Aasa Polska – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
5.0
Ocena użytkowników
4.0
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Status osoby fizycznej
Konto w banku
Maks. pierwsza pożyczka
1 000 - 25 000 zł
Złóż wniosek w Aasa

Zalety i wady firmy Aasa

Zalety
  • Wysoka kwota maksymalna pożyczki.
  • Możliwość rozłożenia zobowiązania nawet na 3 lata.
  • Możliwość wypłaty pożyczki przelewem ekspresowym za 0 złotych przy wyborze Pakietu Korzyści.
  • Przejrzysty projekt strony internetowej.
  • Wszystkie koszty podane są w sposób jawny i czytelny.
Wady
  • Nie można przedłużyć terminu spłaty.
  • Firma sprawdza wszystkie najpopularniejsze rejestry finansowe.
  • Wysokie koszty pożyczek.
  • Dużo wymaganych danych osobistych, jak na przykład stan cywilny i wykształcenie.

Siedziba firmy

Adres:

Aasa Polska S.A.

Hrubieszowska 2

01-209 Warszawa

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 42000000 PLN
KRS: 0000411939
NIP: 5252528111
REGON: 146017266
Kwota
min. 1000
max. 60000
Kwota
Okres spłaty
mies.
min. 3 mies.
max. 120 mies.
Okres spłaty
mies.
SPRAWDŹ
Łącznie do spłaty 0
Całkowity koszt pożyczki 0
Odsetki 0
Prowizja 0

Wszelkie dane i koszty przedstawione w porównywarce mają charakter poglądowy. Całkowity koszt zobowiązania jest uzależniony od zdolności kredytowej klienta oraz indywidualnego wniosku.

Kwota1 000 - 25 000 zł
Treść promocjiPieniądze wprost na konto *** Minimum formalności *** Prosty wniosek
Okres spłaty36 miesięcy
Wymagane konto bankoweTak
Sposób weryfikacjiKontomatik/Bluemedia
RRSO48,12 %
? 48,12% - Aasa Standard; 48,12% - Aasa Standard z Pakietem Korzyści.
Oprocentowanie20,50 %
? stałe oprocentowanie dla AAASA z Pakietem Korzyści do końca września 2022 roku
Wiek pożyczkobiorcy20 - 80 lat
Pierwsza pożyczka gratisNie
Maks. pierwsza pożyczka1 000 - 25 000 zł
Maks. kolejna pożyczka25000 zł
Czas wypłaty15 minut
Metoda wypłatyPrzelew

Aasa z Pakietem Korzyści - Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 9 900 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 48,12%. Rata miesięczna od 491,00 zł. Roczna stopa oprocentowania 20,50% (stopa zmienna). Całkowity koszt pożyczki: 7 455,87 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 3 505,77 zł, prowizja 3 950,10 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 17 355,87 zł. Stan na dzień 15.12.2022 r. Pożyczka z dobrowolnym Pakietem Usług Medycznych. Składka dobrowolnego Pakietu Usług Medycznych: 3 600,00 zł. Składka jest kredytowana i opłacana jednorazowo z kwoty udzielonej pożyczki. Aasa Standard - Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 6 000 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy 48,12%. Rata miesięczna od 297,58 zł. Roczna stopa oprocentowania 20,50% (stopa zmienna). Całkowity koszt pożyczki: 4 518,69 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 2 124,69 zł, prowizja 2 394,00 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 10 518,69 zł. Stan na dzień 15.12.2022r.

Dziś przedstawiamy kolejną firmę pożyczkową, która może pochwalić się sporym doświadczeniem i konkurencyjną ofertą w dobie silnego zagęszczenia na rynku. Aasa specjalizuje się w pożyczkach ratalnych, które od kilku lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Sprawdźmy, jak szczegółowo prezentuje się oferta tego pożyczkodawcy.

Aasa  nasza opinia

Aasa powstała w 2011 roku w Estonii, wkraczając do branży pożyczek długoterminowych, która już wtedy była bardzo konkurencyjna. Do Polski spółka weszła jako Aasa Polska S. A. w 2012 roku, jako prężnie działające przedsiębiorstwo finansowe o międzynarodowym znaczeniu.

Specjalnością Aasa, jak już wspomniano, są pożyczki ratalne. Firma kieruje swoją ofertę w ten sposób do tych klientów, którym zależy na większych kwotach pieniędzy, które będą mogli spłacić w rozłożonych w czasie ratach.

AASA pożyczka
Aasa oferuje pożyczki do 25 tys. zł z okresem spłaty do 36 miesięcy

Jakie warunki należy spełnić w Aasa?

