Aasa Polska – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
5.0
Ocena użytkowników
4.1
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Status osoby fizycznej
Telefon komórkowy
Konto w banku
Adres e-mail
Maks. pierwsza pożyczka
1 000 - 15 000 zł
Złóż wniosek w Aasa

Zalety i wady firmy Aasa

Zalety
  • Wysoka kwota maksymalna pożyczki.
  • Możliwość rozłożenia zobowiązania nawet na 3 lata.
  • Możliwość wypłaty pożyczki przelewem ekspresowym i czekiem GIRO przy wyborze Pakietu Korzyści.
  • Przejrzysty projekt strony internetowej.
  • Wszystkie koszty podane są w sposób jawny i czytelny.
Wady
  • Nie można przedłużyć terminu spłaty.
  • Firma sprawdza wszystkie najpopularniejsze rejestry finansowe.
  • Wysokie koszty pożyczek.
  • Dużo wymaganych danych osobistych, jak na przykład stan cywilny i wykształcenie.

Siedziba firmy

Adres:

Aasa Polska S.A.

Hrubieszowska 2

01-209 Warszawa

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 42000000 PLN
KRS: 0000411939
NIP: 5252528111
REGON: 146017266
Okres spłaty12 - 36 miesięcy
Wymagane konto bankoweTak
Sposób weryfikacjiKontomatik
Kwota1 000 - 15 000 zł
RRSO76,71 %
Oprocentowanie11,50 %
Wiek pożyczkobiorcy20 - 76 lat
Pierwsza pożyczka gratisNie
Maks. pierwsza pożyczka1 000 - 15 000 zł
Maks. kolejna pożyczka15000 zł
Czas wypłaty15 minut
Metoda wypłatyPrzelew/czek GIRO

Aasa Standard - Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 4 000,00 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 76,71%. Rata miesięczna od 249,07 zł. Roczna stopa oprocentowania (stopa zmienna): 11,5%. Całkowity koszt pożyczki: 4 754,03 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 764,03 zł, prowizja – 3 990,00 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 8 754,03 zł. Stan na dzień 05.01.2022 r. Aasa Standard z Pakietem Korzyści - Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 5 700,00 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 70,81%. Rata miesięczna od 340,67 zł. Roczna stopa oprocentowania (stopa zmienna) 11,5%. Całkowity koszt pożyczki: 6 275,74 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 1088,74 zł, prowizja 5 187,00 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 11 975,74 zł. Stan na dzień 05.01.2022 r. Pożyczka z dobrowolnym ubezpieczeniem na życie. Składka dobrowolnego ubezpieczenia na życie: 1 641,60 zł. Składka jest kredytowana i opłacana jednorazowo.

Weryfikacja w bazach dłużników
KRD ERIF CCC BIK

Dziś przedstawiamy kolejną firmę pożyczkową, która może pochwalić się sporym doświadczeniem i konkurencyjną ofertą w dobie silnego zagęszczenia na rynku. Aasa specjalizuje się w pożyczkach ratalnych, które od kilku lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Sprawdźmy, jak szczegółowo prezentuje się oferta tego pożyczkodawcy.

Aasa  nasza opinia

Aasa powstała w 2011 roku w Estonii, wkraczając do branży pożyczek długoterminowych, która już wtedy była bardzo konkurencyjna. Do Polski spółka weszła jako Aasa Polska S. A. w 2012 roku, jako prężnie działające przedsiębiorstwo finansowe o międzynarodowym znaczeniu. W tej chwili oprócz Polski, firma jest aktywna w takich krajach jak Szwecja czy Finlandia.

Specjalnością Aasa, jak już wspomniano, są pożyczki ratalne. Firma kieruje swoją ofertę w ten sposób do tych klientów, którym zależy na większych kwotach pieniędzy, które będą mogli spłacić w rozłożonych w czasie ratach.

Jakie warunki należy spełnić w Aasa?

Warunki, jakie opisywana firma pożyczkowa określa wobec swoich klientów, są łatwe do znalezienia. Wystarczy otworzyć zakładkę „pytania i odpowiedzi”, gdzie już na pierwszym miejscu Aasa przedstawia regulamin.

