Vivus – opinie o pożyczce

Pożyczam
od 100 do 8000
na
od 61 do 61 dni

Koszty

Szczegóły

Przykład reprezentatywny

Sprawdź ofertę
Koszty
Miesięczna rata
0
Łącznie do spłaty
0
Całkowity koszt pożyczki
0
Odsetki
0
Prowizja
0
Wszelkie dane i koszty przedstawione w porównywarce mają charakter poglądowy. Całkowity koszt zobowiązania jest uzależniony od indywidualnego wniosku klienta.
Szczegóły

Skrócony przykład reprezentatywny:

RRSO: 0%, całkowita kwota pożyczki: 1000 zł, całkowita kwota do zapłaty: 1000 zł, oprocentowanie stałe: 0%, całkowity koszt pożyczki: 0 zł - na przykładzie pożyczki dla nowego klienta na 61 dni.
Maks. pierwsza pożyczka
100 - 3 000 zł
Prowizja
0%
Wymagane konto bankowe
Tak
Sposób weryfikacji
Przelew na konto
Czas wypłaty
od 15 minut
Wiek pożyczkobiorcy
19 - 78 lat
Godziny pracy w sobotę
08:00-20:00
Konto w banku
Tak
Status osoby fizycznej
Tak
Zaświadczenie o zarobkach
Nie
Pierwsza pożyczka gratis
Tak
? Do 3000 zł
Maks. kolejna pożyczka
8000 zł
Oprocentowanie
0 %
? Oprocentowanie 0% w przypadku pierwszej darmowej pożyczki. Przy kolejnej, oprocentowanie wynosi 18,5%
Kwota
100 - 8 000 zł
Okres spłaty
61 dni
? Okres spłaty wynosi 61 dni przy pierwszej pożyczce - kolejne 30 dni
RRSO
0 %
? 0% przy pierwszej darmowej pożyczce. RRSO dla kolejnej wynosi 313,16%
Metoda wypłaty
Przelew na konto
Godziny pracy w niedziele
10:00-18:00
? W niedziele handlowe
Wszelkie dane i koszty przedstawione w porównywarce mają charakter poglądowy. Całkowity koszt zobowiązania jest uzależniony od indywidualnego wniosku klienta.
Wszelkie dane i koszty przedstawione w porównywarce mają charakter poglądowy. Całkowity koszt zobowiązania jest uzależniony od indywidualnego wniosku klienta.

Reprezentatywny przykład dla kolejnej pożyczki udzielanej za pośrednictwem strony internetowej www.vivus.pl, aplikacji mobilnej Vivus.pl lub przez telefon: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) to 313,16 % przy założeniach: całkowita kwota pożyczki 4 800 zł; całkowita kwota do zapłaty 5 391,91 zł; oprocentowanie stałe w skali roku 18,5%; całkowity koszt pożyczki 591,91 zł (prowizja 519,12 zł, odsetki 72,79 zł); umowa na 30 dni. Stan na 10.04.2024 r.

Zalety
pierwsza pożyczka do 3000 zl na 61 dni - RRSO 0%
Wypłaty pożyczek 7 dni w tygodniu
Wysoki maksymalny wiek pożyczkobiorcy
Pewna firma o ugruntowanej pozycji
Wady
Ograniczona ilość przedłużeń spłaty
Sprawdzana baza BIK

Nasza ocena

5.0/5

Ocena klientów

3.7/5

Siedziba firmy

 Soonly Finance sp. z o.o.
Żwirki i Wigury 16c Budynek B4
02-092 Warszawa

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 40 019 100 zł
KRS: 0000418977
NIP: 525-253-13-20
REGON: 146101268

Vivus to jedna z popularniejszych firm pozabankowych w Polsce. Nie ma co się dziwić, ponieważ oferta tego pożyczkodawcy praktycznie nie ma sobie równych. Pierwsza pożyczka w Vivus może wynieść nawet 3000 zł z okresem spłaty wynoszącym 61 dni (RRSO 0%). Składając wniosek o kolejną pożyczkę, możesz otrzymać nawet 7200 zł na 30 dni (RRSO 319,14%). Aby skorzystać z finansowania, należy mieć jedynie stabilny dochód i pozytywnie przejść weryfikację w bazach dłużniczych.

