Hapi Pożyczki – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
5.0
Ocena użytkowników
3.9
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Konto w banku
Status osoby fizycznej
Maks. pierwsza pożyczka
2 000 - 15 000 zł

Oferta jest nieaktywna

Zobacz polecane przez nas oferty

Chwilówki
Pożyczki ratalne
Ostatnia aktualizacja: 29 Stycznia 2023
36 miesięcy
Okres spłaty
1 000 - 25 000 zł
Maks. pierwsza pożyczka
Nie
Pierwsza pożyczka gratis
15 minut
Czas wypłaty
» SPRAWDŹ «
Dodaj do porównania
Usuń z porównania
PROMOCJA:

Pieniądze wprost na konto *** Minimum formalności *** Prosty wniosek

10 - 30 dni
Okres spłaty
200 - 5 000 zł
? do 3000 zł darmowa
Maks. pierwsza pożyczka
Tak
? od 200 zł do 3000 zł
Pierwsza pożyczka gratis
od 15 minut
? Jest to uzależnione od banku, w którym jest rachunek oraz od godzin sesji księgowania
Czas wypłaty
» SPRAWDŹ «
Dodaj do porównania
Usuń z porównania
PROMOCJA:

Pierwsza pożyczka do 3 000 zł ZA DARMO - RRSO 0%, a do 5 000 zł z RABATEM -50%

4 - 50 miesięcy
Okres spłaty
1 000 - 12 500 zł
Maks. pierwsza pożyczka
Nie
Pierwsza pożyczka gratis
15 minut
Czas wypłaty
» SPRAWDŹ «
Dodaj do porównania
Usuń z porównania
PROMOCJA:

Super Promocja z RRSO od 31,31%

12 - 36 miesięcy
? 12, 18, 24, 36 rat
Okres spłaty
1 000 - 10 000 zł
Maks. pierwsza pożyczka
Nie
Pierwsza pożyczka gratis
24 godziny
Czas wypłaty
» SPRAWDŹ «
Dodaj do porównania
Usuń z porównania
10 - 45 dni
Okres spłaty
200 - 3 000 zł
? do 3000 zł pierwsza darmowa
Maks. pierwsza pożyczka
Tak
? do 3 000 zł
Pierwsza pożyczka gratis
od 15 minut
Czas wypłaty
» SPRAWDŹ «
Dodaj do porównania
Usuń z porównania
PROMOCJA:

Pierwsza pożyczka do 3 000 zł ZA DARMO - RRSO 0%, a do 5 000 zł z RABATEM -50%

Zalety i wady firmy Hapi Pożyczki

Zalety
  • W całości bez wychodzenia z domu
  • Pierwsza rata po 2 miesiącach od wypłaty gotówki
  • Pieniądze na koncie nawet w 15 minut
Wady
  • Brak podanych realnych kosztów pożyczki na stronie głównej

Siedziba firmy

Adres:

IPF Polska Sp. z o. o.

Al. Jerozolimskie 136

02-305 Warszawa

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 1740000000 PLN
KRS: 0000333174
NIP: 7010191956
REGON: 141948913
PromocjaNie
? Weź dowolną hapipożyczkę z szansą na jej SPŁATĘ! Konkurs „Świąteczna hapispłata” trwa w okresie od 20.12.2021 r. od godz. 00:00 do 27.12.2021 r. do godz.23:59.
RRSO9,81 %
? 9,81% Pożyczka Długoterminowa, RRSO 118,81% Pożyczka ratalna
Godziny pracy w sobotę9:00 - 17.00
Metoda wypłatyprzelew na konto
Oprocentowanie7,20 %
Kwota2 000 - 15 000 zł
Okres spłaty6 - 24 miesięcy
Maks. pierwsza pożyczka2 000 - 15 000 zł
Maks. kolejna pożyczka15000 zł
Pierwsza pożyczka gratisNie
Wiek pożyczkobiorcy20 - 99 lat
Czas wypłaty15 minut
Sposób weryfikacjitelefoniczna

Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 9,80%, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 15.000,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 17.268,00 zł, oprocentowanie stałe 0,00%, całkowity koszt kredytu 2.268,00 zł (w tym: prowizja 1.701,00 zł, odsetki 0,00 zł, opłata za hapiserwis 567,00 zł), 36 miesięcznych rat: 35 pierwszych miesięcznych równych rat w wysokości po 479,67 zł., ostatnia 36 miesięczna rata w wysokości 479,55 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 01.07.2021 r. na reprezentatywnym przykładzie Pożyczki Długoterminowej. Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania (RRSO) wynosi 118,81 %, całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 3.000,00 zł, całkowita kwota do zapłaty 5.273,40 zł, oprocentowanie stałe 7,20 %, całkowity koszt kredytu 2.273,40 zł (w tym: prowizja 1.571,40 zł, odsetki 178,20 zł, opłata hapiserwis 523,80 zł), 18 miesięcznych rat: 17 pierwsze miesięczne równe raty w wysokości po 292,97 zł, ostatnia 18 miesięczna rata w wysokości 292,91 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 01.07.2021 r. na reprezentatywnym przykładzie Pożyczki ratalnej.