  • Należy być nie młodszym niż 20 lat oraz nie starszym niż 76 lat.
  • Trzeba mieszkać na stałe w Polsce.
  • Niezbędne jest posiadanie polskiego obywatelstwa.
  • Trzeba mieć stały dochód.
  • Nie można widnieć w rejestrach dłużników i mieć pozytywną zdolność kredytową.
  • Trzeba wykazać, że ma się zdolność do spłaty pożyczki.

Czy polecił(a)byś Aasa przyjacielowi?

Zobacz wyniki

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

Weryfikacja danych klienta to niezbędny etap związany z ubieganiem się o pożyczkę w Aasa. Firma, tradycyjnie dla każdego pożyczkodawcy, sprawdza zdolność kredytową i historię spłat dotychczasowych zobowiązań w rejestrach finansowych. W przypadku Aasa, są to wszystkie najpopularniejsze bazy. Kolejno, sprawdza się Biuro Informacji Kredytowej (BIK), a także rejestry Biur Informacji Gospodarczej (BIG). Mowa o BIG Infomonitor, ERiF oraz KBIG. Podobnie robi wielu innych pożyczkodawców, choćby Credilo.

Firma zaznacza co ważne, że nie dopuszcza negatywnych wpisów w charakterze dłużnika i nie toleruje negatywnej zdolności kredytowej.

Wysokość pożyczki, raty i odsetki

Oferta pożyczkowa w Aasa została skonstruowana w sposób jednolity. Klienci, którzy ubiegają się o pożyczkę po raz pierwszy, jak i drugi i kolejny, mają do dyspozycji takie same parametry. Minimalnie można pożyczyć już 1000 złotych, a kolejne kwoty zmieniają się co 100 złotych. Maksymalna kwota pożyczki wynosi 15 tys. zł. Maksymalny okres spłaty, jak przystało na pożyczkę długoterminową, liczony jest w miesiącach – wynosi on aktualnie stałe 36 miesięcy, czyli 3 lata.

Jednolitą ofertę, która występuje pod nazwą Aasa Standard, można jednak rozszerzyć o tak zwany Pakiet Korzyści (w którego przypadku maksymalna kwota pożyczki wynosi 10 tysięcy złotych). Co daje on pożyczkobiorcy?

  • szybki przelew środków na konto klienta (koszt przelewu to 0 zł lub czek giro – 13 zł),
  • dwukrotną możliwość skorzystania z wakacji od spłaty raty, czyli wydłużenia okresu kredytowania o jeden lub dwa miesiące,
  • ubezpieczenie w trakcie całego okresu kredytowania. W trakcie tego okresu będzie chronione życie i zdrowie klienta. Ubezpieczenie daje gwarancję ochrony i natychmiastowej wypłaty świadczeń w przypadku choroby lub śmierci,
  • Brak konieczności spłaty kwoty udzielonego kapitału przez okres pierwszych 6 miesięcy.

W przypadku niewybrania pożyczki z PAKIETEM KORZYŚCI:

  • środki zostaną wypłacone 10 dnia od daty podpisania umowy,
  • brak czeku giro,
  • klient będzie miał możliwość jednorazowego skorzystania z wakacji od spłaty raty,
  • tylko pierwsza rata nie będzie zawierała kapitału.

Jako że oferta w Aasa jest jednolita, tak i każde zobowiązanie ponosi w sobie dodatkowe koszty w postaci opłaty przygotowawczej, prowizji oraz odsetek. Jednocześnie, wyrażone jest też oprocentowanie i Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO).

Aasa Standard – Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 4 000,00 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 74,08%. Rata miesięczna od 245,30 zł. Roczna stopa oprocentowania (stopa zmienna) 9,5%. Całkowity koszt pożyczki: 4 617,56 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 627,56 zł, prowizja 3 990,00 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 8 617,56 zł. Stan na dzień 05.11.2021 r.

