Aasa Polska – opinie klientów i recenzja

Pożyczam
od 1000 do 25000
na
od 36 do 36 mies.
Złóż wniosek

Koszty pożyczki

Szczegóły pożyczki

Przykład reprezentatywny

Złóż wniosek
Koszty pożyczki
Miesięczna rata
0
Łącznie do spłaty
0
Całkowity koszt pożyczki
0
Odsetki
0
Prowizja
0

Wymagania:

Status osoby fizycznej
Konto w banku
Wszelkie dane i koszty przedstawione w porównywarce mają charakter poglądowy. Całkowity koszt zobowiązania jest uzależniony od zdolności kredytowej klienta oraz indywidualnego wniosku.

RRSO: 45,60%, całkowita kwota pożyczki: 6300 zł, oprocentowanie zmienne: 18,50%, całkowity koszt pożyczki: 4513,14zł - na przykładzie pożyczki na 36 miesięcy

Szczegóły pożyczki
Kwota
1 000 - 25 000 zł
Treść promocji
Pieniądze wprost na konto *** Minimum formalności *** Prosty wniosek
Okres spłaty
36 miesięcy
Wymagane konto bankowe
Tak
Sposób weryfikacji
Kontomatik/Bluemedia
RRSO
45,57 %
? 45,60% - Aasa Standard; 45,57% - Aasa Standard z Pakietem Korzyści.
Oprocentowanie
18,50 %
? oprocentowanie zmienne
Wiek pożyczkobiorcy
20 - 80 lat
Pierwsza pożyczka gratis
Nie
Maks. pierwsza pożyczka
1 000 - 25 000 zł
Maks. kolejna pożyczka
25000 zł
Czas wypłaty
15 minut
Metoda wypłaty
Przelew

Aasa z Pakietem Premium - Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 7100 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 45,68%. Rata miesięczna od 344,95 zł. Roczna stopa oprocentowania 18,50% (stopa zmienna). Całkowity koszt pożyczki: 5081,09 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 2248,19 zł, prowizja 2832,90 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 12181,09 zł. Stan na dzień 02.02.2024 r. Pożyczka z dobrowolnym Pakietem Językowym. Opłata za dobrowolny Pakiet Językowy: 2000 zł. Aasa z Pakietem Biznes - Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 10700 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 45,68%. Rata miesięczna od 519,85 zł. Roczna stopa oprocentowania 18,50% (stopa zmienna). Całkowity koszt pożyczki: 7657,45 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 3388,15 zł, prowizja 4269,30 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 18357,45 zł. Stan na dzień 02.02.2024 r. Pożyczka z dobrowolnym Pakietem Medycznym. Opłata za dobrowolny Pakiet Medyczny: 3200 zł. Aasa Standard - Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 2500 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 45,68%. Rata miesięczna od 121,47 zł. Roczna stopa oprocentowania 18.50% (stopa zmienna). Całkowity koszt pożyczki: 1789,04 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 791,54 zł, prowizja 997,50 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 4289,04 zł. Stan na dzień 02.02.2024 r. Aasa z Pakietem Gold - Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 4800 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 45,68%. Rata miesięczna od 233,21 zł. Roczna stopa oprocentowania 18,50% (stopa zmienna). Całkowity koszt pożyczki: 3435,02 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 1519,82 zł, prowizja 1915,20 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 8235,02 zł. Stan na dzień 02.02.2024 r. Pożyczka z dobrowolnym Pakietem Medycznym. Opłata za dobrowolny Pakiet Medyczny: 1400 zł.

Zalety
Wysoka kwota maksymalna pożyczki.
Możliwość rozłożenia zobowiązania nawet na 3 lata.
Możliwość wypłaty pożyczki przelewem ekspresowym za 0 złotych przy wyborze Pakietu Korzyści.
Przejrzysty projekt strony internetowej.
Wszystkie koszty podane są w sposób jawny i czytelny.
Wady
Nie można przedłużyć terminu spłaty.
Firma sprawdza wszystkie najpopularniejsze rejestry finansowe.
Wysokie koszty pożyczek.
Dużo wymaganych danych osobistych, jak na przykład stan cywilny i wykształcenie.

Nasza ocena:

5.0/5

Ocena klientów:

4.0/5

Siedziba firmy

Aasa Polska S.A.
Hrubieszowska 2
01-209 Warszawa

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 42000000
KRS: 0000411939
NIP: 5252528111
REGON: 146017266

Dziś przedstawiamy kolejną firmę pożyczkową, która może pochwalić się sporym doświadczeniem i konkurencyjną ofertą w dobie silnego zagęszczenia na rynku. Aasa specjalizuje się w pożyczkach ratalnych, które od kilku lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Sprawdźmy, jak szczegółowo prezentuje się oferta tego pożyczkodawcy.

