś problem!

    Z DALA OD TYCH ZŁODZIEI!

  16. Janusz 17 kwietnia 2019 at 11:33 - Odpowiedz

    Nie polecam tej firmy!!! Zastraszania, groźby, szantaże i mnie i gwaranta. Miliony smsów, ciągłe telefony. Ludzie mają rózne problemy i różnie w życiu się zdarza! ale zeby za 2-3 dni obsunięcia z płatnościa takie cyrki!? To jest jakaś mafia. Okropni ludzie. Dzisiaj idę do prawnika i nie pozwolę sobie na takie traktowanie. Mało zawału serca nie dostałem jak mnie mój gwarant zaczął obrzucac ze poręczył a nie spłacam. a ja po prostu byłem w szpitalu… SZOK i nie dowierzanie!!!!! NIE NIE NIE NIE NIE NIE BIERZCIE U NICH KASY. BEDZIECIE ZALOWAC…

  17. Paweł 16 kwietnia 2019 at 10:30 - Odpowiedz

    Odradzam!

    Maksymalnie chora i nie normalna firma.

    Poziom obsługi klienta DNO

    Na szczęście mam nagrywane rozmowy i pierwsze co sprawa trafiła do UOKiK a teraz wraz z kancelaria prawną wytoczyliśmy tej śmiesznej firemce pozew z powództwa cywilnego.

    Śmiech na sali!
    Z dala od tych bandziorów!

  18. grzesiek 15 kwietnia 2019 at 10:39 - Odpowiedz

    Rapida money ? ludzie, nie wierzcie im, jak zadzwoniłem do nich po kase to oczywiscie, ze dadzą, że super ze dzwonię, a po pul roku było dlczaego nie oddaje, a skąd mam oddac jak nie mam?

  19. Kamila_119 13 kwietnia 2019 at 13:06 - Odpowiedz

    Absolutnie odradzam wszystkim jakikolwiek kontakt z tą instytucją !!! ludzie ! Nie bierzcie w tej firmie żadnych Pożyczek. Rapida money to ludzie bez skrupułów! Zero jakichkolwiek negocjacji nawet jeżeli opóźnisz się ze spłatą chociażby jeden dzień !!! Mam straszny problem zostałam z dzieckiem sama prosiłam o tydzień wydłużenia czasu spłaty i absolutnie nie zgodzili się. Pracują tam okropni nieczuli i nie ludzcy ludzie. Strasza, ponaglają To normalnie stalkerzy!!! Chrysta Panie w co ja sie wpieprzylam!!!!??? Takiej firmy za taką obsługę klienta powinny być karane ! Miałam pożyczki i w Providencie i w proficredit i w życiu nie miałam takiej sytuacji jak tutaj !!! Ludzie naprawdę zastanówcie się nad tym zanim weźmiecie pożyczkę w tej firmie jaką Kol wiek bo nie daj Boże coś się wam wydarzy i oni doprowadzą was do ciężkiej choroby, zapaści czy zawału!!!

  20. Wiola 6 kwietnia 2019 at 01:11 - Odpowiedz

    Dno… Nie polecam.

    • Ziutek 20 maja 2019 at 13:43 - Odpowiedz

      Też się zastanawiam. Ja osobiście jestem zadowolony. Rapida udzieliła mi pożyczki pomimo nieciekawej historii kredytowej. Cały proces weryfikacyjny trwał chwilę, a środki na konto zostały wypłacone na drugi dzień.

    • Stanisław 8 kwietnia 2019 at 07:57 - Odpowiedz

      Skąd taka opinia?

  21. Doma 5 kwietnia 2019 at 11:40 - Odpowiedz

    Uczciwa firma bez żadnych ukrytych haczyków. Pożyczka w dosłownie 5 minute na koncie a spłatę można rozłożyć na raty. polecam !!!

  22. wooojek 18 marca 2019 at 02:38 - Odpowiedz

    Bardzo krótki okres spłaty, wymagają gwaranta, według mnie zbyt dużo formalności, aby dostać pieniądze. 

  23. Nati 29 sierpnia 2019 at 12:52 - Odpowiedz

    Jakie było uzasadnienie odmowy?

  24. Adrian 16 kwietnia 2019 at 10:26 - Odpowiedz

    Kamila_119

    Zgadzam się. Ostro popieprzona firma.

    3 dni spóźnienia i wysyłają takie kretyńskie wiadomości że szok.

    Oczywiście trzeba to olać bo nie można się wszystkim przejmować.

    Ludzie tam pracujący to skur… bez honoru.

    ODRADZAM Z DALA OD TEJ FIRMY!!! Najgorszy możliwy syf na rynku.

  25. Kamila_119 13 kwietnia 2019 at 13:07 - Odpowiedz

    Człowieku !!!! Po co ten Marketing szeptany ?????? jak nie robią problemów !!!! po co tak chrzanić i wciskać ludziom ciemnotę !!!! Mam właśnie siódmy dzień opóźnienia i przesłać ci informacje jaki od nich dostaje??? Jakie maile???? Jakie smsy????? To jest kryminal.

1 2 | Następna >