Warunki, jakie opisywana firma pożyczkowa określa wobec swoich klientów, są łatwe do znalezienia. Wystarczy otworzyć zakładkę „pytania i odpowiedzi”, gdzie już na pierwszym miejscu Aasa przedstawia regulamin.

  • Należy być nie młodszym niż 20 lat oraz nie starszym niż 80 lat.
  • Trzeba mieszkać na stałe w Polsce.
  • Niezbędne jest posiadanie polskiego obywatelstwa.
  • Trzeba mieć stały dochód.
  • Nie można widnieć w rejestrach dłużników i mieć pozytywną zdolność kredytową.
  • Trzeba wykazać, że ma się zdolność do spłaty pożyczki.

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

Weryfikacja danych klienta to niezbędny etap związany z ubieganiem się o pożyczkę w Aasa. Firma, tradycyjnie dla każdego pożyczkodawcy, sprawdza zdolność kredytową i historię spłat dotychczasowych zobowiązań w rejestrach finansowych. W przypadku Aasa, są to wszystkie najpopularniejsze bazy. Kolejno, sprawdza się Biuro Informacji Kredytowej (BIK), a także rejestry Biur Informacji Gospodarczej (BIG). Mowa o BIG Infomonitor, CRIF oraz KBIG. Podobnie robi wielu innych pożyczkodawców, choćby Credilo.

Firma zaznacza co ważne, że nie dopuszcza negatywnych wpisów w charakterze dłużnika i nie toleruje negatywnej zdolności kredytowej.

Wysokość pożyczki, raty i odsetki

Oferta pożyczkowa w Aasa została skonstruowana w sposób jednolity. Klienci, którzy ubiegają się o pożyczkę po raz pierwszy, jak i drugi i kolejny, mają do dyspozycji takie same parametry. Minimalnie można pożyczyć już 1000 złotych, a kolejne kwoty zmieniają się co 100 złotych. Maksymalna kwota pożyczki wynosi 15 tys. zł. Maksymalny okres spłaty, jak przystało na pożyczkę długoterminową, liczony jest w miesiącach – wynosi on aktualnie stałe 36 miesięcy, czyli 3 lata.

Jednolitą ofertę, która występuje pod nazwą Aasa Standard, można jednak rozszerzyć o tak zwany Pakiet Korzyści (w którego przypadku maksymalna kwota pożyczki wynosi 25 tysięcy złotych). Co daje on pożyczkobiorcy?

  • szybki przelew środków na konto klienta (koszt przelewu to 0 zł),
  • dwukrotną możliwość skorzystania z wakacji od spłaty raty, czyli wydłużenia okresu kredytowania o jeden lub dwa miesiące,
  • Pakiet Usług Medycznych tj. dostęp do lekarzy specjalistów, badania laboratoryjne i ocena ich wyników, konsultacje i porady online i w placówkach stacjonarnych,
  • Brak konieczności spłaty kwoty udzielonego kapitału przez okres pierwszych 6 miesięcy.

W przypadku niewybrania pożyczki z PAKIETEM KORZYŚCI:

  • środki zostaną wypłacone 10 dnia od daty podpisania umowy,
  • klient będzie miał możliwość jednorazowego skorzystania z wakacji od spłaty raty,
  • tylko pierwsza rata nie będzie zawierała kapitału.

Jako że oferta w Aasa jest jednolita, tak i każde zobowiązanie ponosi w sobie dodatkowe koszty w postaci opłaty przygotowawczej, prowizji oraz odsetek. Jednocześnie, wyrażone jest też oprocentowanie i Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO).

Aasa Standard – Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 4200,00 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 77,90%. Rata miesięczna od 263,52 zł. Roczna stopa oprocentowania (stopa zmienna): 12,5%. Całkowity koszt pożyczki: 5 067,16 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki 877,66 zł, prowizja 4189,50 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 9267,16 zł. Stan na dzień 09.02.2022 r. 

Aasa z Pakietem Korzyści – Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 4800 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 76,69%%. Rata miesięczna od 297,32 zł. Roczna stopa oprocentowania 20% (stopa stała). Całkowity koszt pożyczki: 5687,62 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 1 655,62 zł, prowizja 4032 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 10492,72 zł. Stan na dzień 18.08.2022r. Pożyczka z dobrowolnym Pakietem Usług Medycznych. Składka dobrowolnego Pakietu Usług Medycznych: 1 100,00 zł. Składka jest kredytowana i opłacana jednorazowo z kwoty udzielonej pożyczki.