Aasa – nasza opinia

Aasa powstała w 2011 roku w Estonii, wkraczając do branży pożyczek długoterminowych, która już wtedy była bardzo konkurencyjna. Do Polski spółka weszła jako Aasa Polska S. A. w 2012 roku, jako prężnie działające przedsiębiorstwo finansowe o międzynarodowym znaczeniu.

Specjalnością Aasa, jak już wspomniano, są pożyczki ratalne. Firma kieruje swoją ofertę w ten sposób do tych klientów, którym zależy na większych kwotach pieniędzy, które będą mogli spłacić w rozłożonych w czasie ratach.

Aasa oferuje pożyczki do 25 tys. zł z okresem spłaty do 36 miesięcy

Jakie warunki należy spełnić w Aasa?

Warunki, jakie opisywana firma pożyczkowa określa wobec swoich klientów, są łatwe do znalezienia. Wystarczy otworzyć zakładkę „pytania i odpowiedzi”, gdzie już na pierwszym miejscu Aasa przedstawia regulamin.

  • Należy być nie młodszym niż 20 lat oraz nie starszym niż 80 lat.
  • Trzeba mieszkać na stałe w Polsce.
  • Niezbędne jest posiadanie polskiego obywatelstwa.
  • Trzeba mieć stały dochód.
  • Nie można widnieć w rejestrach dłużników i mieć pozytywną zdolność kredytową.
  • Trzeba wykazać, że ma się zdolność do spłaty pożyczki.

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

Weryfikacja danych klienta to niezbędny etap związany z ubieganiem się o pożyczkę w Aasa. Firma, tradycyjnie dla każdego pożyczkodawcy, sprawdza zdolność kredytową i historię spłat dotychczasowych zobowiązań w rejestrach finansowych. W przypadku Aasa, są to wszystkie najpopularniejsze bazy. Kolejno, sprawdza się Biuro Informacji Kredytowej (BIK), a także rejestry Biur Informacji Gospodarczej (BIG). Mowa o BIG Infomonitor, CRIF oraz KBIG. Podobnie robi wielu innych pożyczkodawców, choćby Credilo.

Firma zaznacza co ważne, że nie dopuszcza negatywnych wpisów w charakterze dłużnika i nie toleruje negatywnej zdolności kredytowej.

Wysokość pożyczki, raty i odsetki

Oferta pożyczkowa w Aasa została skonstruowana w sposób jednolity. Klienci, którzy ubiegają się o pożyczkę po raz pierwszy, jak i drugi i kolejny, mają do dyspozycji takie same parametry. Minimalnie można pożyczyć już 1000 złotych, a kolejne kwoty zmieniają się co 100 złotych. Maksymalna kwota pożyczki wynosi 25 tys. zł. Maksymalny okres spłaty, jak przystało na pożyczkę długoterminową, liczony jest w miesiącach — wynosi on aktualnie stałe 36 miesięcy, czyli 3 lata.

Jednolitą ofertę, która występuje pod nazwą Aasa Standard, można jednak rozszerzyć o tak zwany Pakiet Gold czy Pakiet Premium. Co one dają pożyczkobiorcy?

Pakiet Premium:

  • pakiet językowy (dostęp do platformy kursanta)
  • pakiet SIM (nielimitowane rozmowy, SMSy i MMSy bez ograniczeń, 10 GB internetu).

Pakiet Gold:

  • pakiet medyczny (dostęp do lekarzy specjalistów, usługi stomatologiczne, badania laboratoryjne, ocena wyników badań).

Jako że oferta w Aasa jest jednolita, tak i każde zobowiązanie ponosi w sobie dodatkowe koszty w postaci opłaty przygotowawczej, prowizji oraz odsetek. Jednocześnie, wyrażone jest też oprocentowanie i Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO).

Pożyczka w Aasa krok po kroku

Proces zaciągania pożyczki w Aasa można podzielić na kilka prostych i przejrzyście rozplanowanych kroków.