Hapi Pożyczki to firma istniejąca na rynku od końca 2014 roku. Firma jest częścią koncernu IPF, do którego należy między innymi pożyczkodawca Provident. Firma szybko zyskała ugruntowaną pozycję na rynku. Czym charakteryzuje się oferta Hapi i czy warto z niej skorzystać?

Hapi Pożyczki to jeden z najchętniej wybieranych pożyczkodawców przez klientów w każdym wieku

Hapi Pożyczki — nasza opinia

Po zapoznaniu się ze stroną internetową Hapi Pożyczki naszym oczom okazuje się barwna, ciekawie zaprojektowana witryna. Nie dajmy się zwieść jednak kalkulatorowi przykładowych kwot, który dominuje stronę — podaje on tylko przykładowe zależności między kwotą i długością zaciągnięcia pożyczki a wysokością miesięcznych rat. Podobny chwyt w swojej ofercie stosuje Wonga. Do poinformowania o tym zmuszony jest zresztą sam pożyczkodawca:

Powyższa prognoza nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Ostateczna oferta pożyczki w tym wysokość miesięcznej raty oraz całkowitych kosztów pożyczki uzależniona będzie od indywidualnej oceny zdolności kredytowej pożyczkobiorcy.

Innymi słowy — jeśli nie przeszliśmy jeszcze procesu weryfikacji, traktujmy podane przez stronę wartości z dystansem. Czy warto podjąć się w ogóle współpracy z Hapi Pożyczki? Zapoznając się z poniżej wspomnianymi warunkami i specyfikacją oferty, a także rodowodem i historią tej firmy widać, że jest to pewny i ugruntowany usługodawca. Warto jednak dokładnie przemyśleć, czy zaciągnięcie tego zobowiązania nie obciąży zbytnio naszego budżetu w przyszłości, gdy będziemy musieli go w końcu spłacić. Wskazane jest też uporządkowanie swoich dotychczasowych zobowiązań, w przypadku zaciąganiu nowej pożyczki ratalnej.

Pożyczka w Hapi — jakie warunki należy spełnić?

Hapi w swojej ofercie deklaruje, że jej usług korzystać może każdy, kto ukończył 20 lat. Nie jest jednocześnie podana górna granica wieku. Oznacza to, że Hapi udziela pożyczek także osobom w podeszłym wieku i na emeryturze. Wśród pozostałych wymogów podane jest posiadanie polskiego obywatelstwa, posiadanie stałego adresu na terenie naszego kraju. Wszystko w celu ułatwienia procesu weryfikacji pożyczkobiorcy. Ubiegając się o pożyczkę na raty w Hapi Pożyczki nie można też zapomnieć o posiadaniu ważnego dowodu osobistego. Dane w nim zawarte trzeba będzie podać we wniosku pożyczkowym. Będzie to imię, nazwisko i numer PESEL. Standardem jest też już obowiązek posiadania telefonu kontaktowego oraz konta w banku.

Warto zaznaczyć, że składający wniosek może posiadać już inne zobowiązania na koncie. Jednakże, konieczne jest wykazanie uzyskiwania zarobków z wysokości, która pozwoli na bezproblemową spłatę pożyczki Według tych danych, największe szanse na pomyślny proces szybkiej weryfikacji mają ci, którzy spełniają poniższe wymagania.

  • Mają minimum 20 lat.
  • Nie mają zaległości w BIK.
  • Wykazują źródło stałego źródła dochodu.
  • Regularne spłacają dotychczasowe zobowiązania.
  • Nie mają negatywnych wpisów w rejestrach BIG InfoMonitor, KRD, ZBP, ERIF oraz w zewnętrznych rejestrach firmy Provident.

Warunki pierwszej pożyczki ratalnej

Pora na etap rejestracji. Formularz jest wyjątkowo prosty i przejrzysty. Typowo dla firm oferujących pożyczki, Hapi pozwala nam określić warunki za pomocą prostych suwaków. Jak wspomnieliśmy wyżej, dzięki temu można poznać przybliżone koszty i terminy związane z zaciągnięciem pożyczki na raty. Po wybraniu dogodnych parametrów można przejść do etapu wprowadzenia wspomnianych danych. Jednak tak jak zostało wcześniej wspomniane — nie wiadomo ile tak naprawdę kosztuje pożyczka, ponieważ w kalkulatorze nie zostały pokazane realne koszty zobowiązania. Jeśli już otrzymasz ofertę i będziesz znać realne koszty, warto sprawdzić zakładkę tanie pożyczki pozabankowe, żeby porównać firmę z konkurencją.