Wybierając ofertę Aasa Standard, możemy wziąć pożyczkę na kwotę od 1 000 do 25 000 złotych. Pakiet Korzyści pozwala na zobowiązanie w wysokości od 5 000 do 25 000 zł.

Pożyczka w Aasa krok po kroku

Proces zaciągania pożyczki w Aasa można podzielić na kilka prostych i przejrzyście rozplanowanych kroków.

  1. Za pomocą suwaków widocznych na stronie głównej, należy wybrać dwa najważniejsze parametry – kwotę i czas spłaty. Podczas ustalania tych wartości, warto zerknąć na znajdującą się poniżej tabelę kosztów. Przedstawione są tam wszystkie koszty (odsetki, prowizja), jakie wliczone są w każde zobowiązanie. Będąc pewnym dobranych parametrów, wystarczy kliknąć przycisk „złóż wniosek”.
  2. Drugim krokiem jest przejście do formularza rejestracyjnego, który w przypadku Aasa skonstruowano w dość nietypowy sposób. Na początku, ponownie podane są parametry pożyczki w formie suwaków, które można jeszcze skorygować lub całkowicie zmienić. Dalej, należy podać swój numer PESEL, numer telefonu i przedstawić rodzaj pożyczki, jakim jest się zainteresowanym. Aasa oferuje bowiem zarówno pożyczki indywidualne, jak i pożyczki na działalność gospodarczą. Po zatwierdzeniu tych parametrów i zaznaczeni wymaganych zgód, pojawia się dodatkowy formularz do podania swoich danych osobowych. Wpisuje się w nim: imię, nazwisko, numer dowodu osobistego, adres e-mail, ulicę, numer domu, kod pocztowy oraz miejscowość. Wpisując te informacje bezproblemowo, pojawia się kolejna część formularza. Podajemy w nim formę własności mieszkania i rodzaj nieruchomości, jaką się zamieszkuje. Niestety, wskazać trzeba także cel pożyczki, wykształcenie oraz stan cywilny. Ponadto, podać trzeba też źródło dochodu i status zatrudnienia, a także wysokość zarobków.
  3. Firma daje też możliwość ubezpieczenia swojej pożyczki, a także sposób wypłaty – przelew ekspresowy i przelew zwykły.
  4. Na koniec, firma udostępnia możliwość wybrania dnia w miesiącu, kiedy będzie się spłacać ratę pożyczki.
  5. Po zaznaczeniu ostatniej porcji zgód, pozostaje już tylko czekać na weryfikację danych klienta.
  6. Przelew przyjdzie w czasie zależnym od metody wypłaty, jaką wcześniej wybrano.

Aasa Polska – logowanie

Logowanie w serwisie Aasa odbywa się poprzez wejście na stronę aasa.pl i kliknięcie w niebieską ikonkę „Logowanie”, umieszczoną w prawym górnym rogu platformy. Zostaniesz wówczas przeniesiony do okienka, w którym musisz podać swój numer PESEL i numer telefonu, na który zostanie wygenerowany jednorazowy kod SMS. Wpisz go. W ten sposób otrzymasz dostęp do swojego panelu użytkownika.

Możesz również zalogować się do profilu klienta za pomocą swojego konta na Facebooku lub Gmail.

Aasa  co, jeśli nie spłacimy na czas?

Niestety, Aasa nie oferuje możliwości przedłużenia terminu spłaty pożyczki. W przypadku opóźnień, firma ma zatem prawo do podjęcia się działań windykacyjnych wobec nieterminowego klienta. Pierw będą to karne odsetki, następnie firma ma prawo do wysyłania płatnych monitów i ponagleń. W dalszej perspektywie sprawa trafi do firmy windykacyjnej, a ta przy braku rezultatów oddaje sprawę do sądu. Ten zarządza zwykle egzekucję komorniczą. Ostatecznie, dane nieterminowego klienta trafiają do rejestrów dłużników.

Twoja opinia pomaga innym użytkownikom! Jeśli możesz, podziel się swoimi doświadczeniami z Aasa w komentarzach poniżej.

Opinie o Aasa (39)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • R
    R
    Renata
    01.06.2020, 14:28

    Firma , w której wszystko działa w jedną stronę tzn. dla Firmy Aasa, natomiast w przypadku całkowitej spłaty wcześniej, od ponad miesiąca pożyczka niezamknięta, o zwrocie prowizji i opłat przygotowawczych nie wspomnę. Nie ma działu księgowości, gdzie można o wszystko zapytać. Kpiny z naiwnych klientów, którzy w różnych sytuacjach życiowych dali się nabrać. Nie polecam nikomu.