  1. Za pomocą suwaków widocznych na stronie głównej, należy wybrać dwa najważniejsze parametry – kwotę i czas spłaty. Podczas ustalania tych wartości, warto zerknąć na znajdującą się poniżej tabelę kosztów. Przedstawione są tam wszystkie koszty (odsetki, prowizja), jakie wliczone są w każde zobowiązanie. Będąc pewnym dobranych parametrów, wystarczy kliknąć przycisk „złóż wniosek”.
  2. Drugim krokiem jest przejście do formularza rejestracyjnego, który w przypadku Aasa skonstruowano w dość nietypowy sposób. Na początku, ponownie podane są parametry pożyczki w formie suwaków, które można jeszcze skorygować lub całkowicie zmienić. Dalej, należy podać swój numer PESEL, numer telefonu i przedstawić rodzaj pożyczki, jakim jest się zainteresowanym. Aasa oferuje bowiem zarówno pożyczki indywidualne, jak i pożyczki na działalność gospodarczą. Po zatwierdzeniu tych parametrów i zaznaczeni wymaganych zgód, pojawia się dodatkowy formularz do podania swoich danych osobowych. Wpisuje się w nim: imię, nazwisko, numer dowodu osobistego, adres e-mail, ulicę, numer domu, kod pocztowy oraz miejscowość. Wpisując te informacje bezproblemowo, pojawia się kolejna część formularza. Podajemy w nim formę własności mieszkania i rodzaj nieruchomości, jaką się zamieszkuje. Niestety, wskazać trzeba także cel pożyczki, wykształcenie oraz stan cywilny. Ponadto, podać trzeba też źródło dochodu i status zatrudnienia, a także wysokość zarobków.
  3. Firma daje też możliwość ubezpieczenia swojej pożyczki, a także sposób wypłaty – przelew ekspresowy i przelew zwykły.
  4. Na koniec, firma udostępnia możliwość wybrania dnia w miesiącu, kiedy będzie się spłacać ratę pożyczki.
  5. Po zaznaczeniu ostatniej porcji zgód, pozostaje już tylko czekać na weryfikację danych klienta.
  6. Przelew przyjdzie w czasie zależnym od metody wypłaty, jaką wcześniej wybrano.

Aasa Polska – logowanie

Logowanie w serwisie Aasa odbywa się poprzez wejście na stronę aasa.pl i kliknięcie w niebieską ikonkę „Logowanie”, umieszczoną w prawym górnym rogu platformy. Zostaniesz wówczas przeniesiony do okienka, w którym musisz podać swój numer PESEL i numer telefonu, na który zostanie wygenerowany jednorazowy kod SMS. Wpisz go. W ten sposób otrzymasz dostęp do swojego panelu użytkownika.

Możesz również zalogować się do profilu klienta za pomocą swojego konta na Facebooku lub Gmail.

Aasa  co, jeśli nie spłacimy na czas?

Niestety, Aasa nie oferuje możliwości przedłużenia terminu spłaty pożyczki. W przypadku opóźnień, firma ma zatem prawo do podjęcia się działań windykacyjnych wobec nieterminowego klienta. Pierw będą to karne odsetki, następnie firma ma prawo do wysyłania płatnych monitów i ponagleń. W dalszej perspektywie sprawa trafi do firmy windykacyjnej, a ta przy braku rezultatów oddaje sprawę do sądu. Ten zarządza zwykle egzekucję komorniczą. Ostatecznie, dane nieterminowego klienta trafiają do rejestrów dłużników.

Twoja opinia pomaga innym użytkownikom! Jeśli możesz, podziel się swoimi doświadczeniami z Aasa w komentarzach poniżej.

Naszym celem jest dostarczanie użytkownikom wartościowych i wiarygodnych treści, które pomogą im podejmować świadome decyzje finansowe. Wszystkie artykuły publikowane na naszym portalu opierają się na sprawdzonych źródłach i są redagowane przez specjalistów z dziedziny finansów.
Jak podobała Ci się treść?
5 - ciekawa, 1 - nieciekawa
4/5 - (183 votes)
Opinie o Aasa (44)

Odpowiadasz na komentarz:

Komentarz zostanie opublikowany pod tą nazwą

Adres e-mail nie zostanie nigdzie opublikowany

Treści, które udostępniasz w serwisie są weryfikowane

  • R
    R

    Renata

    01.06.2020, 14:28

    Wyróżniający się komentarz

    Firma , w której wszystko działa w jedną stronę tzn. dla Firmy Aasa, natomiast w przypadku całkowitej spłaty wcześniej, od ponad miesiąca pożyczka niezamknięta, o zwrocie prowizji i opłat przygotowawczych nie wspomnę. Nie ma działu księgowości, gdzie można o wszystko zapytać. Kpiny z naiwnych klientów, którzy w różnych sytuacjach życiowych dali się nabrać. Nie polecam nikomu.

    • A
      A

      Aasa Polska

      07.08.2020, 15:06

      Wyróżniający się komentarz

      Renata, prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta pod numerem 801 40 40 40 lub (22) 46 00 300. Dołożymy wszelkich starań, by wyjaśnić zaistniałą sytuację, a nasi konsultanci odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania.

