Super Grosz – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
5.0
Ocena użytkowników
3.8
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Status osoby fizycznej
Telefon komórkowy
Konto w banku
Adres e-mail
Zameldowanie
Maks. pierwsza pożyczka
1 000 - 12 500 zł
Złóż wniosek w Super Grosz

Zalety i wady firmy Super Grosz

Zalety
  • Prosta i przejrzysta w nawigacji witryna internetowa
  • Możliwość wydłużenia terminu spłaty pożyczki w formie refinansowania
  • Firma nie wymaga zaświadczeń o zarobkach
  • Możliwość przyspieszenia terminu spłaty pożyczki
Wady
  • Wysoka dolna granica wiekowa – 21 lat

Siedziba firmy

Adres:

SuperGrosz Sp. z o.o.

Inflancka 11/27

00-189 Warszawa

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 300000 PLN
KRS: 0000551150
NIP: 5252607460
REGON: 360301004
Treść promocji Promocja! Prowizja od 0,3% miesięcznie
RRSO 65,94 %
? RRSO od 89,45% do 128,97%
Wiek firmy 12 miesięcy
Promocja Tak
? *Promocja "Super Oferta" polega na obniżeniu wysokości prowizji do kwoty nie niższej, aniżeli 3,1 % pożyczki. Udzielenie pożyczki zależy od pozytywnej oceny zdolności kredytowej i wysokiej oceny scoringowej.
Maks. pierwsza pożyczka 1 000 - 12 500 zł
Godziny pracy w niedziele 24/7
Godziny pracy w sobotę 24/7
Prowizja 1,07
? od 1,7% miesięcznie
Wymagane konto bankowe Tak
Kwota 1 000 - 15 000 zł
Oprocentowanie 19 %
? zmienne
Okres spłaty 4 - 50 miesięcy
Maks. kolejna pożyczka 15000 zł
Wiek pożyczkobiorcy 21 - 80 lat
Pierwsza pożyczka gratis Nie
Sposób weryfikacji Konto X lub przelew 1 zł
Czas wypłaty 15 minut
Metoda wypłaty Przelew na konto

Rzeczywista roczna stopa oprocentowania w przypadku spełnienia warunków promocji (RRSO): 65,94% dla całkowitej kwoty pożyczki 4 500 zł, czas obowiązywania umowy 35 miesięcy, spłata w 35 ratach miesięcznych po 251,13 zł każda rata, oprocentowanie zmienne 19% rocznie. Całkowity koszt pożyczki 4 289,59 zł, w tym: prowizja 528,75 zł, odsetki 3 760,84 zł. Całkowita kwota do zapłaty 8 789,59 zł (stan na dzień 9.6.2022). Rzeczywista roczna stopa oprocentowania w przypadku niespełnienia warunków promocji (RRSO): 89,45% dla całkowitej kwoty pożyczki 4 500 zł, czas obowiązywania umowy 35 miesięcy, spłata w 34 ratach miesięcznych po 251,13 zł rata, rata 35. w kwocie 4 222,38 zł, oprocentowanie zmienne 19% rocznie. Całkowity koszt pożyczki 8 260,84 zł, w tym: prowizja 4 500,00 zł, odsetki 3 760,84 zł. Całkowita kwota do zapłaty 12 760,84 zł (stan na dzień 9.6.2022). Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO): 128,97% dla całkowitej kwoty pożyczki 4 500 zł, czas obowiązywania umowy 32 miesięcy, spłata w 32 ratach miesięcznych po 360,67 zł każda rata, oprocentowanie zmienne 19% rocznie. Całkowity koszt pożyczki 7 041,30 zł, w tym: prowizja 4 500,00 zł, odsetki 2 541,30 zł. Całkowita kwota do zapłaty 11 541,30 zł (stan na dzień 9.6.2022).

Weryfikacja w bazach dłużników
PWIP CCC KBIG BIK KRD

Rynek pożyczek jest wyjątkowo zróżnicowany. Ukazuje to nie tylko mnogość ofert na przeróżnych warunkach, ale i wiek najważniejszych graczy. Firmy takie jak Provident czy Profi Credit mogą się poszczycić kilkunastoletnim stażem. Nie brakuje także firm, które dopiero co zadomawiają się na rynku, jak np. Super Rata. Do tego grona należy właśnie Super Grosz — polskie przedsiębiorstwo istniejące od 2015 roku, które oferuje pożyczki ratalne. Aby zostać zauważonym przez ogromne grono klientów, firma postarała się przyciągnąć uwagę potencjalnych pożyczkobiorców sprawdzonym sposobem. Maksymalna kwota pożyczki wynosi 15 tysięcy złotych dla stałych klientów. Dla nowych jest to 10 tysięcy, pożyczka może być jednak całkowicie darmowa przy spłacie w ciągu 30 dni! Warto też wspomnieć o tym, że jest to firma 100% z polskim kapitałem. Czy warto skorzystać z oferty Super Grosza?