    • A
      A
      Aasa Polska
      07.08.2020, 15:06

      Renata, prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta pod numerem 801 40 40 40 lub (22) 46 00 300. Dołożymy wszelkich starań, by wyjaśnić zaistniałą sytuację, a nasi konsultanci odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania.

    • A
      A
      Ania
      01.09.2021, 11:12

      Potwierdzam! Robią z klienta potencjalnego idiotę. Nadpłaciłas pożyczkę i robią wszystko by nie oddać Ci jej.. codziennie inne kłamstwo..

  • A
    A
    Ala
    28.12.2020, 11:21

    Masakra przy pożyczce 7000 zł do oddania ponad 19 tyś.!!!

    • A
      A
      Arek
      04.12.2021, 17:15

      Niby taka dobra firma a wniosek odrzucony . Szkoda czasu

    • M
      M
      M@cierewicz
      16.12.2021, 18:10

      Bandą oszustów i złodziei… Nie zwracają prowizji za wcześniej spłacone pozyczki. Dno dna !!!!!!

    • J
      J
      Jareq
      16.12.2021, 18:15

      Aasa to dno . Banda oszustów

  • K
    K
    Karolina
    17.08.2021, 15:12

    Trzymajcie się od tej firmy z daleka! Mojej mamie wcisnęli pożyczkę na 6 tysięcy. Wczoraj sprawdziłyśmy ile zostało do spłaty.. myślałam że szczęka mi opadnie.. PONAD 10 TYSIĘCY. SPŁACONE 4 TYSIĄCE. Rozumiecie to? Pożyczka 6 tys. to tak naprawdę 15 tysięcy do oddania. Policzyli sobie 9 tysięcy..Tak się cenicie? Jestem załamana. Okradacie ludzi. Doprowadzajcie ludzi do depresji i myśli samobójczych. Serio, starszej kobiety nie stać teraz na jedzenie, na życie. Powinniście na własnej skórze przekonać się jak to jest czuć się jak osoby, które wykorzystujecie. Mam nadzieje, że każda osoba która pracuje w tej „FIRMIE-cyrku” pójdzie siedzieć, my na pewno skontaktujemy się z prawnikami.

  • K
    K
    Katarzyna
    18.01.2023, 00:08

    Oszusci i dziadostwo zgłoszone do knf

  • M
    M
    Małgorzata Kazmierowska
    29.12.2022, 14:57

    Typowa lichwa! Wzięłam 7 tys.,a do spłaty drugie tyle.Nie ma możliwości restrukturyzacji pożyczki.Nie interesuje ich w jaki sposób klient to spłaci.Kiedy brałam pożyczkę od nich nie musiałam przedstawiać dokumentów o dochodach.Zeruja na ludzkiej krzywdzie i łzach.Aasa to krwiopijcy.Nie poleceń i przestrzegam wszystkich przed tą firmą,bo straszą firma windykacyjna w razie braku spłaty raty.

  • R
    R
    Rafał
    16.12.2022, 15:21

    Potwierdzam, celowo wprowadzają w błąd, kłamią. Nie polecam!

  • X
    X
    XYZJ
    27.09.2022, 09:45

    Dostałem odmowę – brak zdolności kredytowej, ale nigdzie mnie nie sprawdzali.

  • T
    T
    Tomek
    03.09.2022, 06:14

    Dramat. Miałem do zwrotu za wcześniejszą spłatę kredytu , termin do 2.09. I niestety sztuczne problemy, weryfikacja. W przyszłym tygodniu składam wniosek do sądu, żeby nie tracić czasu na ich odwlekanie na wieczne nigdy.

  • T
    T
    Tomek
    02.09.2022, 16:36

    Nie polecam.
    Do dziś miał być zwrot prowizji za wcześniejszą spłatę na koncie, infolinia oczywiście przekazuje dalej i ( no bo zdziwienie systemie, że jednak przelewu nie zrobili) tak się można bujać w nieskończoność. W następnym tygodniu sprawa będzie oddana do sądu i kwota zwrotu prowizji za wcześniejszą spłatę będzie naliczana wraz z odsetkami. Akurat trafiło na mnie, a ja się z takimi firmami nie cackami.

  • A
    A
    Alicja
    17.08.2022, 18:11

    Witam.Wczoraj podpisalam umowe z ta firma.Do dzisiaj czekam na przelew juz ponad dobe,Pracownicy zwodza juz mnie caly dzien.Sa niemili.Ocene wystawilam bardzo negatywna w ankiecie A pozyczki jak nie ma tak nie mam.Prosze uwazajcie na tą firme krzak.Pozdrawiam.

Podobne artykuły
Sprawdź ofertę!