Aasa Standard z Pakietem Korzyści – Warunkiem udzielenia pożyczki jest pozytywny wynik oceny zdolności kredytowej. Rzeczywista roczna stopa oprocentowania dla reprezentatywnego przykładu pożyczki w wysokości 5 700,00 zł (całkowita kwota kredytu) na okres 36 miesięcy wynosi 65,54%. Rata miesięczna od 329,25 zł. Roczna stopa oprocentowania (stopa zmienna) 9,5%. Całkowity koszt pożyczki: 5857,89 zł (w tym: odsetki od kwoty pożyczki – 670,89, zł, prowizja 5 187 zł). Całkowita kwota do zapłaty przez konsumenta to 11 557,89 zł. Stan na dzień 23.11.2021 r. Pożyczka z dobrowolnym ubezpieczeniem na życie. Składka dobrowolnego ubezpieczenia na życie: 1 641,60 zł. Składka jest kredytowana i opłacana jednorazowo.

Wybierając ofertę Aasa Standard, możemy wziąć pożyczkę na kwotę od 1 000 do 15 000 złotych. Pakiet Korzyści pozwala na zobowiązanie w wysokości od 5 000 do 10 000 zł.

Pożyczka w Aasa krok po kroku

Proces zaciągania pożyczki w Aasa można podzielić na kilka prostych i przejrzyście rozplanowanych kroków.

  1. Za pomocą suwaków widocznych na stronie głównej, należy wybrać dwa najważniejsze parametry – kwotę i czas spłaty. Podczas ustalania tych wartości, warto zerknąć na znajdującą się poniżej tabelę kosztów. Przedstawione są tam wszystkie koszty (odsetki, prowizja), jakie wliczone są w każde zobowiązanie. Będąc pewnym dobranych parametrów, wystarczy kliknąć przycisk „złóż wniosek”.
  2. Drugim krokiem jest przejście do formularza rejestracyjnego, który w przypadku Aasa skonstruowano w dość nietypowy sposób. Na początku, ponownie podane są parametry pożyczki w formie suwaków, które można jeszcze skorygować lub całkowicie zmienić. Dalej, należy podać swój numer PESEL, numer telefonu i przedstawić rodzaj pożyczki, jakim jest się zainteresowanym. Aasa oferuje bowiem zarówno pożyczki indywidualne, jak i pożyczki na działalność gospodarczą. Po zatwierdzeniu tych parametrów i zaznaczeni wymaganych zgód, pojawia się dodatkowy formularz do podania swoich danych osobowych. Wpisuje się w nim: imię, nazwisko, numer dowodu osobistego, adres e-mail, ulicę, numer domu, kod pocztowy oraz miejscowość. Wpisując te informacje bezproblemowo, pojawia się kolejna część formularza. Podajemy w nim formę własności mieszkania i rodzaj nieruchomości, jaką się zamieszkuje. Niestety, wskazać trzeba także cel pożyczki, wykształcenie oraz stan cywilny. Ponadto, podać trzeba też źródło dochodu i status zatrudnienia, a także wysokość zarobków.
  3. Firma daje też możliwość ubezpieczenia swojej pożyczki, a także sposób wypłaty – przelew ekspresowy, przelew zwykły i czek GIRO na poczcie.
  4. Na koniec, firma udostępnia możliwość wybrania dnia w miesiącu, kiedy będzie się spłacać ratę pożyczki.
  5. Po zaznaczeniu ostatniej porcji zgód, pozostaje już tylko czekać na weryfikację danych klienta.
  6. Przelew przyjdzie w czasie zależnym od metody wypłaty, jaką wcześniej wybrano.

Aasa Polska – logowanie

Logowanie w serwisie Aasa odbywa się poprzez wejście na stronę aasa.pl i kliknięcie w niebieską ikonkę „Logowanie”, umieszczoną w prawym górnym rogu platformy. Zostaniesz wówczas przeniesiony do okienka, w którym musisz podać swój numer PESEL i numer telefonu, na który zostanie wygenerowany jednorazowy kod SMS. Wpisz go. W ten sposób otrzymasz dostęp do swojego panelu użytkownika.

Możesz również zalogować się do profilu klienta za pomocą swojego konta na Facebooku lub Gmail.

Aasa  co, jeśli nie spłacimy na czas?