Super Grosz nasza opinia

Oferta firmy Super Grosz na pierwszy rzut oka wygląda bardzo atrakcyjnie. Tym bardziej powinien być to dla nas powód, żeby dokładnie zapoznać się ze szczegółami oferty. Jest ona bowiem wyjątkowo zróżnicowana. Charakteryzuje ją udostępnienie atrakcyjnych warunków finansowych z większymi maksymalnymi kwotami pożyczki dla stałych klientów.

Zapoznajmy się ze z ofertą i najważniejszymi warunkami tej polskiej firmy pożyczkowej.

super grosz - pożyczka
SuperGrosz.pl to marka oferująca pożyczki długoterminowe do 50 miesięcy

Super Grosz obniża cennik!

Marka, mając na uwadze pilne potrzeby swoich klientów, wprowadziła na rynek nową ofertę „Super Promocji”. Polega ona na obniżeniu w wysokości od 46% do 63% prowizji przewidzianej w cenniku. Sama ostateczna obniżka zależy już od kwoty i okresu kredytowania, na jaki się zdecydujemy.

Dzięki temu możemy liczyć na niższą miesięczną ratę, a nawet na niedoliczanie dodatkowych kosztów w momencie niewielkiego opóźnienia w spłacie. Głównym warunkiem skorzystania z oferty jest dobra zdolność kredytowa oraz terminowe regulowanie wcześniejszych rat pożyczki (poprzedzających ostatnią ratę).

O ofertę „Super Promocji” możemy ubiegać się online na stronie firmy albo kontaktując się telefonicznie.

Super Grosz jakie warunki należy spełnić?

Warunki określone przez Super Grosz są całkowitą normą rynkową i nie odbiegają od konkurencji. Oto one:

  • Minimalny wiek wnioskodawcy to 21 lat. Górna granica wieku nie jest określona.
  • Posiadanie polskiego obywatelstwa i ważnego dowodu osobistego.

Proces weryfikacji pożyczkobiorcy

Super Grosz jako jedna z niewielu firm pożyczkowych udostępnia 2 metody weryfikacji:

  1. przelew weryfikacyjny (w wysokości 1 grosza) na konto bankowe firmy pożyczkowej,
  2. weryfikacja za pomocą aplikacji Konto X, które działa niemal tak samo jak popularny Instantor.

Przed udzieleniem pożyczki klient zostaje sprawdzony w:

  • BIK – Biurze Informacji Kredytowej.
  • KRD – Krajowym Rejestrze Długów.
  • KBIG – Krajowym Biurze Informacji Gospodarczej.
  • BIG InfoMonior.
  • PWIP – Platformie Wymiany Informacji Pożyczkowej.

Przykładowe koszty

Specjalnością Super Grosza są pożyczki długoterminowe w formie ratalnej. Na czym polega promocja? Otóż jeśli jesteś nowym klientem, wystarczy zaciągnąć pierwszą pożyczkę na wysokość 10 000 złotych i spłacić ją w ciągu 30 dni (przed datą pierwszej raty). Wówczas wszelkie koszty związane ze spłatą znikają, przez co pożyczka staje się całkowicie darmowa! Podobną promocję w swojej ofercie zastosował również Provident.

Minimalna kwota pożyczki dla nowych klientów to 1 000 złotych. Nowy klient może pożyczyć maksymalnie 10 000 złotych (stali klienci mają większy limit nawet do 15 000 złotych). Termin spłaty wynosi od 4 do 50 miesięcy.

Pożyczka w Super Grosz krok po kroku

Proces wnioskowanie o pożyczkę w firmie Super Grosz w całości odbywa się przez internet i wygląda następująco.