Dzięki silnej pozycji na rynku firma może pozwolić sobie na przygotowanie naprawdę przystępnych ofert. I od dłuższego czasu robi to, skutecznie zostawiając konkurencję w tyle. Największym plusem pożyczania od Vivusa jest fakt, że firma udziela tanich pożyczek pozabankowych. Pożyczkodawca ma również w swoim arsenale pierwszą pożyczkę za darmo na kwotę do 3 000 zł, którą skutecznie kusi nowych klientów. Warto również wiedzieć, że Vivus jest właścicielem marki Zaplo, udzielającej pożyczek ratalnych.

Wymagania do uzyskania pożyczki w Vivus.pl

Jeżeli chciałbyś uzyskać pożyczkę w Vivus, powinieneś mieć nie mniej niż 19 lat i nie więcej niż 78 lat. To oznacza, że chwilówka w Vivusie będzie odpowiednia nie tylko dla studentów i młodszych osób, ale także dla emerytów, którzy z powodu swojego wieku mają często problemy z uzyskaniem finansowania w innych firmach. Oprócz tego wnioskujący powinien mieć:

  • polskie obywatelstwo i na stałe mieszkać na terenie Polski,
  • aktywny numer telefonu komórkowego,
  • adres e-mail,
  • osobiste konto bankowe, które będzie Ci potrzebne do zweryfikowania tożsamości.

Vivus nie wymaga od swoich klientów dostarczania żadnych zaświadczeń czy poręczeń. Pożyczka jest wypłacana szybkim przelewem w 100% przez internet, w kilka chwil po złożenia wniosku. Pieniądze są wypłacane od poniedziałku do soboty między 8:00 a 20:00, w niedziele handlowe od 10:00 do 18:00.

Pożyczki jak Vivus? To możliwe!

Vivus nie jest jedyną renomowaną firmą pożyczkową w Polsce. Obok niego wymienić można między innymi Wongę, Lendona czy Provident. Znane są one głównie z reklam w telewizji. Jednak istnieje wiele innych firm, które oferują są równie warte zaufania. Aby zobaczyć pełną ofertę i znaleźć pożyczkę jak w Vivusie, a być może nawet lepszą – przejdź na naszą stronę:

Chwilówki online

Pierwsza pożyczka w Vivus za darmo

Vivus to jedna z pierwszych firm, która zdecydowała się wprowadzić do swojej oferty pierwszą pożyczkę za darmo. Jak można przeczytać na stronie pożyczkodawcy, finansowanie nie ma żadnych ukrytych kosztów, a RRSO wynosi 0%. Darmową pożyczkę w Vivus można uzyskać na maksymalnie 3 000 złotych i spłacić ją w 61 dni.

Vivus – logowanie

Aby zalogować się na swój profil klienta, należy kliknąć przycisk „Zaloguj się” na stronie vivus.pl (widoczny w prawym górnym rogu). Pamiętaj, że Twój login do konta to adres e-mail oraz hasło, które ustawiłeś podczas rejestracji w serwisie.

Vivus - zrzut strony głownej
Vivus – zrzut strony głównej [17.05.2023 r.]

Z poziomu profilu możesz:

  • sprawdzić informacje nt. Twojego wniosku i przyznanej pożyczki,
  • złożyć wniosek o kolejną pożyczkę,
  • zaktualizować swoje dane,
  • wypłacić kolejną kwotę zobowiązania, jeśli nie wykorzystałeś z niego wszystkich środków,
  • sprawdzić termin i kwotę do spłaty Twojej pożyczki,
  • zobaczyć numer klienta i pożyczki,
  • znaleźć link do portalu e-archiwum.

