Hapi Pożyczki – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
5.0
Ocena użytkowników
3.9
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Konto w banku
Telefon komórkowy
Status osoby fizycznej
Adres e-mail
Zameldowanie
Maks. pierwsza pożyczka
2 000 - 15 000 zł
Złóż wniosek w Hapi Pożyczki

Zalety i wady firmy Hapi Pożyczki

Zalety
  • W całości bez wychodzenia z domu
  • Pierwsza rata po 2 miesiącach od wypłaty gotówki
  • Pieniądze na koncie nawet w 15 minut
Wady
  • Brak podanych realnych kosztów pożyczki na stronie głównej

Siedziba firmy

Adres:

IPF Polska Sp. z o. o.

Al. Jerozolimskie 136

02-305 Warszawa

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 1740000000 PLN
KRS: 0000333174
NIP: 7010191956
REGON: 141948913
PromocjaNie
? Weź dowolną hapipożyczkę z szansą na jej SPŁATĘ! Konkurs „Świąteczna hapispłata” trwa w okresie od 20.12.2021 r. od godz. 00:00 do 27.12.2021 r. do godz.23:59.
RRSO9,81 %
? 9,81% Pożyczka Długoterminowa, RRSO 118,81% Pożyczka ratalna
Godziny pracy w sobotę9:00 - 17.00
Metoda wypłatyprzelew na konto
Oprocentowanie7,20 %
Kwota2 000 - 15 000 zł
Okres spłaty6 - 24 miesięcy
Maks. pierwsza pożyczka2 000 - 15 000 zł
Maks. kolejna pożyczka15000 zł
Pierwsza pożyczka gratisNie
Wiek pożyczkobiorcy20 - 99 lat
Czas wypłaty15 minut
Sposób weryfikacjitelefoniczna

Produkt „Pożyczka Długoterminowa” Oferta produktowa „Pożyczka Długoterminowa” obowiązuje od dnia 1 lipca 2021r i dotyczy pożyczki oferowanej wyłącznie przez Internet (online). Z oferty produktowej „Pożyczka Długoterminowa” mogą skorzystać wyłącznie nowi klienci (konsumenci nieposiadający aktywnej umowy pożyczki w IPF Polska Sp. z o.o. w dniu złożenia wniosku), którzy otrzymają pozytywną ocenę badania zdolności kredytowej, spełnią wymagania oceny kredytowej oraz wiarygodności finansowej i płatniczej obowiązujące w hapipożyczki. Oferta produktowa „Pożyczka Długoterminowa” dostępna jest z okresem kredytowania od 12 do 36 miesięcy, w kwotach od 2 000 zł do 15 000 zł. Poziom pozaodsetkowych kosztów oferty produktowej „Pożyczka Długoterminowa” wynosi 0,42% miesięcznie. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 9,80%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 15.000,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 17.268,00 zł, oprocentowanie stałe 0,00%, całkowity koszt kredytu 2.268,00 zł (w tym: prowizja 1.701,00 zł, odsetki 0,00 zł, opłata za hapiserwis 567,00 zł), 36 miesięcznych rat: 35 pierwszych miesięcznych równych rat w wysokości po 479,67 zł., ostatnia 36 miesięczna rata w wysokości 479,55 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 01.07.2021 r. na reprezentatywnym przykładzie Pożyczki Długoterminowej. Produkt "Pożyczka ratalna" Oferta produktowa „Pożyczka ratalna” obowiązuje od dnia 01 lipca 2021 r. Z oferty produktowej „Pożyczka ratalna” mogą skorzystać klienci, którzy otrzymają pozytywną ocenę badania zdolności kredytowej, spełnią wymagania oceny kredytowej oraz wiarygodności finansowej i płatniczej obowiązujące w hapipożyczki. Oferta produktowa „Pożyczka ratalna” dostępna jest z okresem kredytowania wynoszącym od 6 do 36 miesięcy, w kwotach od 800,00 zł do 15.000 zł. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 118,81 %, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 3.000,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 5.273,40 zł, oprocentowanie stałe 7,20 %, całkowity koszt kredytu 2.273,40 zł (w tym: prowizja 1.571,40 zł, odsetki 178,20 zł, opłata hapiserwis 523,80 zł), 18 miesięcznych rat: 17 pierwsze miesięczne równe raty w wysokości po 292,97 zł, ostatnia 18 miesięczna rata w wysokości 292,91 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 01.07.2021 r. na reprezentatywnym przykładzie Pożyczki ratalnej.

