Prestito – opinie klientów i recenzja

Nasza ocena
5.0
Ocena użytkowników
4.1
Zobacz opinie użytkowników
Wymagania
Maks. pierwsza pożyczka
1 000 - 3 500 zł

Oferta jest nieaktywna

Zobacz polecane przez nas oferty

Chwilówki
Pożyczki ratalne
Ostatnia aktualizacja: 2 Lutego 2023
36 miesięcy
Okres spłaty
1 000 - 25 000 zł
Maks. pierwsza pożyczka
Nie
Pierwsza pożyczka gratis
15 minut
Czas wypłaty
» SPRAWDŹ «
Dodaj do porównania
Usuń z porównania
PROMOCJA:

Pieniądze wprost na konto *** Minimum formalności *** Prosty wniosek

4 - 50 miesięcy
Okres spłaty
1 000 - 12 500 zł
Maks. pierwsza pożyczka
Nie
Pierwsza pożyczka gratis
15 minut
Czas wypłaty
» SPRAWDŹ «
Dodaj do porównania
Usuń z porównania
PROMOCJA:

Super Promocja z RRSO od 31,31%

12 - 36 miesięcy
? 12, 18, 24, 36 rat
Okres spłaty
1 000 - 10 000 zł
Maks. pierwsza pożyczka
Nie
Pierwsza pożyczka gratis
24 godziny
Czas wypłaty
» SPRAWDŹ «
Dodaj do porównania
Usuń z porównania
10 - 30 dni
Okres spłaty
200 - 5 000 zł
? do 3000 zł darmowa
Maks. pierwsza pożyczka
Tak
? od 200 zł do 3000 zł
Pierwsza pożyczka gratis
od 15 minut
? Jest to uzależnione od banku, w którym jest rachunek oraz od godzin sesji księgowania
Czas wypłaty
» SPRAWDŹ «
Dodaj do porównania
Usuń z porównania
PROMOCJA:

Pierwsza pożyczka do 3 000 zł ZA DARMO - RRSO 0%, a do 5 000 zł z RABATEM -50%

1 miesiąc
Okres spłaty
500 - 3 000 zł
Maks. pierwsza pożyczka
Nie
Pierwsza pożyczka gratis
15 minut
Czas wypłaty
» SPRAWDŹ «
Dodaj do porównania
Usuń z porównania

Siedziba firmy

Adres:

Prouniq SP. z o. o

Inflancka 19/20

00-189 Warszawa

Dane kontaktowe

Dane firmy

Kapitał zakładowy: 200 tys. zł PLN
KRS: 0000646481
NIP: 5252680712
Oprocentowanie17,50 %
? zmienne
Godziny pracy w sobotę24/7
Sposób weryfikacjiSelfie lub Kontomatik
Czas wypłaty15 minut
Okres spłaty40 dni
Wiek pożyczkobiorcy21 - 79 lat
PromocjaTak
Wymagane konto bankoweTak
Metoda wypłatykontomatik, na selfie
Prowizja0,00 %
Pierwsza pożyczka gratisTak
RRSO0 %
? Po darmowym, jeśli Klient nie może sobie pozwolić na spłatę po 40 dniach, z automatu pożyczka jest rozkładana na 12 rat - (RRSO): 190,21%.
Kwota1 000 - 3 500 zł
Maks. pierwsza pożyczka1 000 - 3 500 zł
Maks. kolejna pożyczka1000-3500 zł

Reprezentatywny przykład dla promocyjnej pożyczki „40 dni za darmo”: Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO) 0 %; całkowita kwota pożyczki 1000 zł; oprocentowanie 0%, całkowity koszt pożyczki 0 zł; całkowita kwota do zapłaty 1000 zł, okres obowiązywania umowy 40 dni. Stan na dzień 14.02.2022. Reprezentatywny przykład dla pożyczki rozłożonej na raty po okresie darmowych 40 dni, udzielanej na standardowych warunkach: Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO): 190,21% dla całkowitej kwoty pożyczki 1000 PLN, czas obowiązywania umowy 12 miesięcy, spłata w 12 ratach miesięcznych po 141,66 zł każda rata, oprocentowanie zmienne 17,5% rocznie. Całkowity koszt pożyczki 699,93 zł, w tym: prowizja 549,18 zł, odsetki 150,75 zł. Całkowita kwota do zapłaty 1 699,93 zł (stan na dzień 20.5.2022).