Jeśli zapomnisz hasła do logowania, wystarczy, że klikniesz przycisk „Zaloguj się” i następnie „Przypomnij hasło” (widoczny pod przyciskiem „Zaloguj się”).

Czy Vivus sprawdza klientów w BIK, BIG, KRD i ERiF?

Na stronie głównej pożyczkodawcy można znaleźć informację, że Vivus sprawdza BIK. Jeśli więc masz problemy z negatywnymi wpisami w tej bazie, Twoje szanse na pożyczkę mogą zmaleć, co będzie skutkować otrzymaniem negatywnej decyzji.

Podczas wysyłania wniosku wymagane jest również zaznaczenie zgody na weryfikację swoich danych w pozostałych bazach, takich jak: BIG InfoMonitor, KRD (Krajowy Rejestr Dłużników), ERIF czy KBIG (Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej). Jeśli więc masz negatywne wpisy w tych bazach za nieopłacone mandaty lub rachunki, powinieneś złożyć wniosek w firmie, która nieco łagodniej patrzy na wiarygodność kredytową. Pomocne mogą okazać się chwilówki bez BIK.

Pożyczkodawca weryfikuje historię kredytową swoich klientów, po to, aby mieć pewność, że pożyczone pieniądze zostaną zwrócone na czas.

Co się dzieje w przypadku braku spłaty chwilówki?

Co, jeśli spóźniasz się w spłacie pożyczki, a wykorzystałeś już możliwość przedłużenia spłaty? Na stronie Vivusa nie znajdziesz żadnych informacji odnośnie naliczania opłat za tzw. monity. Jest jednak informacja o tym, że w przypadku braku płatności zostaną naliczone odsetki za zwłokę (w wysokości 2-krotności sumy stopy referencyjnej Narodowego Banku Polskiego i 5,5 punktów procentowych, czyli maksymalne odsetki za opóźnienie). Oprócz tego będą też naliczane opłąty za zwłokę czterokrotnej wysokości stopy kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.

Firma Vivus jako jeden z niewielu oferuje pierwszą pożyczkę na 61 dni za darmo.

Zachęcamy do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami na temat Vivusa w komentarzach. Bardzo doceniamy zarówno pochwały jak i opinie negatywne. Pozwoli to innym podjąć decyzję odnośnie skorzystania z oferty. Pamiętajcie także o możliwości odstąpienia od umowy z Vivus, zawartej na odległość.

Pytania i odpowiedzi

Jak spłacić pożyczkę w Vivus?

Aby spłacić pożyczkę w Vivus należy wysłać przelew na następujące dane:
Numer konta bankowego: PL11116022020000000219314405
Nazwa odbiorcy: Vivus Finance sp. z o.o.
Adres: ul. Żwirki i Wigury 16c Budynek B4, 02-092 Warszawa
Tytuł przelewu: Spłata pożyczki (numer identyfikacyjny pożyczki)

Kiedy dostanę przelew od Vivus.pl?

Pieniądze wysyłane są natychmiast po uzyskaniu pozytywnej decyzji o przyznaniu pożyczki, więc mogą trafić na konto w ciąku kilkunastu minut od złożenia wniosku.

Ile razy można przedłużyć spłatę pożyczki?

Zgodnie z informacją na stronie vivus.pl termin spłaty można wydłużyć dwukrotnie o 30 dni, w przypadku jeśli jest to pierwsza zaciągnięta pożyczka.

Jak usunąć konto na vivus.pl?

Aby usunąć swoje konto na Vivus.pl, należy wysłać odpowiedni wniosek na adres kontakt@vivus.pl. W treści wystarczy złożyć dyspozycję o usunięcie konta.

Jak zrezygnować z pożyczki w Vivus?