Niestety, Aasa nie oferuje możliwości przedłużenia terminu spłaty pożyczki. W przypadku opóźnień, firma ma zatem prawo do podjęcia się działań windykacyjnych wobec nieterminowego klienta. Pierw będą to karne odsetki, następnie firma ma prawo do wysyłania płatnych monitów i ponagleń. W dalszej perspektywie sprawa trafi do firmy windykacyjnej, a ta przy braku rezultatów oddaje sprawę do sądu. Ten zarządza zwykle egzekucję komorniczą. Ostatecznie, dane nieterminowego klienta trafiają do rejestrów dłużników.

Twoja opinia pomaga innym użytkownikom! Jeśli możesz, podziel się swoimi doświadczeniami z Aasa w komentarzach poniżej.

Opinie o Aasa (30)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • R
    R
    Renata
    01.06.2020, 14:28

    Firma , w której wszystko działa w jedną stronę tzn. dla Firmy Aasa, natomiast w przypadku całkowitej spłaty wcześniej, od ponad miesiąca pożyczka niezamknięta, o zwrocie prowizji i opłat przygotowawczych nie wspomnę. Nie ma działu księgowości, gdzie można o wszystko zapytać. Kpiny z naiwnych klientów, którzy w różnych sytuacjach życiowych dali się nabrać. Nie polecam nikomu.

    • A
      A
      Aasa Polska
      07.08.2020, 15:06

      Renata, prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta pod numerem 801 40 40 40 lub (22) 46 00 300. Dołożymy wszelkich starań, by wyjaśnić zaistniałą sytuację, a nasi konsultanci odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania.

    • A
      A
      Ania
      01.09.2021, 11:12

      Potwierdzam! Robią z klienta potencjalnego idiotę. Nadpłaciłas pożyczkę i robią wszystko by nie oddać Ci jej.. codziennie inne kłamstwo..

  • A
    A
    Ala
    28.12.2020, 11:21

    Masakra przy pożyczce 7000 zł do oddania ponad 19 tyś.!!!

    • A
      A
      Arek
      04.12.2021, 17:15

      Niby taka dobra firma a wniosek odrzucony . Szkoda czasu

    • M
      M
      M@cierewicz
      16.12.2021, 18:10

      Bandą oszustów i złodziei… Nie zwracają prowizji za wcześniej spłacone pozyczki. Dno dna !!!!!!

    • J
      J
      Jareq
      16.12.2021, 18:15

      Aasa to dno . Banda oszustów

  • A
    A
    Anna
    03.12.2020, 14:18

    Omijajcie szerokim łukiem. Firma ma ogromny problem z rozliczeniem pożyczki nie mam pojęcia jaki mają w tym cel ale pewnie finansowy. Ja swoją spłaciłam w całości 28.10.2020 a do dnia dzisiejszego ,czyli 03.12.2020 pożyczka widnieje w BIK. W mailach piszą, ze pożyczka została spłacona poprawnie i zostanie zamknięta ale kiedy to nie wiadomo. Żadnych konkretów tylko spychanie tematu i pełna ignorancja klienta . ODRADZAM ZDECYDOWANIE .

    • R
      R
      RACHMANINOW
      13.07.2021, 16:38

      Powiem krótko firma tragiczna obsługa na poziomie zerowym raty sobie sami każą zmieniać ja mam teraz tylko pze to dużo problemów starsza na wszelkie możliwe sposoby jak się na ifolini powie cokolwiek źle na ich temat Odrazu jakieś kzyki do klienta jak się masz prosi o zmianę rat cały czas pracuja nad tym nie są wstanie nic zrobić, żałuję że cokolwiek wziolem od nich.. Uważajcie na nich, nie bierzcie bo pozniej tylko same problemy

  • K
    K
    Karolina
    17.08.2021, 15:12

    Trzymajcie się od tej firmy z daleka! Mojej mamie wcisnęli pożyczkę na 6 tysięcy. Wczoraj sprawdziłyśmy ile zostało do spłaty.. myślałam że szczęka mi opadnie.. PONAD 10 TYSIĘCY. SPŁACONE 4 TYSIĄCE. Rozumiecie to? Pożyczka 6 tys. to tak naprawdę 15 tysięcy do oddania. Policzyli sobie 9 tysięcy..Tak się cenicie? Jestem załamana. Okradacie ludzi. Doprowadzajcie ludzi do depresji i myśli samobójczych. Serio, starszej kobiety nie stać teraz na jedzenie, na życie. Powinniście na własnej skórze przekonać się jak to jest czuć się jak osoby, które wykorzystujecie. Mam nadzieje, że każda osoba która pracuje w tej „FIRMIE-cyrku” pójdzie siedzieć, my na pewno skontaktujemy się z prawnikami.