Przejdź na stronę Super Grosza
  1. Przy pomocy kalkulatora znajdującego się na stronie głównej ustalasz interesującą Cię kwotę pożyczki oraz termin, w jakim chcesz spłacić zobowiązanie. Po wybraniu kwoty i okresu spłaty pożyczki oraz po wyrażeniu niezbędnych zgód, możesz kliknąć przycisk „Otrzymaj ofertę”.
  2. Następnie wypełniasz formularz rejestracyjny kluczowy element składania wniosku w Super Groszu. Na początku wprowadzasz swoje podstawowe dane osobowe (imię i nazwisko). Następnie podajesz dane na temat swojej zdolności kredytowej (status zatrudnienia, wysokość miesięcznych dochodów, charakter i miejsce pracy, miesięczne wydatki i ewentualnie osoby, jakie utrzymujemy). Nie możesz zapomnieć oczywiście także o adresie, numerze telefonu, numerze PESEL i adresie e-mail.

Kolejne kroki

  1. Przechodzisz do weryfikacji swojej tożsamości. Tak jak napisałem powyżej, możesz zrobić to na trzy sposoby.
  2. Super Grosz podejmuje decyzję, co nie zajmuje więcej niż kilka minut (oczywiście jeżeli zostałeś zweryfikowany w prawidłowy sposób). O przyznaniu pożyczki jesteś informowany za pomocą SMS-a.
  3. To wszystko pieniądze trafiają na Twoje konto. Zwykle trwa to kilkanaście minut.

Super Grosz – logowanie

Aby zalogować się na swój profil klienta w Super Grosz, musisz wejść na stronę supergrosz.pl i wybrać zakładkę „Zaloguj”, widoczną w prawym górnym rogu platformy. Następnie strona przeniesie Cię do okienka, w którym podajesz swój login oraz hasło podane podczas składania pierwszego wniosku.

Dane potwierdzasz przyciskiem „Zaloguj”. Gotowe. Z poziomu strefy klienta masz dostęp do informacji o aktualnych zobowiązaniach wobec Super Grosz. Mam możliwość też wnioskować o kolejną pożyczkę. Dostępna jest również opcja logowania się poprzez SMS, która przebiega w identyczny sposób.

Co, jeśli nie spłacisz pożyczki?

W przypadku nie spłacania rat pożyczki i braku woli u pożyczkobiorcy, aby nawiązać współpracę z placówką w celu uregulowania długu, Super Grosz ma do dyspozycji przewidziane prawem kroki. Ich cel jest jeden legalne i skuteczne wyegzekwowanie należnej zaległości.

  • Obciążenie pożyczkobiorcy odsetkami (wynoszą one 14% w skali roku) od dnia upłynięcia terminu spłaty.
  • Wypowiedzenie umowy pożyczki przez pożyczkodawcę, z czym wiąże się obowiązek oddania całości zobowiązania w terminie w przypadku nieterminowego spłacania rat.
  • Wysyłanie do pożyczkobiorcy upomnień i wezwań do zapłaty w formie listownej, telefonicznej, SMS-owej, a nawet przez osobiste wizyty przedstawiciela Super Grosza.
  • Przekazanie naszego długu firmie windykacyjnej.
  • Przeniesienie sprawy na drogę sądową. Sprawa zostanie po czasie opatrzona klauzulą wykonalności, a Ty będziesz musiał pokryć wszelkie koszty postępowania.
  • Wszczęcie postępowania komorniczego oraz obciążenie dłużnika wszelkimi kosztami wspomnianego postępowania.
  • Wprowadzenie Twoich danych do jednego, z rejestrów dłużników. Obniży to Twoją wiarygodność kredytową i utrudni w przyszłości ubieganie się o np. kredyty i chwilówki w innych firmach.

Super Grosz RRSO 0% po miesiącu – weryfikujemy zgodność umowy z reklamą

Pierwszą rzeczą, którą warto sprawdzić, zanim skorzystasz z nowej, atrakcyjnej oferty jest regulamin promocji. Znaleźć można go na stronie Super Grosz, przechodząc do zakładki „regulamin promocji”.

Warunkiem uczestniczenia w promocji jest:

  • Posiadanie zdolności kredytowej oraz otrzymanie pozytywnej decyzji o pożyczkę.
  • Brak pożyczek w Super Groszu przed rozpoczęciem promocji (30.10.2017).

Art 3, punkt 1 z regulaminu zwięźle opisuje zasady promocji:

3. Uczestnikowi Promocji, który zawarł w okresie obowiązywania Promocji Umowę pożyczki ratalnej z Organizatorem i otrzymał pierwszą Pożyczkę przelewem na rachunek bankowy oraz dokonał jednorazowo spłaty Całkowitej Kwoty Pożyczki w terminie 30 dni od dnia zawarcia Umowy Pożyczki Ratalnej Organizator udzieli rabatu od kosztów związanych z Pożyczką w wysokości Całkowitego Kosztu Pożyczki.