Tak jak w przypadku innych pożyczek, w Vivus można odstąpić od umowy w ciągu 14 dni od jej zawiązania. Więcej informacji na ten temat oraz wzór odstąpienia znajdą Państwo w tym artykule.

Jeśli chcesz, podziel się swoimi doświadczeniami z firmą Vivus w komentarzach poniżej.

Jak podobała Ci się treść?
5 - ciekawa, 1 - nieciekawa
3.7/5 - (213 votes)
Opinie o Vivus (113)

Odpowiadasz na komentarz:

Komentarz zostanie opublikowany pod tą nazwą

Adres e-mail nie zostanie nigdzie opublikowany

Treści, które udostępniasz w serwisie są weryfikowane

  • P
    P

    Pol

    18.07.2019, 08:38

    Wyróżniający się komentarz

    Ja Vivusa raczej nie polecam. Zresztą ciężko jest polecić jakąkolwiek formę pożyczkową, bo wiadomo, że korzysta się z takich ofert z konieczności. Rzeczywiście łatwo otrzymać jest pożyczkę i uratowała mi ona tyłek, gdyż została mi udzielona w momencie, gdy nie miałem stałej pracy i miałem bardzo niski dochód i nic nie było sprawdzane, jednak koszty kolejnych pożyczek są horrendalne, a pracownicy Vivusa są bardzo namolni i wielokrotnie dzwonią, aby dobrać pieniądze lub wziąć kolejną pożyczkę po spłacie kolejnej. Dodatkowo w przypadku opóźnienia w spłacie są bardzo niemili i od razu straszą komornikiem. Ja miałem mały poślizg z jedną z kolejnych chwilówek u nich. Oddać miałem ponad 2000 złotych, a w terminie oddałem 2000. Po terminie do spłaty zostało mi tylko 200 czy 300 z 2000, a pani z biura windykacji starała się wywrzeć na mnie jak największą presję i poczucie strachu, grożąc komornikiem, gdzie wiadomo przecież, że nie przyślą go zaledwie po kilku dniach od minięcia terminu spłaty. zwyczajny terror i brak profesjonalizmu.

    • N
      N

      Nicole

      25.05.2021, 04:18

      Wyróżniający się komentarz

      Hej a co w przypadku gdy pomyli się numer konta i odeślę się pieniądze na ten nr z którego się je otrzymało ? Czy ktoś był w takiej sytuacji nie było problemu ze zwrotem tych pieniędzy?

  • r
    r

    rozczarowana

    20.10.2020, 14:59

    Wyróżniający się komentarz

    Nie polecę brania pożyczki w tej firmie ,ponieważ pracownicy są mili tylko wówczas jak bierze się kredyt. Jeżeli sytuacja życiowa przeszkodzi w spłacie terminowej ,niestety kultura opuszcza tych Państwa bezpowrotnie….Straszenie, podniesiony ton rozmowy, niedopuszczanie do głosu, i w końcu bezczelność wypowiedzi…..I to w stosunku do osoby chorej, straszenie więzieniem. Kary godne zachowanie.

    • F
      F

      Franek

      11.05.2021, 18:38

      Wyróżniający się komentarz

      Też nie polecam tej firmy, jak się bierze kredyt to są mili ale i tak nie dostaniesz kredytu tak jak to opisują

    • s
      s

      szpecu1

      24.12.2021, 11:02

      Wyróżniający się komentarz

      Nie wiem po co piszecie negatywnych komentarzach. VIVUS to tylko chwilowka. Działa na innych zasadach. Jak cos brakuje to pożyczasz ile chcesz a następnie oddajesz cała kwotę pożyczoną proste. Ja polecam.

    • S
      S

      Sylwia Haczyk

      02.12.2022, 13:34

      Wyróżniający się komentarz

      Ja raz korzystałam i było wszystko ok.