  • A
    A
    AML
    28.07.2021, 10:11

    Nie polecam po trzech dniach opożnienia info w bik o zaleglosci mimo przelewu natychmiastowego, dzwonienia, przesylania dowodu wpłaty, maili o pilne ksiegowanie po 3 dniach, nadal nic brak ksiegowania i jeszcze windykacja na glowie. Totalnie nieodpowiedzialna firma zero reakcji na prosby klienta.

  • K
    K
    Krzysztof
    08.07.2021, 20:06

    Nie polecam nikomu! 12 czerwca 2021 zapłaciłem ratę (płatność do 15 czerwca) do dnia dzisiejszego 8 lipiec 2021 wpłata nadal nie zaksiegowana a 24 czerwca wysłałem potwierdzenie przelewu i nadal nic. Jestem na dzień dzisiejszy nękany przez firmę AASA POLSKA I przez widykacje CROSSFINANCE…. sprawa nadaje się do telewizji….. Do programu UWAGA.

  • T
    T
    Tom
    01.01.2021, 09:46

    Chciałem 5tys. Otrzymałem 2. Do spłaty 9. Rzeczywiście świetna oferta. Nie polecam.

  • A
    A
    Alek
    16.11.2020, 09:06

    Kpina z klientów niestety…. 13.11.2020 zawarłem umowę na pożyczkę. Druga już ! Zawarłem z tzw. pakietem korzyści Aasa – przelew natychmiastowy… do dziś jest status WYPŁATA W TRAKCIE. W sobotę pisałem na czacie i cisza. nikt sie nie odezwał. Przed chwilką dosłownie zalogowałem się i na czacie ktoś był dostępny. gdy tylko zapytałem o wypłatę – „czas został zakończony”, oceń rozmowę…. żenada. Mam umowę zawartą z tzw. pakietem korzyści i przelewem ekspresowym. Przelewu brak, czy mogę wypowiedzieć umowę ? Czy ona faktycznie została zawarta ?

    • T
      T
      Tomasz
      03.12.2020, 15:23

      Alek, trochę to dziwne. Też brałem Pakiet Korzyści i pieniądze miałem po kilku minutach na koncie.

  • M
    M
    Mirek
    15.10.2020, 10:49

    Witam popieram to co piszą o tej firmie to sa oszuści i złodzieje ja płaciłem wiecej niż wynosiła rata w pewnym momencie splacilem cala pożyczkę, ale miałem nadplate na początku aasa podała mi ze nadpłata wynosiła ponad 90 zl ja uważałem ze ponad 160 zl a dzisiaj dostałem wiadomość ze moja nadpłata wynosi 0.62 gr gdzie pienieniadze z tej nadpłaty nie powinny być wogole ruszone. W tej firmie pracuja ksiegowi oszuści i złodzieje a ta ponad 90 zl ktore aasa wyliczyła to rzekomo błąd systemu i ze po wyliczenie wyszlo 0.62 gr. To sa złodzieje i oszuści. Ludzie którzy czytacie opinie nie pchajcie się w kredyt w aasa polska

    • N
      N
      Nela
      18.09.2021, 23:17

      Nie polecam zbyt duża prowizja i prawda o czym piszą w komentarzach ludzie.

  • M
    M
    Magda
    07.09.2020, 23:22

    AASa nie weryfikuje dokładnie danych zaciągających pożyczki

    • L
      L
      Lena
      09.05.2021, 22:18

      Weryfikuje wszystkie bazy i nawet przy dobrej historii odmowa.

    • I
      I
      Izabela
      18.07.2021, 19:28

      Co to za firma że udziela pożyczki bez wglądu dowodu osobistego.Pozyczka przez internet na pesel Tak na mnie ktoś wziol pożyczkę.

Podobne artykuły
NOWOŚĆ
pobierz-pwa

Pobierz aplikacje

czerwona-skarbonka.pl

x