Aasa Polska – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
5.0
Ocena użytkowników
4.0
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Status osoby fizycznej
Telefon komórkowy
Konto w banku
Adres e-mail
Maks. pierwsza pożyczka
1 000 - 25 000 zł
Złóż wniosek w Aasa

Zalety i wady firmy Aasa

Zalety
  • Wysoka kwota maksymalna pożyczki.
  • Możliwość rozłożenia zobowiązania nawet na 3 lata.
  • Możliwość wypłaty pożyczki przelewem ekspresowym i czekiem GIRO przy wyborze Pakietu Korzyści.
  • Przejrzysty projekt strony internetowej.
  • Wszystkie koszty podane są w sposób jawny i czytelny.
Wady
  • Nie można przedłużyć terminu spłaty.
  • Firma sprawdza wszystkie najpopularniejsze rejestry finansowe.
  • Wysokie koszty pożyczek.
  • Dużo wymaganych danych osobistych, jak na przykład stan cywilny i wykształcenie.

Siedziba firmy

Adres:

Aasa Polska S.A.

Hrubieszowska 2

01-209 Warszawa

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 42000000 PLN
KRS: 0000411939
NIP: 5252528111
REGON: 146017266
Kwota 1 000 - 25 000 zł
Treść promocji Pieniądze wprost na konto *** Minimum formalności *** Prosty wniosek
Okres spłaty 36 miesięcy
Wymagane konto bankowe Tak
Sposób weryfikacji Kontomatik/Bluemedia
RRSO 88,30 %
? 88,30% - Aasa Standard; 77,46% - Aasa Standard z Pakietem Korzyści.
Oprocentowanie 20,50 %
? stałe oprocentowanie dla AAASA z Pakietem Korzyści do końca września 2022 roku
Wiek pożyczkobiorcy 20 - 80 lat
Pierwsza pożyczka gratis Nie
Maks. pierwsza pożyczka 1 000 - 25 000 zł
Maks. kolejna pożyczka 25000 zł
Czas wypłaty 15 minut
Metoda wypłaty Przelew

Aasa Standard Aasa Standard - Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 5300 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy 88,30%. Rata miesięczna od 353,49 zł. Roczna stopa oprocentowania 20,50% (stopa zmienna). Całkowity koszt pożyczki: 7161,48 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 1874,73 zł, prowizja 5286,75 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 12461,48 zł Stan na dzień 08.09.2022r. Aasa z Pakietem Korzyści Aasa Standard z Pakietem Korzyści - Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 5300 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 77,46%. Rata miesięczna od 329,64 zł. Roczna stopa oprocentowania 20,50% (stopa zmienna). Całkowity koszt pożyczki: 6326,73 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 1874,73 zł, prowizja 4452 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 11626,73 zł. Stan na dzień 08.09.2022r. Pożyczka z dobrowolnym Pakietem Usług Medycznych. Składka dobrowolnego Pakietu Usług Medycznych: 1 400,00 zł. Składka jest kredytowana i opłacana jednorazowo z kwoty udzielonej pożyczki.

Weryfikacja w bazach dłużników
KRD CCC BIK

Dziś przedstawiamy kolejną firmę pożyczkową, która może pochwalić się sporym doświadczeniem i konkurencyjną ofertą w dobie silnego zagęszczenia na rynku. Aasa specjalizuje się w pożyczkach ratalnych, które od kilku lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Sprawdźmy, jak szczegółowo prezentuje się oferta tego pożyczkodawcy.

Aasa  nasza opinia

Aasa powstała w 2011 roku w Estonii, wkraczając do branży pożyczek długoterminowych, która już wtedy była bardzo konkurencyjna. Do Polski spółka weszła jako Aasa Polska S. A. w 2012 roku, jako prężnie działające przedsiębiorstwo finansowe o międzynarodowym znaczeniu. W tej chwili oprócz Polski, firma jest aktywna w takich krajach jak Szwecja czy Finlandia.

Specjalnością Aasa, jak już wspomniano, są pożyczki ratalne. Firma kieruje swoją ofertę w ten sposób do tych klientów, którym zależy na większych kwotach pieniędzy, które będą mogli spłacić w rozłożonych w czasie ratach.

pożyczka w AASA
Aasa oferuje pożyczki do 15 tys. zł z okresem spłaty do 36 miesięcy

Jakie warunki należy spełnić w Aasa?

Warunki, jakie opisywana firma pożyczkowa określa wobec swoich klientów, są łatwe do znalezienia. Wystarczy otworzyć zakładkę „pytania i odpowiedzi”, gdzie już na pierwszym miejscu Aasa przedstawia regulamin.