Czy po zaciągnięciu pozabankowej pożyczki obawiasz się, czy uda Ci się ją spłacić na czas? Korzystając z oferty Prestito, można spać spokojnie – nie dość, że za pierwszą pożyczkę uzyskaną na 40 dni nie trzeba płacić, to po upływie terminu spłaty nie trzeba obawiać się karnych opłat czy windykacji. Zobowiązanie jest automatycznie rozkładane na 12 rat. Czy oferta Prestito faktycznie zasługuje na głębszą uwagę?

Wydawać się może, że w 2022 roku trudno już o całkowicie przełomowe i niespotykane wcześniej rozwiązania w kontekście firm pożyczkowych. Okazuje się jednak, że pożyczkodawcy nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa – co doskonale widać na przykładzie Prestito.

Oprócz darmowej pierwszej pożyczki na wyjątkowo atrakcyjnych warunkach, firma ta oferuje też wspomniane już automatyczne wydłużenie trwania pożyczki w przypadku przegapienia terminu spłaty, a ponadto – bardzo przejrzysty i wygodny sposób weryfikacji klientów. Ale to wciąż nie wszystko!

Podstawowe informacje o pożyczkodawcy

Prestito to nowy produkt na rynku usług pożyczkowych, za którym stoi AIQLABS – przedsiębiorstwo sektora pozabankowego działające od 2015 roku w Warszawie. Prezentowana dziś oferta została uruchomiona stosunkowo niedawno, bo w 2021 roku.

Prestito oferuje pożyczki krótkoterminowe ze stałym terminem spłaty i przy dość niewygórowanych kwotach. Środki są szybko wypłacane i pozwalają błyskawicznie pokryć niezbędne wydatki, jak remont mieszkania, naprawa samochodu czy urlop.

Nietypową usługą, jaką Prestito łączy z oferowanymi pożyczkami, jest… pakiet medyczny. Zainteresowani mogą powiększyć zwracaną kwotę pożyczki o wartość pakietu, co pozwoli na korzystanie z dodatkowych usług lekarskich. Prestito oferuje zróżnicowaną gamę pakietów, które dostosowane są do indywidualnych preferencji konsumenta.

Jakie warunki trzeba spełnić?

Prestito przedstawia swoim potencjalnym klientom wyjątkowo przejrzyste i klarowne warunki, jakie należy spełnić w celu uzyskania pozytywnej decyzji pożyczkowej. Informacje te są łatwo dostępne i dokładnie wyliczone – co warto docenić, bo wcale nie jest to takie oczywiste w przypadku konkurencyjnych ofert pożyczkowych.

Jakie więc warunki należy spełnić?

  • Pożyczkobiorca nie może być młodszy niż 21 lat i starszy niż 79 lat.
  • Należy posiadać polskie obywatelstwo, które potwierdzone jest aktualnym dowodem osobistym.
  • Ponadto do procesu rejestracji i weryfikacji niezbędny jest też telefon komórkowy z aktywną kartą SIM.
  • Ostatnim warunkiem jest posiadanie konta bankowego, które będzie niezbędne choćby do weryfikacji i wypłaty potencjalnie przyznanej pożyczki.

Dobrą wiadomością jest fakt, że zarówno wysokość naszego dochodu, jak i jego źródło nie muszą być udokumentowane podczas składania wniosku o pożyczkę w Prestito.

Jakie bazy sprawdza Prestito?

Podczas wnioskowania o pożyczkę w Prestito warto pamiętać jeszcze o przeprowadzeniu weryfikacji historii kredytowej, która tradycyjnie już dla większości firm pożyczkowych odbywa się w oparciu o zewnętrzne rejestry finansowe. Prestito współpracuje ze najpopularniejszymi z nich. Są to:

  • BIK – Biuro Informacji Kredytowej
  • BIG – Biura Informacji Gospodarczej
    – ERIF
    – KRD – Krajowy Rejestr Długów
    – BIG InfoMonitor
    – KBIG – Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej

W oparciu o informacje zawarte w wyżej przedstawionych rejestrach, Prestito sprawdzi, czy potencjalny pożyczkobiorca nie posiada aktualnego zadłużenia i nieuregulowanych zobowiązań.

Jak złożyć wniosek o pożyczkę?

Składanie wniosku o pożyczkę pozabankową w Prestito jest dziecinnie proste i opracowane w taki sposób, aby pozwolić klientowi na maksymalne oszczędzanie czasu. Jak to wszystko działa? Przedstawiamy to w poniższych punktach.