Gdy to już wszystko — decyzja zostanie wydana automatycznie w mniej niż minutę. W przypadku pozytywnej decyzji i zaakceptowaniu oferty, środki przekazuje się na rachunek bankowy klienta w ciągu 15 minut. Lub jeśli nie lubimy wirtualnej bankowości — w formie przekazu pocztowego.

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

Proces weryfikacji to naturalne działania każdej firmy, która w swoich usługach ma pożyczanie pieniędzy. Klient nie powinien czuć się podejrzanie — firma musi mieć pewność, że współpracuje z uczciwą osobą. Z tego względu Hapi Pożyczki wymaga od klienta uiszczenia przelewu weryfikacyjnego na numer konta parabanku. Kwota jest symboliczna i wynosi 1 grosz. Celem tego działania jest potwierdzenie podanych przez nas danych. W ten sposób pieniądze uzyskamy sprawnie i bez komplikacji.

Powyższa czynność to jednak nie wszystko, czego wymaga od nas Hapi. Firma będzie też weryfikować dane klienta w rejestrze dłużników. Jeżeli klient nie posiada obecnie opóźnień w spłacie swoich zobowiązań to jest na prostej drodze do uzyskania pożyczki. Ponadto, posiadanie innych zobowiązań nie przekreśla w Hapi szans na uzyskanie wsparcia finansowego. Kluczowym czynnikiem będzie wykazanie przez konsumenta, że wysokość uzyskiwanych przez niego zarobków będzie odpowiednia i zarazem – będą one wpływać stale.

Sytuację może jeszcze dodatkowo poprawić dobra historia kredytowa, która obfituje w dużą ilość wcześniej spłaconych pożyczek i chwilówek.

Hapi Pożyczki – logowanie

Chcąc zalogować się do strefy klienta w serwisie pożyczkodawcy, należy na stronie hapipozyczki.pl kliknąć w prawym górnym rogu na ikonę klienta w kółku. Zostaniesz wtedy przeniesiony do panelu logowania, w którym podajesz swój adres e-mail oraz hasło utworzone w trakcie rejestracji. Następnie klikasz przycisk „Logowanie”.

Natomiast, gdy zdarzy Ci się zapomnieć hasła i chcesz ustawić nowe, to również poprzez strefę klienta, zaznaczasz opcję „Hasło gdzieś umknęło?” (widoczną tuż nad przyciskiem „Logowanie”).

Hapi pożyczki — spłata gotówki i przesunięcie terminu spłaty

Pierwszą ratę możemy spłacić dwa miesiące po zawarciu pożyczki, co jest wyjątkowo korzystnym warunkiem i daje szansę na uniknięcie popadnięcia w kłopoty finansowe. Warto wspomnieć że podobne rozwiązanie stosuje także Provident. Spłat należy dokonywać regularnie przelewając środki na określony podczas zawierania umowy numer konta firmy Hapi Pożyczki. Wpłaty powinno się wykonywać z największą starannością i dokładnością, bowiem każde opóźnienie w spłatach upoważnia firmę do podjęcia kroków mających na celu odzyskanie pieniędzy na koszt klienta. Wynika to wprost z umowy pożyczki i warto zapoznać się z jej treścią w sposób kompleksowy.

Co w przypadku chęci przesunięcia terminu spłaty? Dla takich klientów Hapi przewidziało usługę nazwaną Wakacje od raty. W zależności od okresu, na jaki wzięliśmy pożyczkę, możemy uzyskać podczas spłacania pożyczki od jednokrotnego lub nawet czterokrotnego skorzystania z powyższej usługi. Warunki, jakie należy wówczas spełnić, można uzyskać na żądanie klienta. Ważne, aby ubiegać się o tę ofertę najpóźniej 3 dni przed upłynięciem terminu spłaty pożyczki.

Aktualizacja – „Pożyczka długoterminowa” i „Pożyczka ratalana”

Hapi Pożyczka po trudnym okresie pandemii wróciła ze swoją odswieżoną ofertą. Ta firma pozabankowa proponuje w tym momencie dwa rozwiązania dla swoich klientów.

  • Pożyczka długoterminowa jest przeznaczona dla nowych klientów i jest możliwa do otrzymania tylko przez internet. Dzięki temu promocyjnemu finansowaniu można zaciągnąć zobowiązanie o niewysokich kosztach na sumę od 2 000 do 15 000 złotych (termin spłaty 12-36 miesięcy).
  • Pożyczka ratalna jest możliwa do otrzymania we wszystkich kanałach dystrybucji. Przeznaczona jest zarówno dla nowych, jak i obecnych klientów, którzy pozytywnie przejdą ocenę zdolności kredytowej. W wypadku pożyczki ratalnej można otrzymać do 10 000 złotych.
Opinie o Hapi Pożyczki (41)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • A
    A
    Ania
    01.09.2021, 11:15

    Na stronie RRSO 9,81%, po złożeniu wniosku nagle 150%. Tragedia.