  • Należy być nie młodszym niż 20 lat oraz nie starszym niż 80 lat.
  • Trzeba mieszkać na stałe w Polsce.
  • Niezbędne jest posiadanie polskiego obywatelstwa.
  • Trzeba mieć stały dochód.
  • Nie można widnieć w rejestrach dłużników i mieć pozytywną zdolność kredytową.
  • Trzeba wykazać, że ma się zdolność do spłaty pożyczki.

Czy polecił(a)byś Aasa przyjacielowi?

Zobacz wyniki

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

Weryfikacja danych klienta to niezbędny etap związany z ubieganiem się o pożyczkę w Aasa. Firma, tradycyjnie dla każdego pożyczkodawcy, sprawdza zdolność kredytową i historię spłat dotychczasowych zobowiązań w rejestrach finansowych. W przypadku Aasa, są to wszystkie najpopularniejsze bazy. Kolejno, sprawdza się Biuro Informacji Kredytowej (BIK), a także rejestry Biur Informacji Gospodarczej (BIG). Mowa o BIG Infomonitor, ERiF oraz KBIG. Podobnie robi wielu innych pożyczkodawców, choćby Credilo.

Firma zaznacza co ważne, że nie dopuszcza negatywnych wpisów w charakterze dłużnika i nie toleruje negatywnej zdolności kredytowej.

Wysokość pożyczki, raty i odsetki

Oferta pożyczkowa w Aasa została skonstruowana w sposób jednolity. Klienci, którzy ubiegają się o pożyczkę po raz pierwszy, jak i drugi i kolejny, mają do dyspozycji takie same parametry. Minimalnie można pożyczyć już 1000 złotych, a kolejne kwoty zmieniają się co 100 złotych. Maksymalna kwota pożyczki wynosi 15 tys. zł. Maksymalny okres spłaty, jak przystało na pożyczkę długoterminową, liczony jest w miesiącach – wynosi on aktualnie stałe 36 miesięcy, czyli 3 lata.

Jednolitą ofertę, która występuje pod nazwą Aasa Standard, można jednak rozszerzyć o tak zwany Pakiet Korzyści (w którego przypadku maksymalna kwota pożyczki wynosi 25 tysięcy złotych). Co daje on pożyczkobiorcy?

  • szybki przelew środków na konto klienta (koszt przelewu to 0 zł lub czek giro – 13 zł),
  • dwukrotną możliwość skorzystania z wakacji od spłaty raty, czyli wydłużenia okresu kredytowania o jeden lub dwa miesiące,
  • ubezpieczenie w trakcie całego okresu kredytowania. W trakcie tego okresu będzie chronione życie i zdrowie klienta. Ubezpieczenie daje gwarancję ochrony i natychmiastowej wypłaty świadczeń w przypadku choroby lub śmierci,
  • Brak konieczności spłaty kwoty udzielonego kapitału przez okres pierwszych 6 miesięcy.

W przypadku niewybrania pożyczki z PAKIETEM KORZYŚCI:

  • środki zostaną wypłacone 10 dnia od daty podpisania umowy,
  • brak czeku giro,
  • klient będzie miał możliwość jednorazowego skorzystania z wakacji od spłaty raty,
  • tylko pierwsza rata nie będzie zawierała kapitału.

Jako że oferta w Aasa jest jednolita, tak i każde zobowiązanie ponosi w sobie dodatkowe koszty w postaci opłaty przygotowawczej, prowizji oraz odsetek. Jednocześnie, wyrażone jest też oprocentowanie i Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO).

Aasa Standard – Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 4200,00 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 77,90%. Rata miesięczna od 263,52 zł. Roczna stopa oprocentowania (stopa zmienna): 12,5%. Całkowity koszt pożyczki: 5 067,16 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki 877,66 zł, prowizja 4189,50 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 9267,16 zł. Stan na dzień 09.02.2022 r. 

Aasa Standard z Pakietem Korzyści – Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 4800 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 76,69%%. Rata miesięczna od 297,32 zł. Roczna stopa oprocentowania 20% (stopa stała). Całkowity koszt pożyczki: 5687,62 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 1 655,62 zł, prowizja 4032 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 10492,72 zł. Stan na dzień 18.08.2022r. Pożyczka z dobrowolnym Pakietem Usług Medycznych. Składka dobrowolnego Pakietu Usług Medycznych: 1 100,00 zł. Składka jest kredytowana i opłacana jednorazowo z kwoty udzielonej pożyczki.

Wybierając ofertę Aasa Standard, możemy wziąć pożyczkę na kwotę od 1 000 do 25 000 złotych. Pakiet Korzyści pozwala na zobowiązanie w wysokości od 5 000 do 25 000 zł.

Pożyczka w Aasa krok po kroku

Proces zaciągania pożyczki w Aasa można podzielić na kilka prostych i przejrzyście rozplanowanych kroków.