  1. Wejdź na stronę internetową Prestito.pl i wybierz preferowaną kwotę pożyczki przy pomocy suwaka na kalkulatorze.
  2. Wybierz różowy przycisk „weź pożyczkę” i przejdź do formularza wnioskowego podzielonego na cztery etapy.
  3. W pierwszym kroku podaj swój adres poczty e-mail, numer telefonu komórkowego oraz zatwierdź regulamin, by przejść dalej.
  4. Teraz pora na weryfikację tożsamości, którą możesz przeprowadzić na dwa sposoby – pierwszy to wpisanie swoich podstawowych danych osobowych i adresowych, a następnie potwierdzenie ich metodą elektroniczną poprzez system Kontomatik. Polega ona na szyfrowym logowaniu się do konta bankowego, co odbywa się w ciągu niecałej minuty. Jeżeli nie chcemy korzystać z takich rozwiązań, możemy wybrać drugie rozwiązanie – weryfikację tożsamości poprzez wykonanie selfie (zdjęcia naszej twarzy) dołączonego do czytelnej fotografii dowodu osobistego. System Prestito automatycznie czyta dane z dowodu!
  5. Po weryfikacji tożsamości przychodzi moment na umowę. Tutaj Prestito wykonuje kolejny ukłon w stronę klienta, aby uprościć i skrócić czas wnioskowania o pożyczkę. W ten sposób, możemy udzielić internetowo pełnomocnictwa AIQLABS Sp. z o.o. (właściciel marki Prestito), aby umowa została podpisana w naszym imieniu. Nie musimy tym samym czekać na umowę w wersji papierowej, którą należałoby później odesłać pożyczkodawcy.
  6. Po podpisaniu umowy, wszystko co konieczne jest do przyznania nam pożyczki, jest gotowe. Teraz należy czekać już tylko na przelew środków (na wskazany przez nas numer konta), który zlecony zostanie od razu po przyznaniu pożyczki i podpisaniu umowy.
  7. Gotowe!

Ważne! W przypadku odrzucenia wniosku pożyczkowego, Prestito pozwala danej osobie składać ponownie wniosek o uzyskanie wsparcia finansowego po upłynięciu 30 dni od wydania ostatniej negatywnej decyzji.

Parametry pożyczek w Prestito

Wnioskując o chwilówkę w Prestito, warto jeszcze poświęcić chwilę uwagi na dostępne parametry zobowiązania. W przypadku opisywanej firmy, są one bardzo proste i klarowne.

  • Kwota pożyczki.
    Minimalna wartość dostępnej pożyczki wynosi 1000 złotych. W miarę potrzeb, można ją powiększać co kolejne 100 złotych aż do maksymalnej przewidzianej wartości wynoszącej 3500 złotych. Minimalna oraz maksymalna kwota pożyczki jest taka sama zarówno dla pierwszego, jak i każdego kolejnego klienta.
  • Termin spłaty.
    W przypadku terminu spłaty w Prestito zawsze mamy do czynienia z taką samą wartością, która nie podlega regulowaniu i nie zmienia się w zależności od np. kwoty. To stały okres 40 dni.

Warto dodać, że wnioskując o pierwszą pożyczkę klienci Prestito skorzystać mogą z promocji. Pożyczka na 40 dni udzielana jest z zerowym RRSO – a co za tym idzie, nie ma ona doliczonych żadnych dodatkowych kosztów. Po upłynięciu terminu spłaty, zwracamy dokładnie tyle samo ile pożyczyliśmy na początku.

Prestito – nasza opinia

Prestito to jedna z najciekawszych ofert, jaka pojawiła się w ostatnim roku na polskim rynku usług pożyczkowych. Choć nie oferuje ani imponujących kwot (maksymalnie 3500 złotych), ani elastycznego terminu spłaty (zawsze 40 dni), to oferta ta zwraca uwagę niecodziennymi rozwiązaniami pod kątem wydłużenia terminu spłaty czy weryfikacji pożyczki. Z tego powodu warto poświęcić jej więcej uwagi.

Godnym uwagi rozwiązaniem jest wspomniane już na początku automatyczne wydłużenie terminu spłaty pożyczki po upłynięciu promocyjnego okresu 40 dni.

Jeżeli nie uda się nam zwrócić środków na czas, nie jest wszczynane postępowanie windykacyjne. Nie trzeba kontaktować się z biurem obsługi klienta, nie otrzymujemy monitów czy ponagleń. Pożyczka automatycznie rozkładana jest na 12 rat, co daje nam wystarczająco dużo czasu na uregulowanie zobowiązania, choć tym razem – oczywiście już z dodatkowymi opłatami.

Pamiętajmy również o uproszczonej weryfikacji, w której trakcie zamiast wpisywać dane, wystarczy zeskanować dowód osobisty, a także o szybkiej wypłacie środków na konto. Ofertę Prestito można polecić konsumentom potrzebującym darmowej pożyczki z terminem spłaty dłuższym niż miesiąc i o niewygórowanej wysokości. Takie osoby powinny poczuć się usatysfakcjonowane współpracą z tym nowym pożyczkodawcą!