Czyli jeśli jest to pierwsza pożyczka klienta, który spłaci ją w terminie 30 dni, to odda dokładnie tyle, ile pożyczył (bez żadnych dodatkowych kosztów). Tak wygląda pożyczka w przypadku wybrania opcji przelania środków na rachunek bankowy. A jakie są zasady jeśli wybierzesz drugą możliwość, czyli przelanie środków za pomocą czeku GIRO? Regulamin mówi na ten temat:

5. Uczestnikowi Promocji, który zawarł w okresie obowiązywania Promocji Umowę pożyczki ratalnej z Organizatorem i otrzymał pierwszą Pożyczkę gotówką w placówce Banku Pocztowego S. A. lub w dowolnym Urzędzie Poczty Polskiej S. A. na podstawie czeku Giro i dokonał w terminie 30 dni od dnia zawarcia Umowy pożyczki ratalnej jednorazowo spłaty Całkowitej Kwoty Pożyczki oraz opłaty w wysokości 14 złotych za przekazanie Pożyczki do wypłaty na podstawie czeku Giro, Organizator udzieli rabatu od kosztów związanych z Pożyczką w wysokości Całkowitego Kosztu Pożyczki.

Punkt na ten temat zawiera podobne informacje jak w sytuacji, kiedy środki są przelewane na konto bankowe, jednak dodatkowo klient zostanie obciążony opłatą 14 złotych. Są to prawdopodobnie koszty wypłaty czekiem GIRO.

Oprócz tego są też punkty mówiące o tym, że w przypadku braku spłaty pożyczki w ciągu 30 dni, klient jest zobowiązany do zwrócenia pożyczki według harmonogramu, który został wybrany podczas zaciągania pożyczki na raty. Z promocji można skorzystać tylko raz.

Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO): 17,70% dla całkowitej kwoty pożyczki 5 000 PLN, czas obowiązywania umowy 40 miesięcy, spłata w 40 ratach miesięcznych po 163,12 zł każda rata, oprocentowanie zmienne 9.5% rocznie. Całkowity koszt pożyczki 1 524,76 zł, w tym: prowizja 573,89 zł, odsetki 950,87 zł. Całkowita kwota do zapłaty 6 524,76 zł (stan na dzień 09.12.2021)

Czy polecił(a)byś Super Grosz przyjacielowi?

Zobacz wyniki

Podziel się swoimi spostrzeżeniami o pożyczkach w Super Grosz w komentarzach poniżej. Twoja opinia pomaga innym!

Super Grosz – opinie klientów i recenzjaAiqlabs Sp. z o.o.
Rodzaj:Firma pożyczkowa
Data utworzenia firmy:2015
Numer REGON:360301004
Numer KRS:0000551150
Numer NIP:5252607460
Adres siedziby:Inflancka 11/27, 00-189 Warszawa   
3.8/5 - (103 votes)
Opinie o Super Grosz (33)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • K
    K
    Kaizer
    08.03.2021, 20:36

    Ta firma to porazka.Dzwonili do mnie w sprawie pozyczki i zaproponowali kwote 8 tysiecy lacznie do splaty 21 tysiecy.Prawdziwa lichwa.Wyludzili odemnie dane i w dodatku okazalo sie ze dostalem odmowe i mam wrocic za 30 dni hahaha.Weryfikacja wieksza niz w bankach a oprocentowanie z kosmosu.Te pozytywne komentarze to chyba sobie pisza pracownicy tej firmy.

    • A
      A
      ARKADIUSZ
      18.12.2021, 12:01

      Złodzieje jako jedyni z pozabankowych podnieśli stopy procentowe. Już ich chorej prowizji im za mało.

    • Q
      Q
      Qb
      02.05.2022, 23:07

      Nie wiem skąd takie opinie wprowadzacie człowieka w błąd w rozmowie telefonicznej. Kwota wzięcia pożyczki 2000 zł po czym dostaje na konto 2000 zł ale w umowie jest ze przelaliście 2750 zł mam przelew z waszego konta gdzie wpłaciliście tylko 2000 złotych a nie tak jak zamieściliście to w umowie dlatego odstepuje od umowy. Jesteście oszustami mam papiery na Wasze oszustwo.. Nie polecam nikomu was

    • J
      J
      Jerrymat51
      17.05.2022, 20:16

      Zgoda ! złodzieje do kwadratu !!!