  1. Za pomocą suwaków widocznych na stronie głównej, należy wybrać dwa najważniejsze parametry – kwotę i czas spłaty. Podczas ustalania tych wartości, warto zerknąć na znajdującą się poniżej tabelę kosztów. Przedstawione są tam wszystkie koszty (odsetki, prowizja), jakie wliczone są w każde zobowiązanie. Będąc pewnym dobranych parametrów, wystarczy kliknąć przycisk „złóż wniosek”.
  2. Drugim krokiem jest przejście do formularza rejestracyjnego, który w przypadku Aasa skonstruowano w dość nietypowy sposób. Na początku, ponownie podane są parametry pożyczki w formie suwaków, które można jeszcze skorygować lub całkowicie zmienić. Dalej, należy podać swój numer PESEL, numer telefonu i przedstawić rodzaj pożyczki, jakim jest się zainteresowanym. Aasa oferuje bowiem zarówno pożyczki indywidualne, jak i pożyczki na działalność gospodarczą. Po zatwierdzeniu tych parametrów i zaznaczeni wymaganych zgód, pojawia się dodatkowy formularz do podania swoich danych osobowych. Wpisuje się w nim: imię, nazwisko, numer dowodu osobistego, adres e-mail, ulicę, numer domu, kod pocztowy oraz miejscowość. Wpisując te informacje bezproblemowo, pojawia się kolejna część formularza. Podajemy w nim formę własności mieszkania i rodzaj nieruchomości, jaką się zamieszkuje. Niestety, wskazać trzeba także cel pożyczki, wykształcenie oraz stan cywilny. Ponadto, podać trzeba też źródło dochodu i status zatrudnienia, a także wysokość zarobków.
  3. Firma daje też możliwość ubezpieczenia swojej pożyczki, a także sposób wypłaty – przelew ekspresowy, przelew zwykły i czek GIRO na poczcie.
  4. Na koniec, firma udostępnia możliwość wybrania dnia w miesiącu, kiedy będzie się spłacać ratę pożyczki.
  5. Po zaznaczeniu ostatniej porcji zgód, pozostaje już tylko czekać na weryfikację danych klienta.
  6. Przelew przyjdzie w czasie zależnym od metody wypłaty, jaką wcześniej wybrano.

Aasa Polska – logowanie

Logowanie w serwisie Aasa odbywa się poprzez wejście na stronę aasa.pl i kliknięcie w niebieską ikonkę „Logowanie”, umieszczoną w prawym górnym rogu platformy. Zostaniesz wówczas przeniesiony do okienka, w którym musisz podać swój numer PESEL i numer telefonu, na który zostanie wygenerowany jednorazowy kod SMS. Wpisz go. W ten sposób otrzymasz dostęp do swojego panelu użytkownika.

Możesz również zalogować się do profilu klienta za pomocą swojego konta na Facebooku lub Gmail.

Aasa  co, jeśli nie spłacimy na czas?

Niestety, Aasa nie oferuje możliwości przedłużenia terminu spłaty pożyczki. W przypadku opóźnień, firma ma zatem prawo do podjęcia się działań windykacyjnych wobec nieterminowego klienta. Pierw będą to karne odsetki, następnie firma ma prawo do wysyłania płatnych monitów i ponagleń. W dalszej perspektywie sprawa trafi do firmy windykacyjnej, a ta przy braku rezultatów oddaje sprawę do sądu. Ten zarządza zwykle egzekucję komorniczą. Ostatecznie, dane nieterminowego klienta trafiają do rejestrów dłużników.

Twoja opinia pomaga innym użytkownikom! Jeśli możesz, podziel się swoimi doświadczeniami z Aasa w komentarzach poniżej.

Opinie o Aasa (35)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • R
    R
    Renata
    01.06.2020, 14:28

    Firma , w której wszystko działa w jedną stronę tzn. dla Firmy Aasa, natomiast w przypadku całkowitej spłaty wcześniej, od ponad miesiąca pożyczka niezamknięta, o zwrocie prowizji i opłat przygotowawczych nie wspomnę. Nie ma działu księgowości, gdzie można o wszystko zapytać. Kpiny z naiwnych klientów, którzy w różnych sytuacjach życiowych dali się nabrać. Nie polecam nikomu.

    • A
      A
      Aasa Polska
      07.08.2020, 15:06

      Renata, prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta pod numerem 801 40 40 40 lub (22) 46 00 300. Dołożymy wszelkich starań, by wyjaśnić zaistniałą sytuację, a nasi konsultanci odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania.

    • A
      A
      Ania
      01.09.2021, 11:12

      Potwierdzam! Robią z klienta potencjalnego idiotę. Nadpłaciłas pożyczkę i robią wszystko by nie oddać Ci jej.. codziennie inne kłamstwo..