  • K
    K
    Konrad
    08.06.2021, 12:14

    Już kiedys korzystalem z usług hapi. Dla mnie sa naprawdę, okej wiadomo, ze jak ktos nie splaca w terminie to bedzie narzekal na wszystko i wszystkich. Ale moze wtedy warto sie zastanowic, po co sie pchac w dodatkowe kredyty i pozyczki? Przeciez to logiczne, ze prócz kwoty trzeba bedzie splacac odsetki, prowizje czy jakies oplaty weryfikacyjne. Pozyczki sa dla ludzi myślących!

    • L
      L
      Lokis
      22.05.2022, 12:11

      Zmieniłam pracę i termin wypłaty niestety informowała że opóźnia się tydzień i że pokryje koszty za opóźnienie po 5 dniach SMS że sprawę przekazują do zewnętrznej firmy windykacyjnej … śmieszne to biorąc pod uwagę co się dzieje w kraju

  • n
    n
    niki
    21.04.2021, 21:31

    Lichwa której nikomu nie polecam

  • E
    E
    Ewelina
    07.12.2022, 15:29

    Nie polecam, już idzie drugi miesiąc jak proszę się o zwrot nadpłaconych rat w wyniku Ich winy. Pożyczkę spłaciłam w czerwcu a w październiku dostawałam esemesy przypominające o spłacie. Kiedy poprosiłam o harmonogram dostałam o dwa lata dłuższy termin do splatySZOK. Jak poprosiłam o wyjaśnienie otrzymałam odpowiedz system się uszkodził UWAŻAJCIE PaŃSTWO i nie mgę się doprosić zwrotów własnych pieniędzy jest to kwota około 4000 tys. Z infolinii otrzymuje odpowiedzi przekazujemy do działu w celu przypomnienia o na tym koniec. Spadałem sumiennie. Jestem emerytka, mam chorego męża i nie mam na leki. Prosiłam, błagałam i nic O S TRZEGAM

  • B
    B
    BECIA
    17.09.2022, 02:06

    Dzień Dobry. Poproszę o pożyczkę w państwa firmie — Kwota o jaką się ubiegam : 5000 złotych — rozłożona na dogodne raty spłaty kredytu .

  • A
    A
    Aloe
    26.07.2022, 08:30

    Odradzam . Wprowadzają klientów w błąd kalkulacja pokazuje np .10000 zł do spłaty 11500 zł . Przy udzieleniu oferty jak ktoś nie dopatrzy i podpisze ma do spłaty 100% więcej . Jak ludzie nie mają wpaść w tarapaty finansowe jest to celowe wprowadzenie w błąd powinno to być zakazane

  • D
    D
    Dzidzi
    22.06.2022, 11:46

    Nie wiem skąd tyle dobrych opini … 3 razy skladałam wniosek i za każdym razem „nie możemy przygotować dla Ciebie oferty” BIK jest okej, żadnych opóźnień w ratach, zarobki też nie są małe … nie polecam!

  • M
    M
    Marcin
    05.04.2022, 17:02

    Nie polecam. Złożyłem wniosek, podałem numer telefonu nie biorąc pożyczki(dostałem gdzie indziej na lepszych warunkach). Teraz dzwonią do mnie codziennie po 30 razy mimo iż powiedziałem Pani że nie jestem zainteresowany, bo skorzystałem z innej oferty. Zastanówcie się 2 razy zanim podacie numer i wyrazicie zgodę na kontakt!

    • A
      A
      Alicja
      25.07.2022, 09:10

      Hej a można wiedzieć gdzie brałeś pożyczkę?

  • K
    K
    Krystyna
    27.03.2022, 22:10

    Nie polecam. Nie opłaca się zupełnie spłacać wcześniej zadłużenia. W innych firmach pożyczkowych z chwilą deklaracji wcześniejszej spłaty podawana jest kwota zadłużenia na dany dzień. W Hapi – pożyczki musiałam wpłacić całą kwotę zawierającą kwotę podstawową , odsetki oraz opłaty za cały okres wynikający z umowy. Po miesiącu otrzymałam zwrot śmiesznie niskiej kwoty. Żerowanie na osobach w trudnej sytuacji jest nie jest etycznie. Nigdy więcej nie skorzystam z usług tej firmy.

  • O
    O
    Ola
    14.09.2021, 14:41

    Pomimo terminowej spłaty pierwszej pożyczki, na drugą otrzymałam odmowe

Podobne artykuły