  • A
    A

    Alex

    13.01.2020, 09:59

    Wyróżniający się komentarz

    Też należę do grona zadowolonych :) Jak najbardziej polecam. Szybka weryfikacja, bez formalności. Dla mnie super sprawa

    • M
      M

      Marcin

      13.01.2022, 15:37

      Wyróżniający się komentarz

      Dziękujemy za pozytywną opinię. Staramy się zawsze wychodzić naprzeciw oczekiwaniom Klientów, poprzez maksymalne możliwe uproszczenie procedur. Gdyby zaszła potrzeba kolejnej pożyczki nasz zespół jest do Pańskiej dyspozycji.

      Konsultant Vivus

  • R
    R

    Robert

    27.10.2023, 17:09

    Wyróżniający się komentarz

    Witam. Ja jestem akurat zadowolony z pożyczki w Vivus, dziś samo spłaciłem całość, zero dodatkowych opłat oczywiście takie pożyczki pozabankowe się bierze z głową i z pewnością że to spłacisz. Co do opinii polecam.

  • K
    K

    Kris

    08.07.2023, 14:59

    Wyróżniający się komentarz

    Ja należę do zadowolonych klientów. Pożyczka uratowała mi tyłek w momencie kiedy inni odmawiali pomocy . Z przesunięciem spłaty nie było najmniejszego problemu . Portal naprawdę przejrzysty , szybka weryfikacja , od złożenie wniosku do wypłaty spodków minęło około 20 minut . Wszystko poprawnie i klarownie. Brak jakichkolwiek telefonów od konsultantów wiec nie wiem o czym piszą Ci wszyscy niezadowoleni. Jak się pożyczy to się oddaje!

  • O
    O

    Ona

    29.05.2023, 15:21

    Wyróżniający się komentarz

    Masakra. Byłem stałym klientem. Nigdy więcej. Po 4 dniach od niespłacenia pożyczki chcieli przekazać moją sprawę – ok. 500 zł do windykacji. Rozmowa z konsultantem też okropna- nieprzyjemny człowiek, okropieństwo. Trzymajcie się z daleka!

  • S
    S

    Stały klient

    11.05.2023, 01:33

    Wyróżniający się komentarz

    Ja korzystam z Vivus jakiś czas spłacam zawsze regularnie ostatnio wziąłem 500 zł bo potrzebowałem na badania lekarskie a wypłata za 3 dni to musiałem mieć kasę na teraz wziąłem spłaciłem i co mnie zdziwiło zwrócili mi 50 zł za koszt prowizji czy czegoś tam . Podsumowując chwilówka jest dobra jak dobrze kontrolujesz finanse inaczej jest jak bierzesz i nie masz z czego tego oddać .
    Myśle że jeszcze skorzystam z ich usług

  • Ł
    Ł

    Łukasz

    02.02.2023, 16:57

    Wyróżniający się komentarz

    oszuści i złodzieje, wysyłają dane do innych firm pożyczkowych i robią sztuczne długi pożyczek których człowiek nigdy nie brał

  • P
    P

    Paulina

    27.01.2023, 11:54

    Wyróżniający się komentarz

    NIE POLECAM usuneli moje konto twierdzac ze wyrazilam na to zgode, najwidoczniej doszlo do wyludzenia danych! ZERO profesjonalizmu NIE POLECAM!

  • Z
    Z

    Zuza

    03.01.2023, 20:19

    Wyróżniający się komentarz

    Wszystko git – piszę tę opinię, bo bardzo bałam się chwilówek, a praca na niestabilnej umowie nie pozwala mi na zbudowanie zdolności. Zasady przyznawania kredytu i jego spłaty są klarowne, portal przyjemny w obsłudze, wypłata błyskawiczna. Spłaciłam na czas, więc nikt się do mnie nie dobijał. Oczywiście oprocentowanie horrendalne, więc lepiej skorzystać raz – jeżeli innej opcji nie ma – i nigdy nie wracać.

Polecane artykuły

Zobacz wszystkie
Zobacz wszystkie