Hapi Pożyczki to firma istniejąca na rynku od końca 2014 roku. Firma jest częścią koncernu IPF, do którego należy między innymi pożyczkodawca Provident. Firma szybko zyskała ugruntowaną pozycję na rynku. Czym charakteryzuje się oferta Hapi i czy warto z niej skorzystać?

Hapi Pożyczki to jeden z najchętniej wybieranych pożyczkodawców przez klientów w każdym wieku

Hapi Pożyczki — nasza opinia

Po zapoznaniu się ze stroną internetową Hapi Pożyczki naszym oczom okazuje się barwna, ciekawie zaprojektowana witryna. Nie dajmy się zwieść jednak kalkulatorowi przykładowych kwot, który dominuje stronę — podaje on tylko przykładowe zależności między kwotą i długością zaciągnięcia pożyczki a wysokością miesięcznych rat. Podobny chwyt w swojej ofercie stosuje Wonga. Do poinformowania o tym zmuszony jest zresztą sam pożyczkodawca:

Powyższa prognoza nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Ostateczna oferta pożyczki w tym wysokość miesięcznej raty oraz całkowitych kosztów pożyczki uzależniona będzie od indywidualnej oceny zdolności kredytowej pożyczkobiorcy.

Innymi słowy — jeśli nie przeszliśmy jeszcze procesu weryfikacji, traktujmy podane przez stronę wartości z dystansem. Czy warto podjąć się w ogóle współpracy z Hapi Pożyczki? Zapoznając się z poniżej wspomnianymi warunkami i specyfikacją oferty, a także rodowodem i historią tej firmy widać, że jest to pewny i ugruntowany usługodawca. Warto jednak dokładnie przemyśleć, czy zaciągnięcie tego zobowiązania nie obciąży zbytnio naszego budżetu w przyszłości, gdy będziemy musieli go w końcu spłacić. Wskazane jest też uporządkowanie swoich dotychczasowych zobowiązań, w przypadku zaciąganiu nowej pożyczki ratalnej.

Pożyczka w Hapi — jakie warunki należy spełnić?

Hapi w swojej ofercie deklaruje, że jej usług korzystać może każdy, kto ukończył 20 lat. Nie jest jednocześnie podana górna granica wieku. Oznacza to, że Hapi udziela pożyczek także osobom w podeszłym wieku i na emeryturze. Wśród pozostałych wymogów podane jest posiadanie polskiego obywatelstwa, posiadanie stałego adresu na terenie naszego kraju. Wszystko w celu ułatwienia procesu weryfikacji pożyczkobiorcy. Ubiegając się o pożyczkę na raty w Hapi Pożyczki nie można też zapomnieć o posiadaniu ważnego dowodu osobistego. Dane w nim zawarte trzeba będzie podać we wniosku pożyczkowym. Będzie to imię, nazwisko i numer PESEL. Standardem jest też już obowiązek posiadania telefonu kontaktowego oraz konta w banku.

Warto zaznaczyć, że składający wniosek może posiadać już inne zobowiązania na koncie. Jednakże, konieczne jest wykazanie uzyskiwania zarobków z wysokości, która pozwoli na bezproblemową spłatę pożyczki Według tych danych, największe szanse na pomyślny proces szybkiej weryfikacji mają ci, którzy spełniają poniższe wymagania.

  • Mają minimum 20 lat.
  • Nie mają zaległości w BIK.
  • Wykazują źródło stałego źródła dochodu.
  • Regularne spłacają dotychczasowe zobowiązania.
  • Nie mają negatywnych wpisów w rejestrach BIG InfoMonitor, KRD, ZBP, ERIF oraz w zewnętrznych rejestrach firmy Provident.