  • A
    A
    Ala
    28.12.2020, 11:21

    Masakra przy pożyczce 7000 zł do oddania ponad 19 tyś.!!!

    • A
      A
      Arek
      04.12.2021, 17:15

      Niby taka dobra firma a wniosek odrzucony . Szkoda czasu

    • M
      M
      M@cierewicz
      16.12.2021, 18:10

      Bandą oszustów i złodziei… Nie zwracają prowizji za wcześniej spłacone pozyczki. Dno dna !!!!!!

    • J
      J
      Jareq
      16.12.2021, 18:15

      Aasa to dno . Banda oszustów

  • T
    T
    Tom
    01.01.2021, 09:46

    Chciałem 5tys. Otrzymałem 2. Do spłaty 9. Rzeczywiście świetna oferta. Nie polecam.

  • T
    T
    Tomek
    03.09.2022, 06:14

    Dramat. Miałem do zwrotu za wcześniejszą spłatę kredytu , termin do 2.09. I niestety sztuczne problemy, weryfikacja. W przyszłym tygodniu składam wniosek do sądu, żeby nie tracić czasu na ich odwlekanie na wieczne nigdy.

  • T
    T
    Tomek
    02.09.2022, 16:36

    Nie polecam.
    Do dziś miał być zwrot prowizji za wcześniejszą spłatę na koncie, infolinia oczywiście przekazuje dalej i ( no bo zdziwienie systemie, że jednak przelewu nie zrobili) tak się można bujać w nieskończoność. W następnym tygodniu sprawa będzie oddana do sądu i kwota zwrotu prowizji za wcześniejszą spłatę będzie naliczana wraz z odsetkami. Akurat trafiło na mnie, a ja się z takimi firmami nie cackami.

  • A
    A
    Alicja
    17.08.2022, 18:11

    Witam.Wczoraj podpisalam umowe z ta firma.Do dzisiaj czekam na przelew juz ponad dobe,Pracownicy zwodza juz mnie caly dzien.Sa niemili.Ocene wystawilam bardzo negatywna w ankiecie A pozyczki jak nie ma tak nie mam.Prosze uwazajcie na tą firme krzak.Pozdrawiam.

  • K
    K
    Kacha
    13.04.2022, 23:13

    Masakra ta firma spłaciłam pożyczkę a dalej nie zamknęli jej ani w biku i jeszcze jest jakaś nadpłata i dalej czekam na pieniądze i nic . I tak oszukują, że w biku zamknięcie trwa 14 dni i to jest ściema bo do 7 dni maja czas w niektórych firmach zamykają w kilka godzin a nawet do 2 dni . Coś jest nie tak!!!! I wydzwaniam cały czas do nich i nic z tym nie robią!!! NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!!!!

  • D
    D
    Dorota
    05.04.2022, 10:52

    Spłaciłam pożyczkę przed terminem.Obiecano mi zwrot środków do 14 dni.Niestety pieniędzy mi nie oddano.Zadzwoniłam do obsługi klienta i pan poinformował mnie ,że coś tam poprawiają i pieniądze wyślą półtora tygodnia później.Skandal.Ludzie uciekajcie od tych oszustów.

  • K
    K
    Karolina
    17.08.2021, 15:12

    Trzymajcie się od tej firmy z daleka! Mojej mamie wcisnęli pożyczkę na 6 tysięcy. Wczoraj sprawdziłyśmy ile zostało do spłaty.. myślałam że szczęka mi opadnie.. PONAD 10 TYSIĘCY. SPŁACONE 4 TYSIĄCE. Rozumiecie to? Pożyczka 6 tys. to tak naprawdę 15 tysięcy do oddania. Policzyli sobie 9 tysięcy..Tak się cenicie? Jestem załamana. Okradacie ludzi. Doprowadzajcie ludzi do depresji i myśli samobójczych. Serio, starszej kobiety nie stać teraz na jedzenie, na życie. Powinniście na własnej skórze przekonać się jak to jest czuć się jak osoby, które wykorzystujecie. Mam nadzieje, że każda osoba która pracuje w tej „FIRMIE-cyrku” pójdzie siedzieć, my na pewno skontaktujemy się z prawnikami.

  • A
    A
    AML
    28.07.2021, 10:11

    Nie polecam po trzech dniach opożnienia info w bik o zaleglosci mimo przelewu natychmiastowego, dzwonienia, przesylania dowodu wpłaty, maili o pilne ksiegowanie po 3 dniach, nadal nic brak ksiegowania i jeszcze windykacja na glowie. Totalnie nieodpowiedzialna firma zero reakcji na prosby klienta.

Podobne artykuły
Sprawdź ofertę!