    • A
      A

      Ania

      01.09.2021, 11:12

      Wyróżniający się komentarz

      Potwierdzam! Robią z klienta potencjalnego idiotę. Nadpłaciłas pożyczkę i robią wszystko by nie oddać Ci jej.. codziennie inne kłamstwo..

  • K
    K

    Karolina

    17.08.2021, 15:12

    Wyróżniający się komentarz

    Trzymajcie się od tej firmy z daleka! Mojej mamie wcisnęli pożyczkę na 6 tysięcy. Wczoraj sprawdziłyśmy ile zostało do spłaty.. myślałam że szczęka mi opadnie.. PONAD 10 TYSIĘCY. SPŁACONE 4 TYSIĄCE. Rozumiecie to? Pożyczka 6 tys. to tak naprawdę 15 tysięcy do oddania. Policzyli sobie 9 tysięcy..Tak się cenicie? Jestem załamana. Okradacie ludzi. Doprowadzajcie ludzi do depresji i myśli samobójczych. Serio, starszej kobiety nie stać teraz na jedzenie, na życie. Powinniście na własnej skórze przekonać się jak to jest czuć się jak osoby, które wykorzystujecie. Mam nadzieje, że każda osoba która pracuje w tej „FIRMIE-cyrku” pójdzie siedzieć, my na pewno skontaktujemy się z prawnikami.

  • A
    A

    Ala

    28.12.2020, 11:21

    Wyróżniający się komentarz

    Masakra przy pożyczce 7000 zł do oddania ponad 19 tyś.!!!

    • A
      A

      Arek

      04.12.2021, 17:15

      Wyróżniający się komentarz

      Niby taka dobra firma a wniosek odrzucony . Szkoda czasu

    • M
      M

      M@cierewicz

      16.12.2021, 18:10

      Wyróżniający się komentarz

      Bandą oszustów i złodziei… Nie zwracają prowizji za wcześniej spłacone pozyczki. Dno dna !!!!!!

    • J
      J

      Jareq

      16.12.2021, 18:15

      Wyróżniający się komentarz

      Aasa to dno . Banda oszustów

  • P
    P

    Piotr

    01.12.2023, 11:26

    Wyróżniający się komentarz

    Witam wszystkich.

    Moja wojna z firmą Aasa trwała długo o odzyskanie zwrotu kosztów pożyczki w raz z odsetkami w kwocie parotysięcznej, ale skończyła się pozytywnie. Firmę Aasa musiałem pozwać sądownie i wygrałem. Mam wyrok i namiary na adwokata, który to poprowadził bardzo dobrze. Jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę pisać. Bardzo chętnie podam namiary. Walczcie z tą firmą, bo oni są bezwzględni i za darmo wam nie oddadzą Waszych pieniędzy.

  • A
    A

    Asiaa

    24.06.2023, 09:30

    Wyróżniający się komentarz

    Jedna z najgorszych pożyczek. Prowizje za pożyczkę jak z kosmosu. Spamią że dadzą a przyjdzie co do czego to nie dają i jest odmowa.

  • K
    K

    Kondzio

    25.04.2023, 19:36

    Wyróżniający się komentarz

    Nigdy nie korzystajcie z Aasa.!!! Złodzieje i oszuści. Prędzej dogadacie się z komornikiem . Empatia zrozumienie i chęć pomocy nie mają dla nich wartości. Kto ich sponsoruje że jeszcze są w branży usług finansowych😠👎👎👎👎👎👎👎

  • K
    K

    Katarzyna

    18.01.2023, 00:08

    Wyróżniający się komentarz

    Oszusci i dziadostwo zgłoszone do knf

  • M
    M

    Małgorzata Kazmierowska

    29.12.2022, 14:57

    Wyróżniający się komentarz

    Typowa lichwa! Wzięłam 7 tys.,a do spłaty drugie tyle.Nie ma możliwości restrukturyzacji pożyczki.Nie interesuje ich w jaki sposób klient to spłaci.Kiedy brałam pożyczkę od nich nie musiałam przedstawiać dokumentów o dochodach.Zeruja na ludzkiej krzywdzie i łzach.Aasa to krwiopijcy.Nie poleceń i przestrzegam wszystkich przed tą firmą,bo straszą firma windykacyjna w razie braku spłaty raty.

  • R
    R

    Rafał

    16.12.2022, 15:21

    Wyróżniający się komentarz

    Potwierdzam, celowo wprowadzają w błąd, kłamią. Nie polecam!

  • X
    X

    XYZJ

    27.09.2022, 09:45

    Wyróżniający się komentarz

    Dostałem odmowę – brak zdolności kredytowej, ale nigdzie mnie nie sprawdzali.

Polecane artykuły

Zobacz wszystkie
Zobacz wszystkie