Warunki pierwszej pożyczki ratalnej

Pora na etap rejestracji. Formularz jest wyjątkowo prosty i przejrzysty. Typowo dla firm oferujących pożyczki, Hapi pozwala nam określić warunki za pomocą prostych suwaków. Jak wspomnieliśmy wyżej, dzięki temu można poznać przybliżone koszty i terminy związane z zaciągnięciem pożyczki na raty. Po wybraniu dogodnych parametrów można przejść do etapu wprowadzenia wspomnianych danych. Jednak tak jak zostało wcześniej wspomniane — nie wiadomo ile tak naprawdę kosztuje pożyczka, ponieważ w kalkulatorze nie zostały pokazane realne koszty zobowiązania. Jeśli już otrzymasz ofertę i będziesz znać realne koszty, warto sprawdzić zakładkę tanie pożyczki pozabankowe, żeby porównać firmę z konkurencją.

Gdy to już wszystko — decyzja zostanie wydana automatycznie w mniej niż minutę. W przypadku pozytywnej decyzji i zaakceptowaniu oferty, środki przekazuje się na rachunek bankowy klienta w ciągu 15 minut. Lub jeśli nie lubimy wirtualnej bankowości — w formie przekazu pocztowego.

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

Proces weryfikacji to naturalne działania każdej firmy, która w swoich usługach ma pożyczanie pieniędzy. Klient nie powinien czuć się podejrzanie — firma musi mieć pewność, że współpracuje z uczciwą osobą. Z tego względu Hapi Pożyczki wymaga od klienta uiszczenia przelewu weryfikacyjnego na numer konta parabanku. Kwota jest symboliczna i wynosi 1 grosz. Celem tego działania jest potwierdzenie podanych przez nas danych. W ten sposób pieniądze uzyskamy sprawnie i bez komplikacji.

Powyższa czynność to jednak nie wszystko, czego wymaga od nas Hapi. Firma będzie też weryfikować dane klienta w rejestrze dłużników. Jeżeli klient nie posiada obecnie opóźnień w spłacie swoich zobowiązań to jest na prostej drodze do uzyskania pożyczki. Ponadto, posiadanie innych zobowiązań nie przekreśla w Hapi szans na uzyskanie wsparcia finansowego. Kluczowym czynnikiem będzie wykazanie przez konsumenta, że wysokość uzyskiwanych przez niego zarobków będzie odpowiednia i zarazem – będą one wpływać stale.

Sytuację może jeszcze dodatkowo poprawić dobra historia kredytowa, która obfituje w dużą ilość wcześniej spłaconych pożyczek i chwilówek.

Wysokość pożyczki, raty i odsetki

Minimalna kwota, na jaką można zaciągnąć pożyczkę, wynosi 2 000 złotych. Maksymalna — 15 tysięcy złotych. Poniżej przedstawiamy przykładowe koszty Hapi Pożyczki:

  • 2 000 zł na 6 miesięcy, rata wyniesie 341,74 zł.
  • 4000 zł na 15 miesięcy, rata wyniesie 283,47 zł.
  • 10 000 zł na 24 miesięcy, rata wyniesie 458,67 zł.

Hapi Pożyczki – logowanie

Chcąc zalogować się do strefy klienta w serwisie pożyczkodawcy, należy na stronie hapipozyczki.pl kliknąć w prawym górnym rogu na ikonę klienta w kółku. Zostaniesz wtedy przeniesiony do panelu logowania, w którym podajesz swój adres e-mail oraz hasło utworzone w trakcie rejestracji. Następnie klikasz przycisk „Logowanie”.

Natomiast, gdy zdarzy Ci się zapomnieć hasła i chcesz ustawić nowe, to również poprzez strefę klienta, zaznaczasz opcję „Hasło gdzieś umknęło?” (widoczną tuż nad przyciskiem „Logowanie”).

Hapi pożyczki — spłata gotówki i przesunięcie terminu spłaty

Pierwszą ratę możemy spłacić dwa miesiące po zawarciu pożyczki, co jest wyjątkowo korzystnym warunkiem i daje szansę na uniknięcie popadnięcia w kłopoty finansowe. Warto wspomnieć że podobne rozwiązanie stosuje także Provident. Spłat należy dokonywać regularnie przelewając środki na określony podczas zawierania umowy numer konta firmy Hapi Pożyczki. Wpłaty powinno się wykonywać z największą starannością i dokładnością, bowiem każde opóźnienie w spłatach upoważnia firmę do podjęcia kroków mających na celu odzyskanie pieniędzy na koszt klienta. Wynika to wprost z umowy pożyczki i warto zapoznać się z jej treścią w sposób kompleksowy.