  • l
    l
    lukasz
    04.04.2020, 17:25

    Szczerze, nie polecam. Dreczą smsami przed data upływu terminu raty. Mało tego, nawet dzwonią czy na pewno wpłaci się rate terminowo. Zawsze terminowo wpłacone do tego czasu odkąd zaczęli wydzwaniać i zadręczać smsami czy aby na pewno wpłacę w terminie. Bez jaj nikt tak nie robi 3 dni przed upływem terminu.

  • I
    I
    Izabella
    20.01.2021, 17:14

    Najgorsza firma jaka może być, weryfikacja gorsza niż w bankach. Przy dwóch spłaconych kredytach w terminie dzwonią do pracodawcy. Od pół roku nie mogę się doprosić zwrotu nadpłaty za wcześniej spłacony kredyt co chwilę coś wymyślają a pani z działu z którą pisałam e-mail nie ma zielonego pojęcia o swoje j pracy. Już nie mówiąc o prowizji i odsetkach jakie biorą.

    • K
      K
      Klient97
      12.04.2021, 14:47

      Dokładnie tak ja mam to samo. Do brania to są pierwsi ale do oddawania to juz nie. Ja juz walcze 4 miesiac.

  • A
    A
    Anna
    31.05.2022, 10:02

    Naciągacze 2 razy chcą żeby kredyt spłacać Straszą komornikiem nawet jeśli co do grosza spłacone NIE POLECAM

  • Q
    Q
    Qb
    02.05.2022, 23:06

    Nie wiem skąd takie opinie wprowadzacie człowieka w błąd w rozmowie telefonicznej. Kwota wzięcia pożyczki 2000 zł po czym dostaje na konto 2000 zł ale w umowie jest ze przelaliście 2750 zł mam przelew z waszego konta gdzie wpłaciliście tylko 2000 złotych a nie tak jak zamieściliście to w umowie dlatego odstepuje od umowy. Jesteście oszustami mam papiery na Wasze oszustwo.. Nie polecam nikomu was

  • M
    M
    Miroslaw
    26.03.2022, 10:52

    Witam instytucja super grosz pasuje do nazwy oni faktycznie groszem dysponują szkoda czasu nie składajcie tam żadnych wniosków szkoda czasu przesuchuja jak przestępcę obsługa jest beznadziejna jak ta instytucja szukajcie naprawdę w innych instytucjach szkoda czasu i poniżania się przed niewiadomo kim. Pozdrawiam.

  • J
    J
    Jola
    25.03.2022, 20:44

    Firmo lichwo !! Nie wstyd wam

  • J
    J
    Jola
    25.03.2022, 20:29

    Weryfikacja przed wypłata środków to jakaś pomyłka nie wystarcza już data urodzenia PESEL adres trzeba uwłaczać człowieka i zadać pamiętania ostatnich 4:cyfr konta .meila rozumiem jeśli było by się po pracy ale w trakcję pracy nie dość że czekasz na tel masz go przy sobie a nie wolno to jeszcze pani trzyma cię na linii i zadaje pytania np znak zodiaku ile skończyłaś lat w tym roku .kuźwa może rozmiar r buta rozmiar biustu ile w pasie no proszę państwa klient nasz pan szacunek i trochę ogłady kto każe wam takimi pytaniami bombardować rozumie weryfikację ale na miłość boską nie mamy obowiązku noszenia nr konta w kieszeni przy sobie lub meila uważam że prawo konsumenta by było warto przetoczyć firma powinna dbać nie zniechęcać

  • M
    M
    Maciej
    19.03.2022, 11:07

    Jedyna w Polsce instytucja finansowa oferująca pożyczki na wyjątkowo niekorzystnych warunkach, gdyż koszt pożyczki przekracza znacznie wysokość pożyczanej kwoty netto.

  • A
    A
    Aleksandra
    15.03.2022, 10:19

    Super Grosz to najgorsze rozwiązanie – NIE POLECAM !!!!
    Przez 5 lat spłacałam u nich pożyczkę, regularnie, co miesiąc. Gdy spóźniłam się o jeden (!) dzień – od rana miałam telefony z kancelarii Signi o zaległości !! Nawet, gdy przyczyna był weekend, na który to termin przypadała płatność raty.
    Ostatnio spłaciłam całość pożyczki ( całość, podkreślam , spłacana BEZ OPÓŹNIEŃ ) – po czy dowiedziałam się, iż w BIK jest zapis z Super Grosza, że nie spłacam od ROKU pożyczki !!!!! Teraz mam NEGATYWNĄ historię przez tych OSZUSTÓW !!!!
    To po prostu SKANDAL !!!
    Nikomu NIE RADZĘ brać pożyczki w tej beznadziejnej firmie !!!!!!!

Podobne artykuły