Dane kontaktowe dla klientów

Telefon:

  • 22 230 63 92

Poczta e-mail:

  • kontakt@prestito.pl

Godziny pracy:

  • Poniedziałek-piątek, 9:00-17:00

Dane do korespondencji:

  • ul. Staniewicka 12, 03-310 Warszawa

Informacje na temat spółki

Dane spółki

AIQLABS Sp. z o. o.

REGON:
360301004
NIP:
5252607460
NIP:
5252607460
Początek
działalności:
2015
Adres: 

Ul. Inflancka 11/27, 00-189 Warszawa

Zastrzeżenie: Informacje o ofercie pożyczkowej oraz jej szczegółowych parametrach przedstawiają stan aktualny w momencie powstawania tekstu, tzn. 28 czerwca 2021 roku.

Opinie o Prestito (13)
Dodaj komentarz

Sortuj wg
  • M
    M
    Marek
    03.11.2021, 10:24

    Niby bez zaświadczeń, a przez telefon pytają gdzie Pracujesz, na jakie zmiany, ile zarabiasz i na co potrzebne są pieniądze?! Nawet padło pytanie gdzie obecnie PAN się znajduje w pracy w domu czy gdzie. Bardo nieprofesjonalne, miałem wrażenie jakby chcieli wiedzieć w jakich godzinach jestem w domu. Trzeba uważac.

  • a
    a
    anna
    13.09.2021, 07:26

    Człowiek się rejestruje na prestitio o darmową pożyczkę a dostaje umowę ale już z SuperGrosz na wysokie oprocentowanie i to z pakietem medycznym za 500zł. Niejasne warunki.

  • S
    S
    Sandra
    16.07.2021, 22:17

    Oferta bardzo fajna niestety nie udalo mi sie uzyskac pozyczki,ale zdaje sobie sprawe ze takie rzeczy moga sie zmieniac

  • P
    P
    Paulina
    18.11.2022, 15:01

    Bardzo szemrana firma. Na stronie wszystko super, a potem zaczyna się śmieszna inwigilacja przez telefon, podczas której przypierzają się nawet do nazwy maila. Do tego niejasny „gratisowy” pakiet medyczny, który chyba nie do końca jest darmowy. Dobrze, że tak się stało, bo narobiłabym sobie dużych kłopotów. Uważajcie.

  • M
    M
    Maciek
    02.11.2022, 10:43

    Nie bardzo rozumię działaania firmy. Niby Prestitio, a tak naprawdę to jest SuperGrosz. Weryfikacja najpierw telefoniczna Prestitio, a potem wysyłają link do weryfikacji SuperGrosz. Na infolinii najpierw twierdzą, że tylko prestitio, a potem twierdzą, że współpracują z Supergrosz. Czyli najprawdopodobniej firma wysyła zapytania do innych – tym sposobem blokując możliwość uzyskania kredytu. U mnie przez to że nie połączyłem się przez wideo na czas (w międzyczasie nie można było się dodzwonić na infolinię), zablokowana pożyczka na 30dni.

  • M
    M
    Mateusz
    22.09.2022, 15:34

    Firma absurdalna, nieważne czy jesteś w stanie spłacić, po prostu pani spyta ci o znak zodiaku posadzi o jakieś dziwne rzeczy i potem i tak odmówi. Strasznie szemrane. Nawet przywalają się do emaila. Absurdalne.

  • K
    K
    Krystian
    08.07.2022, 10:11

    Co za badziew, wnioskuję o 1000 a zmienia na 2500 z pakietem medycznym.

  • K
    K
    Kamil
    01.06.2022, 14:28

    Wciskają do darmowej pożyczki bezwartościowy pakiet porad medycznych za 600 zł i człowiek ma 3.100 pożyczki a na konto wpływa tylko 2.500. Po spłacie ( oczywiście 3.100 !) w terminie 40 dni można dochodzić zwrotu tych 600 zł od usługodawcy pakietu medycznego. Ciekawe, czy obejdzie się bez sądu. Drugi raz bym nie wziął, ten pakiet to przekręt.

    • K
      K
      Kuba
      06.06.2022, 21:45

      Jak się sytuacja potoczyła u Ciebie? Mogę prosić o kontakt?

  • M
    M
    Mateusz
    08.03.2022, 20:17

    Wzięli dane i cisza. Śmierdzi handlem danymi osobowymi.

  • B
    B
    Bywalec
    11.12.2021, 21:42

    To pośrednik

Podobne artykuły