Co w przypadku chęci przesunięcia terminu spłaty? Dla takich klientów Hapi przewidziało usługę nazwaną Wakacje od raty. W zależności od okresu, na jaki wzięliśmy pożyczkę, możemy uzyskać podczas spłacania pożyczki od jednokrotnego lub nawet czterokrotnego skorzystania z powyższej usługi. Warunki, jakie należy wówczas spełnić, można uzyskać na żądanie klienta. Ważne, aby ubiegać się o tę ofertę najpóźniej 3 dni przed upłynięciem terminu spłaty pożyczki.

Aktualizacja – „Pożyczka długoterminowa” i „Pożyczka ratalana”

Hapi Pożyczka po trudnym okresie pandemii wróciła ze swoją odswieżoną ofertą. Ta firma pozabankowa proponuje w tym momencie dwa rozwiązania dla swoich klientów.

  • Pożyczka długoterminowa jest przeznaczona dla nowych klientów i jest możliwa do otrzymania tylko przez internet. Dzięki temu promocyjnemu finansowaniu można zaciągnąć zobowiązanie o niewysokich kosztach na sumę od 2 000 do 15 000 złotych (termin spłaty 6-24 miesiące).
  • Pożyczka ratalna jest możliwa do otrzymania we wszystkich kanałach dystrybucji. Przeznaczona jest zarówno dla nowych, jak i obecnych klientów, którzy pozytywnie przejdą ocenę zdolności kredytowej. W wypadku pożyczki ratalnej można otrzymać do 10 000 złotych.

Pożyczka długoterminowa – przekład reprezentatywny:

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 9,81%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 4.600,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 5.063,68 zł, oprocentowanie stałe 0,00%, całkowity koszt kredytu 463,68 zł (w tym: prowizja 347,76 zł, odsetki 0,00 zł, opłata przygotowawcza 115,92 zł), 24 miesięczne raty: 23 pierwsze miesięczne równe raty w wysokości po 210,99 zł., ostatnia 24 miesięczna rata w wysokości 210,91 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 01.04.2020 r. na reprezentatywnym przykładzie Pożyczki Długoterminowej.

Pożyczka ratalna – przekład reprezentatywny:

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 81,83 %, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 3.200,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 4.364,82 zł, oprocentowanie stałe 7,20 %, całkowity koszt kredytu 1 164,82 zł (w tym: prowizja 774,72 zł, odsetki 131,86 zł, opłata przygotowawcza 258,24 zł), 12 miesięcznych rat: 11 pierwsze miesięczne równe raty w wysokości po 363,74 zł, ostatnia 12 miesięczna rata w wysokości 363,68 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 16.07.2020 r. na reprezentatywnym przykładzie Pożyczki ratalnej.

3.9/5 - (81 votes)
Opinie o Hapi Pożyczki (33)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • J
    J
    Józek
    28.11.2018, 11:16

    Wszystko przejrzyście, chyba będzie wszystko w porządku.
    Dobrze, że dają opcję odroczenia i wakacji bo nigdy nie wiadomo.

  • A
    A
    Ania
    01.09.2021, 11:15

    Na stronie RRSO 9,81%, po złożeniu wniosku nagle 150%. Tragedia.

  • K
    K
    Konrad
    08.06.2021, 12:14

    Już kiedys korzystalem z usług hapi. Dla mnie sa naprawdę, okej wiadomo, ze jak ktos nie splaca w terminie to bedzie narzekal na wszystko i wszystkich. Ale moze wtedy warto sie zastanowic, po co sie pchac w dodatkowe kredyty i pozyczki? Przeciez to logiczne, ze prócz kwoty trzeba bedzie splacac odsetki, prowizje czy jakies oplaty weryfikacyjne. Pozyczki sa dla ludzi myślących!

  • M
    M
    Marcin
    05.04.2022, 17:02

    Nie polecam. Złożyłem wniosek, podałem numer telefonu nie biorąc pożyczki(dostałem gdzie indziej na lepszych warunkach). Teraz dzwonią do mnie codziennie po 30 razy mimo iż powiedziałem Pani że nie jestem zainteresowany, bo skorzystałem z innej oferty. Zastanówcie się 2 razy zanim podacie numer i wyrazicie zgodę na kontakt!

  • K
    K
    Krystyna
    27.03.2022, 22:10

    Nie polecam. Nie opłaca się zupełnie spłacać wcześniej zadłużenia. W innych firmach pożyczkowych z chwilą deklaracji wcześniejszej spłaty podawana jest kwota zadłużenia na dany dzień. W Hapi – pożyczki musiałam wpłacić całą kwotę zawierającą kwotę podstawową , odsetki oraz opłaty za cały okres wynikający z umowy. Po miesiącu otrzymałam zwrot śmiesznie niskiej kwoty. Żerowanie na osobach w trudnej sytuacji jest nie jest etycznie. Nigdy więcej nie skorzystam z usług tej firmy.

  • O
    O
    Ola
    14.09.2021, 14:41

    Pomimo terminowej spłaty pierwszej pożyczki, na drugą otrzymałam odmowe

  • D
    D
    Daria
    24.08.2021, 15:23

    Żenada niby taka solidna firma a nawet oferty nie dadzą . Mam zadłużenia w bazach i potrzebuję pożyczki na spłatę tych zadluzen i jak zwykle odmowa …. Nawet nie pomogą a by zyskali …

    • a
      a
      ania
      12.11.2021, 16:45

      Nie udzielą pożyczki jak jesteś wszedzie zadluzony bo nie bedziesz splacac xd

  • K
    K
    Krystyna
    05.06.2021, 08:51

    Witam. Rok temu wzięłam pożyczkę w tej firmie. Pozyczka ratalna, kwota 385 zl miesieczenie. Kilka pierwszych rat spłacalam terminowo, a pozniej pojawily się u mnie problemy i nie placiłam, ale teraz znów płace regularnie, mam ciagle te zaległości sprzed kilku miesięcy kiedy nie płaciłam. We środe dostalam od Hapi list że wypowiadaja mi umowe. Mam 14 dni na splate zaległej kwoty z odsetkami i wtedy wypowiedzenie zostanie cofniete. Probuje skontaktować sie z nimi, ale bez skutku. Nie jestem w stanie zaplacic calej kwoty jednorazowo. Mam pytanie, czy ktoś miał podobna sytuacje z ta firmą? Czy faktycznie, jesli nie zaplace to skieruja sprawe do sądu?

    • A
      A
      Aurelia
      15.06.2021, 09:53

      Mam dwie zaległe raty w hapi, dostałam dziś od nich smsa ze wypowiadają mi umowę. Dla mnie to jest zlodziejstwo w biały dzień, zeby liczyć sobie tak wysoka prowizje i odsetki. Nic tylko sie sądzić z nimi. Te negatywne komentarze innych osob nie biora sie znikąd.

  • K
    K
    Krzysiek
    01.06.2021, 08:05

    wczoraj odebralem wypowiedzenie umowy z Hapi Pozyczki. Dzwoni do mnie i do rodziny wrzeszczacy cwaniaczek, zalegam im z 4 ratami i generalnie jest to kwota 2988,43 zl. jeszcze cwaniaki zablokowali mi moj profil na swojej stronie i nie mam wgladu ile odsetek sobie doliczyli, a to jedyne co potrafia dobrze robic. ode mnie nic nie dostana, sprawa trafi do sądu, moze obronie sie przed ich chorą prowizją!

    • s
      s
      sss
      12.11.2021, 16:51

      a czego oczekujesz? ze nie bedziesz placil i nie nalicza zadnych kosztow? nie ma nic za darmo :) a jak brales hajs to bylo dobrze…:)

  • O
    O
    Ola
    25.05.2021, 16:19

    Dlugi czas splaty, wysokie kwoty jak dla mnie ok. Jedyne co mozna im zarzucic to wysokie odsetki, ale to chyba urok kazdej firmy pozyczkowej.

Podobne artykuły
Sprawdź ofertę!
NOWOŚĆ
pobierz-pwa

Pobierz aplikacje

czerwona-skarbonka.pl

x